Allah Için Ne Yaptik Acaba ?

HAZREC

New member
SELAMÜN ALEYKUM ACABA ALLAH RIZASI İÇİN NE YAPIYORUZ ?ŞU 24 SAAT İÇERİSİNDE ONUN HOŞNUTLUĞUNU KAZANMAK İÇİN ŞÖYLE DÖNÜP BAKINCA YAPTIĞIMIZ BİR ÇOK ŞEY KENDIMIZ :mad: İÇİN DEĞİL Mİ TUTULAN ORUÇLAR KILINAN NAMAZLAR İŞTE,OKUNAN KURANLAR NIYE SEVAP KAZNMAK, FARZLARIMIZI YERINE GETIRMEK İÇİN YA DA HARAM OLAN ŞEYLER DEN UZAK DURMAMIZ CENNETI KAZNMAK, EBEDI SAADETE ULAŞMAK İÇİN DEĞİL Mİ?SORUYORUM BIZ O ZAMAN ALLAH İÇİN NE YAPIYORUZ ???

Aslind Fetullah Hoca Efendi Ile Ilgili Benim Açtiğim Forumda Sizin Yazdiklarinizdan Ve Ettiğiniz Ağir Ithamlardan Sonra Sizin Forumunuza Girmemem Gerekirdi Ama Olsun. Darginlik 3 Gunden Fazla Surmemelidir.
Neyse Foruma Gelelim.
Gerçekten De Allah (cc) Için Ne Yaptiğimiza Baktiğimizda Aslind A Hiçbir şey Yok. Namaz Oruç Ve Diğer Farzlar Hepsi Kendimişz Için Ama Ekstra Bişeylerde Yapmak Gerekir. Ben şahsen Vakit Yok Diyerek Işin Içinde çikan Biriyim. Ama Birşeylerin Eksik Olduğununda Farkindayim.
Elhamdulillah Doğru Duzgun Yapmaya çaliştiğimiz Bir Namazimiz Var. Onu Da Kaybetmeyiz Inşallah.
Sevgi Saygi Ve Muhabbetle...

Allah için adı üstünde belki kendimizi sorgulamamız için güzel bir konu ama bunları anlatmak ihlasa zarar vermesi açısından ne kadar (niyetimiz halisanede olsa )doğru olur diye düşünüyorum.Daha önceleri bende ne yapıp ne yapmadığıma dair şeyler yazmıştım açıkcası pişman olmadım desem yanlış olmaz.
made in safinaz

Farz'lar Allah emrettiği için yapılır...
Nafileler'de Allah için...
Sahih bir hadise göre: "Allah'ın en sevdiği amel farzlardır"...
Kullar nafileler ile Allah'a yaklaşmaya devam eder...

Allah için bişeyler yapamıyoruz sorusu aklımıza geldiği andan itibaren bişeyler yapmaya başlamışızdır inş...
zaten herşeyimiz O'nun değil mi?
bizler sahne de ki oyuncularsak O en güzel yönetmenimiz ne derse O'nu yaparız...
hangi elbiseyi üzerimize giydirdiyse amenna deriz...
yürü derse yürür
koş derse koşarız
Kur'an oku derse kur'an okumak için nasiplenir ve bu fırsatı hemen değerlendiririz.
işte herzaman O'nun dediklerini yaparız inş..
buda adanmışlıktır
haramlardan kaçıp helallere sarılmak...
dolayısıyla biz istesekte sahip olduğumuz nimetlerin şükrünü eda edemeyiz.
ama en azından önceden peşin peşin aldığımız nimetlere teşekkür edebiliriz..
ve bir gün gelir bir hiç olduğumuzu
ve O'nun için bişey yapamayacağımızı gücümüzün takatimizin yetmeyeceğini anlarız
işte o gün....
bişeyler yapmaya başlamışız demektir..
vesselam

Yaptiklarimizi söyleyecek olursak salih niyetle Allah icin yapmis olmayiz.Zira riya olur.
Neler yapmamiz gerektigini istisare edersek o zaman daha uygun olur.
Tutulan oruclar ve namazlari cennet icin yapan tabiki Allah icin yapmaz.
Ancak Allahu Teala Hz (c.c)lerinin verdigi onca nimete sükür icin yapilan ibadetler ise Allah icindir.
Yani cennet arzusu yada cehennem korkusu sebebi olmaksizin yapilanlar.

selamun aleykum!bizlerın yapmiş olduğumuz yanı belkı bıze farz olmayan ıbadetler var mesela teheccud hacaet namazıdır kuşluk namazıdır pazartesi ve perşembe günü tutulan oruçlar perşembe gunu okudugumuz kuran aslnda bunlarda bıle bır beklentı var teheccud namazı kılıyoruz neden kabırde bızı aydınlatması kabır azabını azaltması ve dualarımızn kabulünün en makul olduğu zamandır yada pazartesı ve perşembe oruçlarının bugunlerde tutulması Allahu tealanın huzuruna melekler amellerı götururmuş.yanı benım kastetmek ıstedıgım farz olan yada olamayan ıbadetlerde hep kendımız içindir.ALLAH rızası ben ce bırılerının hıdayete ermesını yada ıman sahıbı olmasına vesıle olmak ve grcekten bu uğurda cefayada ,ezıyetede katlanmaktır.hıç bır karşılık beklemedn bu ugurda calışmak ve hızmet etmektır.allah rızası kendı nefsını degıl başkaları ıçın bır seyler yapmak ve bunları gösterış ,rıya ıçın degıl allahın hoşnutluğunu kazanmak için yapılmalı ALLAHU TEALA KIM BENIM İŞİME YARDIM EDRSE BENDEONUN İŞİNI KOLAYLAŞTIRIRIM DEMİŞ.aslınd Allahu teala ıstese m ben bu dını bır munafıkla bır yahudıyle bır ataıstle bıle yayarım demiş bu vazıfe bıle sırf bızım kurtuluşumuz onun rızasını kaznmak için verılmiştır.ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN ! İ L AHI RIZAYI KAZANAN KULLARDAN OLMAYI TUM UMMETI MUHAMMEDE RABBIM NASIP EYLESIN(AMİN)

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks