Islam Forum - Ne Olursan Ol Gel

Zurück   Islam Forum - Ne Olursan Ol Gel > Islamforum Turkish > Fıkıh Köşesi

Fıkıh Köşesi İslami Muamelatlar/Hükümler

Banner Degisimi ile Beraberce Daha Fazla Kitlelere Ulasalim

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil

Istihare Namazi
Alt 09-12-2007, 17:28   #1 (permalink)
Süper İlgili Üye
 
fetih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Style: 0
 
fetih isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Üyelik tarihi: Feb 2007
Bulunduğu yer: Uzay İstasyonundan Alooooo Kimse Yokmuuuuu :)
Memleket: şimdilik dünyalı
Kan Gurubu: abrh+
Yaş: 29
Mesajlar: 1.888
Thanks: 380
Thanked 358 Times in 162 Posts
fetih Dürüstlük onun göbek adıfetih Dürüstlük onun göbek adıfetih Dürüstlük onun göbek adıfetih Dürüstlük onun göbek adı
Rep Puanı: 179
Referrals: 0
Istihare Namazi

Istihare Namazi

Bir is yapilmak istendigi zaman iki rekat namaz kilip sonunda Allah'dan hayirlisini istemek mendubdur. Bu hususta Peygamberimiz söyle buyurdu:
"Sizden biriniz bir is yapmayi tasarladigi zaman, farzdan baska iki rekat namaz kilsin, sonra söyle desin:
'Allah'im ! Ben, senin ilmin geregince senden hayir istiyorum ve senin kudretinle senden kuvvet istiyorum. Senin büyük fazlindan diliyorum: çünkü senin gücün her sey'e yeter, benim gücüm yetmez. Sen her seyi bilirsin, ben bilmem ve senm bütün gayiblari kemal üzere bilensin. Allah'im ! Eger bu (tasarladigim ....) is, dinim hakkinda, yasayisim ve isimin akibeti hakkinda hayirliysa, onu bana kolaylastir, sonra bu iste bana bereket ver. Yok ger bu is benim dinim için, yasayisim için, isimin akibeti için kötüyse, onu benden çevir, beni de ondan çevir. Hayir nerde ise onu bana takdir buyur, sonra beni ona razi kil' "


Namazda, makbul olani; ilk rekatta Fatiha ve Kafirun Suresi, ikinci rekatta ise Fatiha ve ihlas suresi okumaktir.
Iki rek'at namaz kilip bu duayi yaptiktan sonra, kalbe dogacak istek veya nefretle, yahut yapici veya engelleyici sebeblerle isin hayirli olan tarafi gerçeklesmis olduguna kanaat beslenir ve buna riza gösterilir.
Namazi kildiktan sonra dünya kelami etmemek, sag tarafa ve kibleye dogru yatmak, uymaya çalisirken kalpten "Allah Allah" demek güzel olan seylerdir.
Bu namazi buradan okuyup, tatbik etmek isteyenlerden bir dilegimiz olacak, Yukaridaki Peygamber efendimizin yukaridaki duasini kendi sikintisina, problemine uyarlayip kalbinden evet dilinden degil kalbinden okuduktan sonra 3 ihlas ve 1 Fatha'yi da basta Peygamberimize, sevdiklerine ve Zamanin Sahibine hediye eylesin. Onlarin yüzü suyu hürmetine bu aciz kulunun anlayacagi sekilde her seyi asikar göstersin, perdeleri aralasin diye Allah'a dua etsin. Allah ile konussun, etrafini saran melekleri hissetsin, dua da gözlerini kapatsin, boynunu büksün, Allah'in kul oldugunu acizligni hisssetsin. Gerisi Allah'a kalmis. O kapisina geleni geri çevirmez. O'nun kapisi umutsuzluk kapisi degildir.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
  Alıntı ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to fetih For This Useful Post:
bcetin811 (09-12-2007), bekir (12-01-2007), menekşe (09-12-2007)
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB-Code ist Açık.
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkeklerde İstihare, Bayanlarda Burçlar fetih Genel Islam Konular 6 07-31-2007 00:26
İstiare YARDIM akinci38 Genel Islam Konular 39 06-19-2007 19:17
Öğle Namazi Tesbihati muhammet Dua'lar 2 06-11-2007 05:02
Sabah Namazi Tesbihati muhammet Genel Islam Konular 0 06-04-2007 21:04



WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:35.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Ad Management by RedTyger