http://abone.tnn.net/goktash/basortusu.htm
çok duygulandım.buyrun bakalım sizlerle paylaşayım dedim.
çok duygulandım.buyrun bakalım sizlerle paylaşayım dedim.
Türban bana göre bir modernleşmedir.Kara Çarşaf ve peçeye göre değerlendirilirse ciddi bir modernist hareketin son 80 yılda yaşandığını görüyoruz.Yapılan araştırmalara göre de türban takanların sayısı giderek azalıyormuş.Sadece toplum içerisinde aktifleşmelerde artış varmış.Tabi bu da türbanın dini boyutunu değil siyasi boyutunu artırıyor.Bana göre siyasileşmiş bir olgu veya kavram hiçbir şekilde dinle bağdaştırılamaz.
-Bir kısmı siyasi amaçla takıyorYa bukadar sacma birseyi neden hep duymak zorundayiz acep...neymis efendim siyasi lesmis bizim basörtüsü ozaman size sorim acep hangisini, siyaseti , neyi sembole ediyoruz...hmmm...durun ben söyliyeyim irtica denilecektir kesin (umarim mehmet kardes sen farkli birsey yazarsin)
yav hani bazilari basörtülüleri cahal belliyorlardi nezaman bukadar siyasetlestik...vay bize bizeee![]()
-Bir kısmı siyasi amaçla takıyor
-bir kısmı samimi olarak 10-30 yaşları arasında bilinçli olarak takıyor
-bir kısmı samimi olarak 10-30 yaşları arasında bilinçsiz olarak aile baskısı ile takıyor
-bir kısmı gelenek gereği takıyor
bu saydıklarımın arasında en doğru diyebileceğim grup 2. olandır.
İrtica denilebilmesi için türbanlının veya türbansızın laik sisteme karşı olup şeriatı getirmek istemesi ve bunu uygulamaya geçirmesi gerekir.
Konuyu saptırmasak daha mantıklı bir iş yapmış oluruz.Forumda dolaşacağına biraz Kuranı Kerim meali okursan, kendi adına doğru bir iş yapmış olursun.