Garip bir soru olacak ama bir oyunda Tanrıyı oynamak günah olur mu?
Garip bir soru olacak ama bir oyunda Tanrıyı oynamak günah olur mu?
Galiba yanlış anlaşıldım şaka olsun diye Tanrı rolü tabi yapmam, bi bilgisayar oyunundan bahsetmiştim ama yine aynı kapıya çıkıyo tabi.
Duhacigim sanirim(Eger yaniliyorsam lütfen hatirlat)bir zamanlar Allaha Tanri denirmi diye bir konu vardida hic kimse kabul etmemisti olmaz demisti.Degilmi Yanlismi hatirliyorum acaba.Eger hatirladigim dogruysa;Burdaki küfür nerde(Bana bakma ben Tanrida derim Cünki benim dilimde en güzel isim)bir aciklama yaparsan sevinirim...Not ben böyle bir oyunun oynanmasina dahi karsiyim....
Bu oyunlar genellikle bizim inandigimiz ilah i degilde, yunan mitolojisi gibi v.b. tanrilari ele almaktadir. Bunu söylemesi dahi yanlis olur da diyebiliriz ama bu durum farklidir. Oyunda oynadiginiz Tanri bizim inandigimiz Allah degildir bu yüzden kesinlikle oynanmaz denilemez. Bugün atesi, köpegi, inegi, suyu, v.s. gibi tanri edinmisler varsa da ve bu onlarin tanrisi ise de bizim icin böyle birsey yoktur. O oyundaki oyun hicbir zaman ilah konumuna sokulamayacagi icinde bir beis gözükmemektedir.
İmtisali cahidu fillah olubtur niyetim,
Dini islamın mücerred gayretidir gayretim.
Fazlı Hak ve hikmeti cündü ricalullah ile,
Ehl-i küfrü serteser kahreylemektir niyetim.
Embiyau evliyaya istinadım var benim,
Lütfü Haktandır hemen ümidi fethu ve nusratım.
Nefsim ve malımla nola kılsam cihanda içtihad,
Hamdülillah var gazaya sad hazaran rağbetim.
Ey Muhammed! Mucizatın Ahmedi muhtar ile,
Umarım galib ola Edayı dine devletim!
Paylaş