+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 5 ve 5

Konu: "Cennete gideceğim, inşAllah.."

mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mhmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    41

Standart "Cennete gideceğim, inşAllah.."

"Ben İslam için çalışıyorum, Dünya düzelsin ve Hak hakim olsun diye çalışıyorum. Bu yüzden cennete gideceğim, inşaAllah. Allah'tan dileğim budur."

Bu sözde bir gariplik var mı? Bu sözün dua olmadığını söylemek mümkün mü? Mümkünse neden dua değildir?

Şöyle de sorulabilir: Bu sözde cenneti garantilemiş gibi konuşmak manası var mıdır?

selametle..
    CİHAD: Fert, cemaat ve toplum bazında iyiliklerin yaşanır hale gelmesi, kötülüklerin kaldırılması için bütün gücümüzle hep beraber ve teşkilatlı bir şekilde çalışma mecburiyetini üzerimize yükleyen farzdır...

heryazdığımiçinالله يعلم(ALLAH bİliR)diyorum...

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı mhmt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "Ben İslam için çalışıyorum, Dünya düzelsin ve Hak hakim olsun diye çalışıyorum. Bu yüzden cennete gideceğim, inşaAllah. Allah'tan dileğim budur."

Niyet halis, akıbet hayr.

Ben bir dua gibi telakki ettim...

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

ibrahim571632 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ibrahim571632 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    24

Bu sözde bir gariplik var mı? Bu sözün dua olmadığını söylemek mümkün mü? Mümkünse neden dua değildir?

Şöyle de sorulabilir: Bu sözde cenneti garantilemiş gibi konuşmak manası var mıdır?

selametle..
    Bir yerde okumuştum; Rabbinizden Cenneti dahi dilerken en mükemmel olan Firdevs Cennetini isteyin.Zira mü'min Rabbine hep en güzel şekilde yalvarmalı ve en güzeli dilemelidir.

Sorunuza dönecek olursak ''Allah'tan dileğim budur'' ifadesi cümleyi duaya çevirir gibi bir mana versede bu cümleye kadar ki ifade nefsi emmareyi okşayan bir ifadedir.Ve bence bu yüzden sakıncalıdır.

Böyle bir durum şuna benzer; Nefis, cennete girmek istiyorum ancak yaptıklarım cennete girmek için yeterli mi sorusuna, zımmen evet amelin bu doğrultuda ve akıbetinde bu olacak demektedir.

Oysa, ne kadar kamil olursa olsun amelin Allah'ın (C.C.) rahmetine muhatap olmaya kafi geldiğini ve Cennetlik olunacağını düşünmekten Allah Dostları -Allah Cümlesinden Razı Olsun-hep sakınmış ve kendilerini bilakis hep cehennem ehliyle kıyaslamışlar.

Allah Korusun, tabiki sizi tenzih ederim bu ikaz nefsimle birlikte hepimizedir.

Allah'u Teala bizleri Firdevs'inde buluştursun.

Selametle...
    Kainatta en yüksek hakikat imandır,imandan sonra namazdır.(Sözler/Said Nursi)

ARZ_7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ARZ_7 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı ibrahim571632 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Oysa, ne kadar kamil olursa olsun amelin Allah'ın (C.C.) rahmetine muhatap olmaya kafi geldiğini ve Cennetlik olunacağını düşünmekten Allah Dostları -Allah Cümlesinden Razı Olsun-hep sakınmış ve kendilerini bilakis hep cehennem ehliyle kıyaslamışlar.
    Cehennem ehliyle kıyaslamak? Ne demek. . .

ARZ_7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ARZ_7 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    16

Sonunu inşallah ile bağlamasaymış büyük sorun olurdu. Fakat sonunda ki inşallah ve Allahtan olan dileği tüm sorunu ortadan kaldırıyor. Reca ile yapılan duadır. Ümit.. dilek..

Allaha ibadetlerimi yerime getiremiyorum. Günahlarımla dünyaya ve ülkeme ciddi zararlar veriyorum. Ama yinede cehenneme gitmeyeceğim inşallah. Allahtan beni affetmesini diliyorum. Buda havf yönüyle yapılmış bir dua şekli olabilir pekala..

+ Konu Cevaplama Paneli

Paylaş