Günümüz ahir zamanında başımıza Nefs-i Emmare tarafından gelen felaketlerin çoğu sahip olduklarımıza hakkıyla şükredememizden kaynaklanmakda. Düşünün ki ALLAHc.c. tarafından malla mülkle ödüllendirilen müslümanlar şükür tesbihine sarılacağına malesef Nefslerine yenik düşmekde. HAK ve Hakikati unutmakda. Mü-min elinde olduklarının bir nasip olduğunu unutup nefs-i emmaresine uyaraka bunları ben kazandım yada kazanıyorum demekde.
Oysa ona bu verilenler bir şükür vesilesi ona verilenler ALLAHc.c. yolunda harcanması için verilmekde yada verilmesi beklenmekde. Oysa kul kulluğunu unutup nefsine uyarak ve kanarak dünya lezzetlerine içinde yüzmeğe başlamakda. Bilse ki veren ALLAH c.c. almasınıda bilir. Bilse ki onun bu geçici dünyada yaptıkları ona sonsuz ahireti için külfetden başka birşey getirmemekde.
Bir aşk erinin şu sözü hep kulağımdadır...
"HAK ve Hakikati malın mülkün içinde arayan mümine şaşarım."
Genel bir söz vardır "çok söz yalansız çok malda haramsız olmaz." Günümüzü düşünürsek ve şartlarını doğruluk payı oldukça yüksektir. Biz bilsek hakkıyla bırakın malı mülkü aldığımız nefesin dahi şükrünü eda edemiyoruz. Malı mülkü olan rahatlığa kavuştum dese de onun yapması gereken bir tek kuruşunu dahi hesaba tutup haramdan uzak kalıcak ve devamlı ama devamlı şükredicek. Vehakeza malını mülkünü ALLAHc.c. yolunda harcayacak zekatını tam manasıyla kuruşuna kadar hesab edip verecek. Nefs bunları yaptığınız vakit içeri giricek bir delik bulamayacaktır İnşALLAH-U TEALA...
onlar ne bİlsİn İffetİ namusu
onlar ne bİlsİn cennetİ cehennemİ
onlar ne bİlsİn Allah(c.c.)sevgİsİnİ
onlar ne bİlsİn ahzab suresİnİ(59)
onlar nne bİlsİn gÖzyasini
onlar ne bİlsİn dÜnyaya gelme nedenİnİ
onlar ne bİlsİn duayi....
karanfİller aĞlamayacak,karanfİller aĞlatilmayacak
gÜÇ her zaman Allah'in yaninda olanin olacak!....
Paylaş