Zurück   IslamForum Ne Olursan Ol Gel > Islamforum Turkish > Oku - Düşün - Anla

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil

Ben senin yerine namaza başlayacağım.Anne...
Alt 13.07.2008, 05:28   #1 (permalink)
Tercübeli Üye
 
hilal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
hilal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik tarihi: 03.06.2008
Yaş: 30
Mesajlar: 463
Tesekkür Etti: 782
234 Kunu Icin 584 Tesekkür Aldı
hilal Site üyelerince oyu 1000i geçti :)hilal Site üyelerince oyu 1000i geçti :)hilal Site üyelerince oyu 1000i geçti :)hilal Site üyelerince oyu 1000i geçti :)hilal Site üyelerince oyu 1000i geçti :)hilal Site üyelerince oyu 1000i geçti :)hilal Site üyelerince oyu 1000i geçti :)hilal Site üyelerince oyu 1000i geçti :)hilal Site üyelerince oyu 1000i geçti :)hilal Site üyelerince oyu 1000i geçti :)hilal Site üyelerince oyu 1000i geçti :)
Tecrübe Puanı: 12
Standart Ben senin yerine namaza başlayacağım.Anne...

Türkan Hanım dindar bir ailede büyümüştü. Annesi her fırsatta ona ve kardeşlerine namaz kılmalarını söyler, hatta kızarak onları uyarırdı. Türkan Hanım namazın kılınması gerektiğine inanır, ama yine de kılmazdı, çünkü kılmak nefsine zor geliyordu. Bazen başlar, sonra terk ederdi.

Evlendi ve çocukları oldu. Annesi her geldiğinde aynı şekilde namaz kılmaları için ikaz etmeyi sürdürüyor, o da ısrarla kılmamaya devam ediyordu. çok istemesine rağmen bir türlü nefsine galip gelemiyordu. Bir gün arkadaşları ona oturmaya geldi. İçlerinden biri annesini de yanında getirmişti. Teyze çok mübarekti. öyle tatlı konuşuyordu ki, onu dinleyen saatler geçse usanmazdı. Teyze bir ara namaz konusuna değindi. O anlatırken, Türkan Hanım annesini hatırlamış ve annesinin eski günlerdeki namaz ikazlarını düşünüyordu. Misafirler de teyzeyi zevkle dinliyordu.

Türkan Hanımın küçük oğlu Zekeriya, dört yaşındaydı. Oynadığı oyunu bırakmış, teyzenin koltuğu dibinde iki elini yumruk yapıp yüzüne dayamış bir şekilde, kıpırdamadan dinliyordu. Annesi ikram için mutfakla salon arasında koşturup dururken mevzu değişmişti. O da onların yanına oturup sohbetin güzelliğine kapılarak çayını yudumlamaya başladı.

"Anne, senin yerine ben namaza başlayacağım"

Tam bu sırada mutfaktan bir gürültü geldi. Arkasından da oğlunun çığlığı duyuldu. Telâşla mutfağa koştu Türkan Hanım. Misafirler de korkuyla peşinden gittiler. Oğlu bir sandalye koyarak lavaboya çıkmıştı. Bir ayağı lavabonun içinde, diğeri ise dışarıdaydı. Sandalye devrilmiş yerde dururken, oğlu da lavabonun kenarında korkmuş bir şekilde asılı duruyordu. Koşup kucağına aldı. Su içeceğini zannederek:

"İsteseydin ben verirdim yavrum, ya düşüp bir yerine zarar verseydin" diye çıkıştı.

Türkan Hanım oğlunun verdiği cevabı, uzun yıllar geçmesine rağmen hâlâ unutamaz; çünkü şöyle demişti çocuğu:

"Anne, ben abdest alacaktım. Teyze dedi ya, namaz kılmayanlara ALLAH ceza verecekmiş diye. Ben de, sen ceza almayasın diye senin yerine namaza başlayacaktım."

O an Türkan Hanım, tepeden tırnağa titrediğini hissetti. ALLAH, yıllarca namaz kılmayan Türkan Hanıma oğlunun davranışıyla müthiş bir ders vermişti. Yavrusuna sarılıp dakikalarca ağladı.

Bu hikâye birçok bakımdan ders verici. Aslında çocuklar büyüklere değil, anne babalar evlâtlarına namazı öğretmeli. çünkü, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) çocuklarımıza yedi yaşına geldiklerinde namaz kıldırmamızı ve on yaşına geldiklerinde ise ciddi bir şekilde üzerinde durmamızı emreder.

çocuklarımıza -küçük yaşlarda gerek camilere götürerek, gerek ise evde cemaat yaparak- namazı sevdirmeli ve onlara örnek olmalıyız. Namaz çocuklara tatlı bir üslûpla, sevdirilerek anlatıldığı takdirde çocukların namaza karşı ilgi ve sevgileri kaçınılmaz olur.
__________________
GÜL'Ü kokladım terindir diye,
Seyrine daldım yüzündür diye,
Yaprağına dokundum tenindir diye,
Ben GÜL' e vuruldum SANA benziyor diye! YA RESULALLAH
  Alıntı ile Cevapla

Alt 13.07.2008, 10:59   #2 (permalink)
Yeni Üye
 
yabensem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik tarihi: 19.06.2007
Yaş: 25
Mesajlar: 10
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
yabensem Tanınma yolunda
Tecrübe Puanı: 0
Standart

güzel bir paylaşım tşkler gözlerim doldu
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Lesezeichen

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB-Code ist Açık.
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
msn titreşim yerine şarkı sözü yolla umutburcu Msn, Icq, IRC, Yahoo, Gmail, Skype 1 15.07.2007 21:03
Onun Yerine Bir Elma Rica Edeyim berfut Oku - Düşün - Anla 0 05.06.2007 22:08
Neden ben yerine biz? e.ulutas Arşiv 10 03.08.2006 13:56
Neden ben yerine biz? e.ulutas Arşiv 6 02.06.2006 16:12



WEZ Format +2. Şuan Saat: 04:14.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.

Template-Modifikationen durch TMS
IslamForumAd Management RedTyger