selamun aleykum!bizlerın yapmiş olduğumuz yanı belkı bıze farz olmayan ıbadetler var mesela teheccud hacaet namazıdır kuşluk namazıdır pazartesi ve perşembe günü tutulan oruçlar perşembe gunu okudugumuz kuran aslnda bunlarda bıle bır beklentı var teheccud namazı kılıyoruz neden kabırde bızı aydınlatması kabır azabını azaltması ve dualarımızn kabulünün en makul olduğu zamandır yada pazartesı ve perşembe oruçlarının bugunlerde tutulması Allahu tealanın huzuruna melekler amellerı götururmuş.yanı benım kastetmek ıstedıgım farz olan yada olamayan ıbadetlerde hep kendımız içindir.ALLAH rızası ben ce bırılerının hıdayete ermesını yada ıman sahıbı olmasına vesıle olmak ve grcekten bu uğurda cefayada ,ezıyetede katlanmaktır.hıç bır karşılık beklemedn bu ugurda calışmak ve hızmet etmektır.allah rızası kendı nefsını degıl başkaları ıçın bır seyler yapmak ve bunları gösterış ,rıya ıçın degıl allahın hoşnutluğunu kazanmak için yapılmalı ALLAHU TEALA KIM BENIM İŞİME YARDIM EDRSE BENDEONUN İŞİNI KOLAYLAŞTIRIRIM DEMİŞ.aslınd Allahu teala ıstese m ben bu dını bır munafıkla bır yahudıyle bır ataıstle bıle yayarım demiş bu vazıfe bıle sırf bızım kurtuluşumuz onun rızasını kaznmak için verılmiştır.ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN ! İ L AHI RIZAYI KAZANAN KULLARDAN OLMAYI TUM UMMETI MUHAMMEDE RABBIM NASIP EYLESIN(AMİN)