Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Angut’un Sadakati

• Konbuyu başlatan c0ld
  • Başlangıç tarihi
C

c0ld

Guest
Angut’un Sadakati

Herkesin haksız bir şekilde kullandığı bir ifadedir ‘Angut’. Biri laftan anlamayınca, boş boş bakınca ya da aptallık edince hemen ‘Angut musun?’ der günümüzün insanı. Angut’un aslında bir kuş olduğunu bilmeyen bir sürü insan var ülkemizde.

Özelliği nedir bilir misiniz? Angut kuşunun eşi öldüğü zaman yanına o anda başka bir yırtıcı hayvan veya bir insan gelse dahi gözlerini bir dakika bile eşinin ölüsünün üstünden ayırmadan o da ölene kadar onun başucunda bekler.

Ayrıca bu olay bütün Angut kuşları için geçerlidir, arada bir görülen bir şey değildir. Dişi olsun erkek olsun bütün Angut kuşlarının içgüdüsel özelliğidir bu.

Çok ürkek bir hayvan olmasına rağmen eşinin ölüsünün başında bekleyen Angut kuşuna elinizi uzatsanız dahi oradan kaçmaz.

Hani derler ya ‘Angut gibi bakmasana’ diye... Keşke herkes Angut gibi bakabilse değer verdiklerine. Bundan sonra bazılarına ‘Angut’ demeden önce bir kere daha düşünün. Bir “Angut” bile olamayan o kadar çok insan var ki artık günümüzde...

Allah angut hissiyatı nasip eylesin

mhmt

New member
amin:) maşallah bilmiyodum bunu..Allah razı olsun..demek öyleymiş hee??
selametle..

radikal

New member
Çok güzel bir bilgi. Paylaşımın için teşekkür ederim. Hiç bilmiyordum bu sözün gerçek anlamının böyle olduğunu, yeni öğrendim.

gönüldostuelif

New member
evet kardeşim bende bilmiyordum
paylaşımın için Allah razı olsun...

unzurna

New member
Bunları paylaştığın için sağol kardeş. Ne kadar güzel bir bilgi sundun. sayende öğrendik. Belki de ben angutumdur. Nereden bilecen.

radikal

New member
Bunları paylaştığın için sağol kardeş. Ne kadar güzel bir bilgi sundun. sayende öğrendik. Belki de ben angutumdur. Nereden bilecen.

Yok yok senin olduğunu sanmam. Bak çünkü ne yazıyor öyleeee! bakar diyor. Sen bilir bilmez balıklama atlıyorsun! O yüzden sen olamazsın..!

gulya

New member
canim kardesim sonda ettigin duaya amin diyorum bende.ben angutun ne oldugunu bilmiyordum ogrenmis oldum.tsk ederim:)

ilham

New member
sadakat benimde en önem verdiğim konulardan biridir..

paylaşımın için sağol kardeş

Z

zeynep_hearty

Guest
öncelikle angut la ilgi verdiğiniz bilgi için rabbim razı olsun..sadakatten ne anladığınıza bağlı olarak üzerinde konuşulması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum sadakat denilince akla ilk gelen eşlerin, sevgililerin arkadaş ve dostların birbilerine karşı içgüzrlıktan, ihanetten uzak fiziksel, düşünsel anlamda sadık kalmaları algılabilir ki ilk aklımıza gelen bunlar olsada hakiki anlamda hak anlamda sadakat üzerinde düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum..örneğin savunduğumuz inancımıza amel babında ne kadar sadığız içtiğimiz sudan yediğimiz yemeğe bize bahşedilen zamana gelinceye dek sayabileceğimiz bir çok şeye ne kadar sadığız verdiğim örnekler kimilerine göre çok ince bir detay olarak görülsede sadakatin her alanda hayatın her karesinde olması gerektiği kanısındayım..selam ve dua ile..

Mücahid

New member
Rabbim hepimize sadakat nasip etsin Amin

Serhan Eðeryýlmaz

New member
Angut kuşu gibi olabilmek güzel olur,günümüz insanı angut kavramını eksik veya noksan bir hal olarak adlandırırlar halbuki bilseler ya angut hissiyati ile yaşıyor en azından ölüye bakma cesaretine sahip demek ki bunu çıkaran insan baktığını anlamıyor asıl alık alık bakan kendisi imiş angut kuşunu anlamamış

the okuz

New member
Allah razı olsun hepinizden....Allah hepimizi en ala angutlardan etsin amin...

kurumuþ çoraklar

New member
angut40qt.jpg
angut kuşu :=)​

RABBİM inşALLAH iman edenlere angut gibi bir eş nasip eder :=)​

Üst Alt