Zurück   IslamForum Ne Olursan Ol Gel > Islamforum Turkish > Genel Islam Konular

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil

Davet ve materyali
Alt 17.06.2007, 15:37   #1 (permalink)
Tercübeli Üye
 
sinang isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik tarihi: 10.09.2006
Yaş: 31
Mesajlar: 937
Tesekkür Etti: 0
2 Kunu Icin 4 Tesekkür Aldı
sinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı birisinang Asırı Söhretli ve itibarlı biri
Tecrübe Puanı: 29
Standart Davet ve materyali

Bismillahirrahmanirrahim.

İslam davetinin materyali ve kaynağı şunlardır:

Birincisi;Bu vahdaniyet,tevhid inancıdır.Bunun ne olduğu Kur'anı kerimde ve Allah cc güzel isimlerinin,yüce zati sıfatlarının Kur'anı kerimde belirtildiği gibi açıklanmasından anlaşılmaktadır.Bu konuda kelam alimlerinin yolundan gidenlerin değişik,filozofların ve diğerlerinin tartışmalarına itibar olunmaz.Zaten bunlar kendi aralarında fikir ayrılığı ve çekişme içindedirler.Sadece fıtri aklı ölçü alıp,buna göre hareket edenler kendilerine uyanları genelde saptırır,hidayete erdiremez.
Muhammedi Risalet İslam akidesinin bir parçasıdır.İslami akide de,İslam'ın bütün peygamberlerin dini olduğu açıklanır.Bu peygamberlerin hepsi de meleklere,ahiret günü,ahirette hesaba,cezanın ve mükafatın varlığına inanılması gerektiği,bunların hak olduğunu öğretmek için gelmiştir.İslam davetçileri,Kur'an-ın kerim'deki gibi öldükten sonra dirilmeye ve gaybe iman konuları üzerinde önemle durmalıdır.Çünkü öldükten sonra dirilmeye ve gaybe inanmayan kişi,hiç bir dine inanmaz.

İkincisi;Kur'an'a,Kur'an'ın Allah tarafından indirildiğine inanmaktır.Kur'an ayetleri arapça aslı ile okunmalıdır,zira Kur'an ancak bu şekilde Kur'andır.Ama Kur'an'ın manaları davet edilene kendi dilleriyle öğretilir.Davet edilenlere Allah'ın varlığı anlatılmalı,Rab tarafından semanın yıldızlarla bezenmesinin,çeşit çeşit alemlerin yaratılmasının bir yaratıcıya delalet ettiği iyice açıklanmalıdır.
Kur'an-ı kerim'de hem din ilmiyle ilgili ayetler,hem şeri hükümlerin delilleri hem de güzel öğütler vardır.Seçilen ayetler önce asıl şekliyle yazılmalı sonrada davet edilenlerin diliyle açıklamalı,tefsir yapılmalıdır.Fakat bu tefsir ve açıklaması Kur'an değildir,sadece ilgili olduğu ayetin bazı anlamlarına delalet eder.

Üçüncüsü;Sünnettir.Davet edilenler kalbte bu takva duygusunu güçlendirecek,gönüllü harekete geçirecek,onlara Peygamber efendimiz sav. siretini,yolunu öğretecek hadisler anlatılmalı,Resulullah sav. tutum ve davranışları ile ilgili ibret teşkil edecek konular seçilmeli,sahih ve doğru hadisler seçilmeli,bu hadisin doğruluğunu yalan olmasının imkansız olduğunu gösteren deliller açıklanmalıdır.

Dördüncüsü;Peygamber Efendimiz sav. temiz hayatı anlatılmalıdır.

Beşincisi;İslam'ın ferdi ve toplumsal hedefleri açıklanmalıdır.Bunlar arasında İslam'ın insana verdiği değer,insanlar arasında hüküm verirken adaletle muamelesi,sosyal adalete verdiği önem,eşitliği,hürriyeti,kardeşlik,insanlar arasında takva ve iyilik hususunda yardımlaşmayı tavsiye etmesi,günah ve azgınlığı men etmesi,tefrika ve ırkçılığı ortadan kaldırmaya insanların karşılıklı olarak birbirini tanıması ve anlaması gereğine çağırması gibi hususlar üzerinde özellikle durulmalıdır.

Böylece İslam'a davet ve materyalini bir nebze açıklmaya çalıştık.


İSTİKBAL iSLAMINDIR..!
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Lesezeichen

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB-Code ist Açık.
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tefekküre Davet Var. dua demeti Oku - Düşün - Anla 5 13.04.2008 18:46
Davet rusen_alp Şiirler 8 13.08.2007 23:21
Sükunete Davet berfut Genel Islam Konular 2 24.05.2007 10:52
Mevlite Davet.. berfut Genel Islam Konular 2 13.04.2007 20:19



WEZ Format +2. Şuan Saat: 18:30.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.

Template-Modifikationen durch TMS
IslamForumAd Management RedTyger