Zurück   IslamForum Ne Olursan Ol Gel > Islamforum Turkish > Genel Islam Konular

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil

Bakan, Peçeli Türban Takan Rehberi Toplantidan Atti!..
Alt 17.01.2007, 06:23   #1 (permalink)
Yeni Üye
 
kaira isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik tarihi: 16.01.2007
Yaş: 32
Mesajlar: 31
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
kaira islenmemis bir mücevherkaira islenmemis bir mücevherkaira islenmemis bir mücevherkaira islenmemis bir mücevherkaira islenmemis bir mücevherkaira islenmemis bir mücevher
Tecrübe Puanı: 0
Standart Bakan, Peçeli Türban Takan Rehberi Toplantidan Atti!..

BAKAN, PEÇELİ TÜRBAN TAKAN REHBERİ TOPLANTIDAN ATTI!..




Click the image to open in full size.




"Peçeli türbanı tamamen reddediyorum. Hiçbir dini rehber peçeli türban takmamalı, çünkü şeriat bunu emretmez."
10 Ocak 2007 Çarşamba 13:01



Mısır Dini Varlıklar Bakanı Mahmud Hamdi Zakzuk, peçeli türban takan dini rehberi toplantıdan attı.
El Masri El Yom gazetesinin haberine göre, Bakanlık tarafından Mısırlı kadınların dini konularda aydınlatılması için atanan dini rehber, dün imamların eğitimiyle ilgili bir toplantı sırasında, bakanın gelişinden önce ya peçeli türbanını çıkarması ya da salonu terk etmesi yönünde uyarıldı.
Haberde, dini rehberin salonu terk etmeyi tercih ettiği belirtilirken, Bakanın, "Peçeli türbanı tamamen reddediyorum. Hiçbir dini rehber peçeli türban takmamalı, çünkü şeriat bunu emretmez. Dini Varlıklar Bakanlığının türban takan bir dini rehberi nasıl olur da Müslümanları dini prensipler konusunda eğitir" dediği ve imamları da vaazlarını yenilemeye ve peçeli türbanı ortadan kaldırmaya çağırdığı kaydedildi.
Kadınların çoğunun türbanlı olduğu Mısır’da bu konudaki polemik hala gündemde. Mısırlı Kültür Bakanı Faruk Hüsni türbanı gericilik olarak niteleyince ağır eleştirilere hedef olmuştu.
Dini Varlıklar Bakanlığında 50 kadar kadın dini rehber bulunduğu belirtiliyor.
  Alıntı ile Cevapla

Alt 17.01.2007, 06:25   #2 (permalink)
Yeni Üye
 
kaira isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik tarihi: 16.01.2007
Yaş: 32
Mesajlar: 31
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
kaira islenmemis bir mücevherkaira islenmemis bir mücevherkaira islenmemis bir mücevherkaira islenmemis bir mücevherkaira islenmemis bir mücevherkaira islenmemis bir mücevher
Tecrübe Puanı: 0
Standart

Mısır’da peçeli türban gerginliği


Click the image to open in full size.

El Masri El Yom gazetesinin haberine göre, Bakanlık tarafından Mısırlı kadınların dini konularda aydınlatılması için atanan dini rehber, dün imamların eğitimiyle ilgili bir toplantı sırasında, bakanın gelişinden önce ya peçeli türbanını çıkarması ya da salonu terk etmesi yönünde uyarıldı. Haberde, dini rehberin salonu terk etmeyi tercih ettiği belirtilirken,

Bakanın, “Peçeli türbanı tamamen reddediyorum. Hiçbir dini rehber peçeli türban takmamalı, çünkü şeriat bunu emretmez. Dini Varlıklar Bakanlığının türban takan bir dini rehberi nasıl olur da Müslümanları dini prensipler konusunda eğitir” dediği ve imamları da vaazlarını yenilemeye ve peçeli türbanı ortadan kaldırmaya çağırdığı kaydedildi.

Kadınların çoğunun türbanlı olduğu Mısır’da bu konudaki polemik hala gündemde. Mısırlı Kültür Bakanı Faruk Hüsni türbanı gericilik olarak niteleyince ağır eleştirilere hedef olmuştu. Dini Varlıklar Bakanlığında 50 kadar kadın dini rehber bulunduğu belirtiliyor.

AhRaR tarafından 10 Ocak 2007 tarihinde eklendi. Yorum yok.
Benzer haberler için tıkla Türkçe ve Dünya ve İnanç ve İslam ve İnsan ve
  Alıntı ile Cevapla

Alt 17.01.2007, 12:34   #3 (permalink)
Gesperrt
 
ekreme isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik tarihi: 28.11.2006
Yaş: 36
Mesajlar: 325
Tesekkür Etti: 0
2 Kunu Icin 2 Tesekkür Aldı
ekreme Site üyelerince oyu 1000i geçti :)ekreme Site üyelerince oyu 1000i geçti :)ekreme Site üyelerince oyu 1000i geçti :)ekreme Site üyelerince oyu 1000i geçti :)ekreme Site üyelerince oyu 1000i geçti :)ekreme Site üyelerince oyu 1000i geçti :)ekreme Site üyelerince oyu 1000i geçti :)ekreme Site üyelerince oyu 1000i geçti :)ekreme Site üyelerince oyu 1000i geçti :)ekreme Site üyelerince oyu 1000i geçti :)ekreme Site üyelerince oyu 1000i geçti :)
Tecrübe Puanı: 0
Standart

kelp heryerde kelp.
  Alıntı ile Cevapla

Alt 05.02.2007, 21:02   #4 (permalink)
Yeni Üye
 
birtekben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
birtekben isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik tarihi: 22.01.2007
Yaş: 29
Mesajlar: 66
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
birtekben Tanınma yolunda
Tecrübe Puanı: 2
Standart

Peçe şart mıdır bence değil,örtünme yerleri Kur AN da belirtiliyor zaten peçeye ne gerek var?
__________________
Ayakta olmek diz ustu yasamaktan daha cok onur vericidir...!
  Alıntı ile Cevapla

Alt 08.02.2007, 18:09   #5 (permalink)
Tercübeli Üye
 
seyfullah putkıran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
seyfullah putkıran isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik tarihi: 30.09.2005
Bulunduğu yer: Ruhlar Aleminden
Yaş: 24
Mesajlar: 5.925
Tesekkür Etti: 7
20 Kunu Icin 28 Tesekkür Aldı
seyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biri
Tecrübe Puanı: 57
Standart

Alıntı:
birtekben Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Peçe şart mıdır bence değil,örtünme yerleri Kur AN da belirtiliyor zaten peçeye ne gerek var?
dilyen dilediği şeyi yapmakta özgürdür , onun için peçe takmak yasaklanmamıştır . dileyen samimyeti dahiinde kapanız kime nedne nasıl kapandın diyemeyiz, sadece kapalılıkta minimum sınır vardır. ordan aşağı olmaz deriz . ama sınırın üstünde hangi derecede olursa olsun nedne kapandın gerek varmı denmez. dileyen dilediği gibi kapansın tabi islam alimlerinin verdiği minimumum sınır üzerinde olsun. onun dışında kim nasıl kapanırsa kapansın..
__________________
Bin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ?
HADDİMİ BİLİRİM derim....

Rahmân'ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler...Kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) “Selam!” derler (geçerler)” (Furkan 25/63)
  Alıntı ile Cevapla

Alt 21.10.2007, 00:44   #6 (permalink)
Yeni Üye
 
Afra Hatun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik tarihi: 04.10.2007
Yaş: 21
Mesajlar: 6
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
Afra Hatun Tanınma yolunda
Tecrübe Puanı: 0
Standart

Esselamu aleykum we rahmetullahi we berekatuhu,

Hanefi Mezhebine göre yüz avretten sayilmiyor, fakat fitne nedeni ile pece takmak vacibmis?? Bu dogrumu?? Bu konuda cok alman ve türk müslümanla yazistim ve bana vacib diyorlar fakat ben kitablarda vacib olduguna dair birsey bulamiyorum. Ibn Abidin'de vacib diyormus (Hashiyat Rad al-Muhtar 'ala ad-Dur al Mukhtar, 1 , Sayfa 438 , Dar Al Fikr , 1995, Beirut) Bu Kitab birinizde var ise lütfen bakabilirmi gercektende orada vacib diye birsey yaziyormu?
  Alıntı ile Cevapla

Cilbab ve peçe
Alt 21.10.2007, 20:32   #7 (permalink)
Üye
 
hakka davet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik tarihi: 25.09.2007
Yaş: 38
Mesajlar: 156
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
hakka davet Tanınma yolunda
Tecrübe Puanı: 2
Standart Cilbab ve peçe

"Ibn Abidin'de vacib diyormus (Hashiyat Rad al-Muhtar 'ala ad-Dur al Mukhtar, 1 , Sayfa 438 , Dar Al Fikr , 1995, Beirut) Bu Kitab birinizde var ise lütfen bakabilirmi gercektende orada vacib diye birsey yaziyormu?" Afra Hatun


Cilbab ve peçe

Ey Peygamber, eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle onların (özgür ve iffetli) tanınması ve eziyet görmemeleri için en uygun olan budur Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. Ahzab sur. 59.ayet

CİLBAB: Baştan aşağı örten çarşaf, ferace, câr gibi dış elbisenin adıdır. "Kadınların elbiselerinin üstüne giydikleri her çeşit giysidir." " Tepeden tırnağa örten giysidir", "Kadınların tesettür ettikleri her türlü elbise ve başka şeylerdir." "Çarşaf ve peçedir.” (Elmalılı Hamdi Yazır- Hak Dini Kur’an Dili)

Fetevayi Hindiye de;
“Hür olan kadının, yüzü, elleri ve ayakları hariç bütün bedeni avrettir. Matuun’da da böyledir. Namazda avret mahallini, başkalarına karşı kapatmak farzdır. Bu hususta ihtilaf yoktur.”( Fetevayi Hindiye- cilt 1. sayfa 205.)

Hür kadın için hünsa bile olsa avret yeri bütün bedenidir. Hatta esas kavle göre sarkan saçlarda avrettir. Bundan yalnız yüz ve avuçlar müstesnadır. Avuçların arkası mezhebe göre avrettir. Mutemed kavle göre ayaklarda müstesna olduğu gibi tercih edilen kavle göre sesi, tercih edilmeyen kavle göre kolları dahi müstesnadır. Genç kadının erkeklerin arasında yüzünü açması men edilir. Fakat bu avret olduğu için değil fitneden korkulduğu içindir.(İbni Abidin 2.cilt sayfa 110-111.)

Ebussuud Efendi:
«Cilbabtan maksat, çok geniş ve uzun bir örtüdür. Kadın bununla başını örttüğü gibi yüzünü ve göğsünü de örterek ayaklarına kadar salar. Buna göre âyetin manası, «Kadınlar dışarıya veya yabancı bir erkeğin karşısına çıkacakları zaman bu örtüyle yüzlerini ve bütün vücutlarını örtsünler.» olur. Süddî de âyetin tefsirinde, «Kadın alnını ve yüzünü örter. Yalnız bir tek gözü açık kalır.» demiştir.» ( Ebussuud. C. 6. S. 3Ol)

İbn Ebi Hâtim, ibni Cerir ve İbn Merduye'den rivayet edildiğine göre İbn Abbas şöyle buyurmuştur:
"Allah, kadınlara evlerinden bir ihtiyaç için dışarı çıktıklarında, sadece gözlerini açıkta bırakacak şekilde örtülerini üstlerine almalarını ve yüzlerini gizlemelerini emretmiştir.
" Katade ve Süddi de bu ayete aynı anlamı vermişlerdir.
Sahabe ve tabiun döneminden sonra gelen bütün büyük müfessirler de bu ayeti aynı şekilde tefsir etmişlerdir. İmam ibn Cerir el-Taberi bu ayetin tefsirinde şöyle der:
"Saygıdeğer kadınlar evlerinden çıktıklarında, açık ve yüzleri örtüsüz cariyeler gibi görünmemelidirler. Örtülerinin veya dış elbiselerinin bir kısmını yukarıdan bırakıp örtünmelidirler ki, kötü niyetli kimseler onlara zarar vermesin." ( Camiul-Beyan cilt, 22 s. 33)

Allame Nizamüddin Nişaburî de şöyle der:
"Yani, onlar örtülerinin bir kısmını üzerlerine örtmelidirler; bu ayette kadınlara başlarını ve yüzlerini örtmeleri emredilmektedir." (Garaibul-Kur'an cilt. 11. s. 32)

İmam Razi ise şöyle der:
"Burada kastedilen diğer insanların onların hafif kadınlar olmadığını bilmesidir. Çünkü yüz setr'e dahil olmadığı halde yüzünü örten bir kadının, diğer erkeklerin yanında örtmesi farz olan setrini açması beklenemez. Böylece herkes bu kadınların kendilerinden ahlaksızca bir davranış beklenilemeyecek saygıdeğer ve vakarlı olduklarını bilecektir." (Er Razi-Tefsir-i Kebir)
  Alıntı ile Cevapla

Alt 10.11.2007, 14:20   #8 (permalink)
Tercübeli Üye
 
seyfullah putkıran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
seyfullah putkıran isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik tarihi: 30.09.2005
Bulunduğu yer: Ruhlar Aleminden
Yaş: 24
Mesajlar: 5.925
Tesekkür Etti: 7
20 Kunu Icin 28 Tesekkür Aldı
seyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı Söhretli ve itibarlı biri
Tecrübe Puanı: 57
Standart

SORU: Tesettür sadece çarşafla mı olur, mantoyla tesettür sağlanamaz mı?

CEVAP: Hayır! Tesettür çarşafla değil, hasırla bile olur. Dışardaki namaz kılınan hasırı bürünse, hasırla bile olur. Mühim olan, insan günah yerlerini, ayıp yerlerini örtmesidir. Bu örtmeyi nasıl sağlarsa, olur.

Bizim Hanefî fıkhında, ille belli bir kıyafet olacak, ille belli bir renk olacak diye şart yoktur. Muhtelif şekillerde olabilir. Çarşaf olur, harmânî olur, abâye olur, bol manto olur... Daha başka şekiller olur, bol şalvar olur... Mühim olan vücudun hatlarının belli olmaması ve kumaştan öbür tarafının görünmemesi... Öbür tarafı göründü mü, içi belli oldu mu, kalın kumaş olsa bile olmaz!

Bu iki şarta dikkat ederek, vücudun hatları belli olmayacak ve içi görünmeyecek tarzda; kadınlar için yüz ve eller, ayaklar hariç her tarafın örtülmesi lâzım gelir. Naylon çorap, altı göründüğü için tesettür değildir. O çorabın göründüğü her yerde, vücudu görünüyor demektir. Tesettür olmamış oluyor.

Zâten de, o çorabı giydiği zaman, giymediğinden daha da cazib olduğunu cümle cihan halkı biliyor. Çorapçılar da reklam yaptırırken bu hususu öne çıkarıyorlar.

O bakımdan, böyle öbür tarafı görünen naylon çorap tesettür olmaz; güzelce örtünmesi lâzım! Bunu böylece bilesiniz.

SORU: Pardesü tesettür yerine geçer mi, ille çarşaf mı olmalı?..

CEVAP: Muhterem kardeşlerim! Bu konuda alimler toplanmışlar, müzakere etmişler, bir kitap yazmışlar. Dün akşam elimdeydi, bu sabah da masamda duruyor, ciddî bir kitap... Bizim fıkıh kitaplarından ben delilleri getirdim, burda bize derse gelen kadınlar daha önceden sormuşlardı. Onlara eski senelerde söylemiştim.

Çarşaf mecburiyeti yok dinimizde... Cilbâb kelimesi var Kur'an-ı Kerim'de... Bu cilbâbın ne olduğu hususunda ulemâmızın kavilleri çok muhteliftir. "Omuzları örten bir başörtüden, topuklara kadar inen bir örtüye kadar, bu işi gören her kıyafete şamildir." diye ulemâmızın kat'î kanaati vardır. Hanefî fakihlerinin, büyüklerimizin kanaati de budur.

Binâen aleyh, İslâm'ın örtmesini emrettiği azalarını, altı görülmeyecek şekilde, münâsib bir bollukta, şeffaf olmayan bir kumaşla örtündüğü zaman tesettür yerine gelmiş olur. İlle çarşaf olma mecburiyeti yoktur. Ulemamızın, Hanefî fukahâsının, din alimlerinin, kitap yazmış, toplantı yapmış insanların genel kanaati budur.

Bizim dinimiz tek bir model, tek bir kıyafet üzerinde durmuyor. Zâten İslâm ülkelerinde de kıyafetler muhtelif... Yâni aynı ölçüyü sağlıyor ama, formlar, şekiller farklı olabiliyor; örtünmeyi esas alıyor.


GÜNCEL MESELELER

M. Es'ad Coşan
__________________
Bin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ?
HADDİMİ BİLİRİM derim....

Rahmân'ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler...Kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) “Selam!” derler (geçerler)” (Furkan 25/63)
  Alıntı ile Cevapla

Alt 10.11.2007, 14:45   #9 (permalink)
Tercübeli Üye
 
Duha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Duha isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik tarihi: 12.12.2006
Yaş: 37
Mesajlar: 2.098
Tesekkür Etti: 147
160 Kunu Icin 261 Tesekkür Aldı
Duha Gelecegin keskin ZekasıDuha Gelecegin keskin ZekasıDuha Gelecegin keskin ZekasıDuha Gelecegin keskin ZekasıDuha Gelecegin keskin ZekasıDuha Gelecegin keskin ZekasıDuha Gelecegin keskin ZekasıDuha Gelecegin keskin ZekasıDuha Gelecegin keskin ZekasıDuha Gelecegin keskin ZekasıDuha Gelecegin keskin Zekası
Tecrübe Puanı: 20
Standart

Alıntı:
kaira Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
BAKAN, PEÇELİ TÜRBAN TAKAN REHBERİ TOPLANTIDAN ATTI!..




Click the image to open in full size.




"Peçeli türbanı tamamen reddediyorum. Hiçbir dini rehber peçeli türban takmamalı, çünkü şeriat bunu emretmez."
10 Ocak 2007 Çarşamba 13:01



Mısır Dini Varlıklar Bakanı Mahmud Hamdi Zakzuk, peçeli türban takan dini rehberi toplantıdan attı.
El Masri El Yom gazetesinin haberine göre, Bakanlık tarafından Mısırlı kadınların dini konularda aydınlatılması için atanan dini rehber, dün imamların eğitimiyle ilgili bir toplantı sırasında, bakanın gelişinden önce ya peçeli türbanını çıkarması ya da salonu terk etmesi yönünde uyarıldı.
Haberde, dini rehberin salonu terk etmeyi tercih ettiği belirtilirken, Bakanın, "Peçeli türbanı tamamen reddediyorum. Hiçbir dini rehber peçeli türban takmamalı, çünkü şeriat bunu emretmez. Dini Varlıklar Bakanlığının türban takan bir dini rehberi nasıl olur da Müslümanları dini prensipler konusunda eğitir" dediği ve imamları da vaazlarını yenilemeye ve peçeli türbanı ortadan kaldırmaya çağırdığı kaydedildi.
Kadınların çoğunun türbanlı olduğu Mısır’da bu konudaki polemik hala gündemde. Mısırlı Kültür Bakanı Faruk Hüsni türbanı gericilik olarak niteleyince ağır eleştirilere hedef olmuştu.
Dini Varlıklar Bakanlığında 50 kadar kadın dini rehber bulunduğu belirtiliyor.

İşte kardeşim maalesef hak ile hakikat karıştırılıyor.

Bahsi geçen zalim bakana göre Peçenin İslam'da olmaması hakikattir. O Peçe takana göre ise Peçe hakikattir. Şimdi kimse kimsenin hakikat bildiğini cebren değiştiremez. Ola ki Peçe Kur'ani olmasa da... Hakikat olmasa da... O hakikat biliyor.
O zaman hak olan; peçe takmasına izin vermektir. İnanıyorsa "dinimizde peçe yoktur" nasihati verebilir, ancak azar etmeden.

İşte Hürriyet-i Şer'iye hak üzerinedir. Hakikat üzerinde değil. Hak ise herkezin kendi hakikat bildikleri ile amel etmesine izin vermektir.

Bahsi geçen Bakan'ın zihniyeti Türkiyede de mevcuttur. Bazıları diyor, Kur'anda türban yoktur, takma!"

İyi ama türban takmanın cezası veya mükafatı Allah'a aittir. Kimi ne ilgilendiri. Dalaletse o takann dalaleti kime ne?

İşte Allah Kur'an'da bize hakkı tavsiye etmemizi istiyor. Oysa hakikati kendisinin açıklayacağını buyuruyor.

İşte sırası gelmişken şunu da söyliyeyim.

Malesef O Bakanın zulmünü İslam adına yapan da var. Mesela, diyor Namaz kılmak Kur'an'ın emridir. Namaz kılmak zorundasın. Kılmazsan haps ederim, veya evini yakarım."

İşte hak başka hakikat başka. Namaz kılmak hakikat olabilir. Bir başkası inkar edebilir. O inkarın cezası Allah'a aittir. Kılanın ödülü de Allah'a aittir.
Mesela içki Şer'i Sisteme sahip devlette haram olduğu için değil zarar olduğu için yasaktır. Yoksa çıkıp "içki benim dinimde haramdır, o yüzden yasak ettim" diyemez. O zaman içkinin haram olmadığına inanan der "benim dinimde haram değil, bana yasak edemessin"
İşte din düşmanlarının dini hayatı ortadan kaldırmak için yaptığı zulmu, Bazı müslümanlar aynısını yapmak istiyor ve yapıyor. Dini zulümle veya mecburen ihyaya çalışıyor. Sevdirmiyor, nefret ettiriyor. Münafık üretme fabrikası gibi çalışıyor.

Hiç bir devlet sistemi, kişlerin hakikat bildiklerine yanlış, diyerek amel etmesine engel olamaz. Herkez meşru dairede kendine ve başkasına zarar vermediği sürece hakikat bildiklerini dilediği gibi şahane hür yaşar ve yaşatır.

İşte Kur'ani devlet sistemi budur.
Korkmayınız hakikat hürriyetle parlar. Sönmez!

Muhabbetle
__________________
Sakın, sakın, sakın! Çabuk, bu şimdiye kadar demir gibi kuvvetli tesanüdünüzü tamir ediniz.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Lesezeichen

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB-Code ist Açık.
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türban nurullah_01 Şiirler 1 08.09.2007 12:19
Peçeli kadınlar şehadet Islami Resimler 4 17.04.2007 16:59



WEZ Format +2. Şuan Saat: 17:58.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.

Template-Modifikationen durch TMS
IslamForumAd Management RedTyger