Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Abdülkadir Geylani hazretleri ve Menkıbeleri

effsane

New member
Web sitesi
www.ibc-network.com
Sevgili Kardeşlerim

Abdülkadir Geylani Hz. lerinin benim için çok ayrı bir yeri vardır. Bu nedenle Abülkadir Geylani Hz. leri ile ilgili bir konu başlattım. Bu konuda Abdülkadir Geylani Hz.lerinin menkıbelerini hep birlikte iştişare edeceğiz inşALLAH(CC). Msn den bu konuda canlı sohbet edeceğiz. Onun için yasin okuyup dua edeceğiz inşALLAH(CC). ALLAH(CC) dostu Abdülkadir Geylani Hz. için yapacağımız ibadetleri katında kabul etsin. ALLAH(CC) bizleri inşALLA(CC) Abdülkadir Geylani Hz. ile dost olmayı nasip ve müyesser eder.
Abdülkadir Geylani Hz. hayatı ile ilgili bilgiye www.islambilgisi.com sitemizden edinebilirsiniz. Ancak yinede sormak istediğiniz bir soru olursa onuda elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız inşALLAH(CC). Abdülkadir Geylani Hz. lerinin duası makbuldur. İnşaALLAH(CC) kendisi bizim bu heyecan ve isteğimizi ve kendisine layık ibadetlerimiz için bize dua eder. Çünkü onun duuası makbul idi. Bağdad halkından biri ona gelerek; “Babamı rüyada azab içerisinde gördüm. Bana Şeyh Abdülkadir’e git, bana dua etsin. Belki Allahü teâlâ beni azapdan kurtarır.” dedi. Bunun için sana geldim. Babama dua ediverin de azaptan kurtulsun.” dedi. Abdülkadir Geylani hazretleri sükut buyurdu. Bir şey söylemedi. O şahıs ikinci gece babasını rüyasında yeşil bir cübbe içerisinde neşeli neşeli görünce hayret edip; “Baba, dün azab içindeydin, bugün ise neşelisin. Sebebi nedir?” diye sordu. Babası; “Şeyh Abdülkadir bana dua etti. Allahü teâlâ onun duası hürmetine beni azaptan kurtardı.” dedi.
Onu gören tesiri altında kalır, mübarek biri olduğunu hisseder, kalbi katı ise, yumuşardı. Cuma günleri camiye giderken, halk onu görmek için sokakları doldururdu.
Kendisi hakkında kötülük düşünene merhamet eder, onun iyiliğini isterdi.
Çilesini çekmeden yüksek mertebelere ulaşılamayacağını söylerdi.
Abdülkadir Geylani hazretlerinin insanları gafletten uyaran, kendilerine gelmesine vesile olan pekçok sözü vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:
“İnsanlara rehberlik eden kimsede şu hasletler bulunmazsa, o rehberlik yapamaz. Kusurları örtücü ve bağışlayıcı olması, şefkatli ve yumuşak olması, doğru sözlü ve iyilik yapıcı olması, iyiliği emredip, kötülüklerden men edici olması, misafirperver ve geceleri insanlar uyurken ibadet edici olması, âlim ve cesur olması.”
“Büyük âlimlere tabi olunuz; bid’at yoluna, dinde olmayıp, sonradan çıkarılan şeylere sapmayınız. İtaat ediniz, muhalefet etmeyiniz. Sabrediniz, sızlanmayınız. Sabit kalınız, ayrılıp dağılmayınız. Bekleyiniz, ümit kesmeyiniz. Özünüzü günahdan temizleyiniz, kirletmeyiniz. Hele Rabbinizin kapısından hiç ayrılmayınız.”
Şimdi dostlarım

Abdülkadir Geylani hazretlerinin bu sözleri ile başlayalım konumuza. Abdülkadir Geylani hazretleri bize öncelikle kalbimiz temizlemizin diyor. Ve kalbizi nasıl temizleyeceğimizi de yukarda açık olarak söylüyor. Geceleri teheccud namazına kalkın diyor. Çünkü teheccud namazına kalmak fiili olarak zordur biz aciz kullar için ne zaman ki bunu alışkanlık haline getirmeye başlarız işte o zaman Abdülkadir Geylani hazretlerinin buyurduğu doğru sözlü ve iyilik yapıcı olmayı başarırız demektir. Onun için sevgili kardeşlerim öncelikle teheccüd namazına kalkarak ALLAH(CC) Abdülkadir Geylani hazretlerinin yolunda ilerlemek için başlangıç yapalım. İkincisi ise Büyük alimlere tabi olunuz evet içimizde çeşitli tarikatlara gruplara veya sohbetlere katılan kardeşlerimiz vardır elbet. Ama ben şahsem kendim Abdülkadir Geylani hazretlerine tabii oldum. Onun dostluğunu kazanmaya çalışıyorum. Kesinlikle bir tarikat veya grupla bir bağlantım hiç olmadı ve yok. Ben sadece kendim rehberim, Abdülkadir Geylani hazretlerine tabiyim. Sizler tabiiki şu bu gruplara belki gidip sohbet ediyorsunuzdur. Buna kesinlikle sözüm veya imam yoktur. ALLAH(CC) ibadetlerinizi kabul etsin inşaALLAH(CC) . Ne diyor Abdülkadir Geylani hazretleri itaat ediniz muhalefet etmeyiniz. ALLAH(CC) korusun ben sizleri eleştirerek küfre sapmış olurum ALLAH(CC) affetsin.

Sevgili kardeşlerim bu haftaki konumuzu burada tamamlamış bulunmaktayım. İnşaALLAH(CC) önümüzdeki hafta 23/03/2006 tarihine kadar konumuz bu. Cuma gününden sonra konumuz değişecek. Kardeşlerimiz bu konuda yazı ve görüşlerini bu forumda veya hem mail adresim olan [email protected] dan benimle istişare edebilirler

Hepiniz ALLAH ‘a emanet olunuz.

effsane

New member
Web sitesi
www.ibc-network.com
Konu dışına çıkmayalım

Konu dışına çıkmayalım

Kardeşlerim

Konumuz Abdülkadir Geylani hazretleri ve Menkıbeleri ve bize dersleri ama görüyorum ki bazı arkadaşlar kerametlerle, evliyalık şartları ile konu dışına çıkılmakta. Kardeşlerimden önemle rica ediyorum konu dışına çıkmayalım. Abdül Kadir Geylani hazretlerinin bize öğütlerini iştişare edeceğimize Evliyalık şartlarını konuşur hale geldik. OKS veya ÖSS sınavımı açıldı evliyalıkla ilgili. (Tövbe Estağfirullah….ALLAH(CC) beni affetsin).
Abdülkadir Geylani hazretleri bize öncelikle kalbimiz temizlemizin diyor. Ve kalbizi nasıl temizleyeceğimizi de yukarda açık olarak söylüyor. Geceleri teheccud namazına kalkın diyor. Çünkü teheccud namazına kalmak fiili olarak zordur biz aciz kullar için ne zaman ki bunu alışkanlık haline getirmeye başlarız işte o zaman Abdülkadir Geylani hazretlerinin buyurduğu doğru sözlü ve iyilik yapıcı olmayı başarırız demektir.
Diyorum bazı kardeşlerimiz farklı boyutlara konuyu çekiyorlar. Yok böyle bir şey…
Konu dışına çıkan kardeşlerimizin soru ve cevaplarına artık cevap vermeyeceğim

alem-i ervah

New member
@effsane

Emeginiz için teşekürler ,,
Allah onlardan razı olsun
ve inşallah bizlerden de....

V'esSelam

Üst Alt