Abdullah Azzam'ın Usame bin Ladin Hakkında Anlattıkları!!!
Vallahi Usame, yeryüzünde yürüyen Allahın velilerinden bir tanesidir. Onu, biri danışmaya gelmeden önceden tanıyorum ve sizden birinin bilmediğinden çok daha iyi biliyorum. Onda İslamiyetten başka hiçbir şey görmedim. Allahtan onun bir parçası kadar olabilmeyi niyaz ediyorum.
Her kim bu büroya özel malıyla kefil olursa, dua ediyorum ki o kardeşim Usame bin Ladindir. Allahtan Ona da, ehline de, malına da bereket vermesini istiyor ve onun gibilerin sayılarını arttırmasını niyaz ediyorum. Vallahi, İslam dünyasında onun bir eşini görmedim. Allaha Onun dinini, malını ve hayatını bereketlendirmesi için dua ediyorum.
Malını Allah yolunda harcadı, Allahtan bu amelini mizanda hayır tarafa koymasını istiyorum.
Ey kardeşlerim! Onların hikâyelerini, Musabla Kağkağ ile Asımla, Hamzayla anıyoruz. Ben ne diyorum? Babası bakan, vallahi bizimle bakan çocuğu niceleri var ki, dağlara geliyorlar, ekmekle, şekersiz çayla yaşıyorlar. Sanki hepsi tek dili konuşuyor ve Rablerine sesleniyorlar.
Usame bin Ladin, sadece Haram el-Medinenin genişletilmesinden 8000 bin milyon riyale yüz çevirerek, her an ölme ihtimaliyle karşı karşıya, dağlarda yaşamayı tercih etti. Kardeşlerinin bin Ladin şirketi, İslam dünyasındaki en büyük şirket. Dünyayı olduğu gibi terk etti. Bedeni zayıf, tansiyonu düşük, kalp çarpıntısı var. Bir cebinde biraz tuz diğer cebinde ise su matarası taşıyor. Tuz yiyor ve su içiyor. Bu sayede tansiyonu yükseliyor biraz. Ve halkla beraber savaşa katılıyor.
Onlar dünyaya bakmazlar, dünya gelmişse onların ellerindedir, kalplerinde değil; dünya amaca ulaşmak için bir gayedir, amaç değil. Yaşamak için yerler, yemek için yaşamazlar; sadece hayatta kalabilmek için yeterli olduğu kadar yerler. Bu münasebetle, Aziz ve Celil Allahtan kardeşimiz Usame bin Ladini korumasını niyaz ediyoruz.
amiin