+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 5 ve 5

Konu: ALİ'nin Yolundaki KIYAM

hz.HüSeYiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hz.HüSeYiN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Pfeil ALİ'nin Yolundaki KIYAM

hz.HÜSEYİN(AS) BABASININ YOLUNDAN GİTTİ.İŞTE EFENDİMİZİN CEBRAİL(AS) VASITASIYLA KAÇ YIL ÖNCEDEN İLERİYİ GÖREREK ŞEHİT OLACAĞINI BİLEN EFENDİMİZİN HZ HÜSEYİN HAKKINDAKİ ÖYKÜSÜ SİZLERLE;

Hz. Peygamber (s.a.a), Hüseyin (a.s)’ın şehit olacağını, diğer musibet ve sıkıntılarını kızı Fatıma (a.s)’a haber verdiğinde Fatıma (a.s) çok ağladı ve şöyle dedi:

“Bu sıkıntı ve musibetler ne zaman vuku bulacaktır?”

Peygamber (s.a.a); “ Ben, sen ve Ali dünyada olmadığımız bir zamanda” buyurdular.

Fatıma (a.s) bu sözü duyunca ağlaması şiddetlendi. Sonra; “ Kim Hüseyin’ime ağlayacak ve onun için ezadarlık edecektir?” dediğinde de Peygamber (s.a.a) şöyle buyurdular:

“ Fatımacığım! Ümmetimin kadınları, Ehl-i Beyt’imin kadınlarına, erkekleri de erkeklere ağlayacaklar. Her yıl onun ezadarlığını yenileyecekler (canlandıracaklar). Kıyamet günü olduğunda sen kadınlara, ben de erkeklere şefaat edeceğiz.

Kim Hüseyin’in sıkıntı ve musibetine ağlamış olursa, onun elini tutup cennete götüreceğiz. Fatımacığım! Kıyamet günü, Hüseyin’in musibetine ağlayan göz dışında bütün gözler ağlayacaktır; o göz cennet nimetlerine ulaşmak için gülecektir.”

İNNE HİZBELLAHİ HUMUL MUFLİHUN(mücadele süresi-22)

CANIMIZ SANA FEDA OLSUN YA RASULALLAH(SAV)
    ------------------------------------------------
    TOPRAĞIN OĞLU(EBU TURAB)HZ.ALİ[İMAM ALİ](AS)
    EHL-İ BEYTİ SEVMEYEN MÜMİN DEĞİLDİR.
    İRANLI,ÇEÇENYALI,FİLİSTİNLİ,LÜBNANLI,TÜRK MÜCAHİD

Azra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Azra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    17

Allah razı olsun çok güzel bi paylaşım...

hz.HüSeYiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hz.HüSeYiN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

evet gerçekten ileriye dönük bir bakış açısı...

İNNE HİZBELLAHİ HUMUL MUFLİHUN(mücadele süresi-22)

CANIMIZ SANA FEDA OLSUN YA RASULALLAH(SAV)
    TOPRAĞIN OĞLU(EBU TURAB)HZ.ALİ[İMAM ALİ](AS)
    EHL-İ BEYTİ SEVMEYEN MÜMİN DEĞİLDİR.
    İRANLI,ÇEÇENYALI,FİLİSTİNLİ,LÜBNANLI,TÜRK MÜCAHİD

tahsin33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    tahsin33 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    19

hz.HüSeYiN,
    Kardeşim sen gerçekten Hz Hüseyin misin
    Bu ismi kullanıyorsun ?

Enver İstek isimli Üye şimdilik offline konumundadır metin mete
    Tecrübe Puanı
    0

Su hikayenin icerigine bakin,Hem Allahin Resulünü hem"Fadima seni ben dahi kurtaramam" hitabina ragmen Fadima,Bakin sadece bir kac ayet yazacagim kimse kizmasin ama Allahin Resulü ben asla Gaybi bilmem diyor ama su hikayede sanki gaybi kemdisi yazmis gibi anlatiyor,Simdi soruyorum;Kurana ragmen bu hikaye gercekmi?

Maide Suresi 109 Allah, resulleri bir araya getireceği gün şöyle der: "Size ne cevap verildi?" Şöyle derler: "Hiçbir bilgimiz yok. Gaybları en iyi biçimde bilen sensin, sen!"

En'am Suresi 50 Onlara şunu söyle: "Ben size Allah'ın hazineleri yanımdadır demiyorum. Gaybı da bilmem ben! Size ben bir meleğim de demiyorum. Yalnız bana vahyedilene uyarım ben!" Sor onlara: "Körle gören bir olur mu? Hâlâ düşünmüyor musunuz?"

En'am Suresi 59 Gaybın anahtarları O'nun yanındadır; onları O'ndan başkası bilmez. O, karada ve denizde olanı da bilir. O'nun bilgisi dışında bir yaprak bile düşmez. Toprağın karanlıklarındaki bir dâne, yaş ve kuru her şey apaçık bir Kitap'ın içindedir.

A'raf Suresi 188 De ki: "Ben kendi nefsime, Allah'ın dilediğinden başka ne bir yarar sağlayabilirim ne de bir zarar verebilirim. Eğer Gaybı bilseydim elbette daha çok hayır yapardım. Ama bana kötülük dokunmamıştır bile. Ben, inanan bir topluluk için bir uyarıcı ve müjdeciden başkası değilim."
    Tevbe Suresi 78 Bilmediler mi ki, Allah onların sırrını da fısıldaşmalarını da bilir; Allah Gaybları çok iyi bilendir.

Yunus Suresi 20 Şöyle derler: "Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!" De ki: "Gayb, Allah'ın tekelinde. Hadi bekleyin; sizinle birlikte ben de bekleyenlerdenim."
    Hud Suresi 31 "Ben size demiyorum ki, Allah'ın hazineleri benim yanımdadır. Ben Gaybı bilmem. Ben bir meleğim de demiyorum. Ama gözlerinizin horlayarak baktığı kişiler için, 'Allah bunlara hiçbir hayır vermeyecek' diyemem. Onların benliklerinde neyin saklı olduğunu Allah daha iyi bilir. Başka türlü davranırsam kesinlikle zalimlerden olurum."

Nahl Suresi 77 Göklerin ve yerin Gaybı Allah'ındır. O saate/dünyanın sonuna ilişkin emirse bir göz açıp yummak gibi, hatta ondan da yakındır. Allah her şeye kadirdir.

Neml Suresi 65 De ki: "Göklerde ve yerde, Allah'tan başka hiç kimse Gaybı bilmez. Ne zaman dirileceklerini de bilmezler."

Yoksa Allahin Alemlere Rahmed Resulüne iftirami atiliyor veya kendi hikayelerinin dogrulugunu kanitlamak icin Resulmü kullaniliyor?

+ Konu Cevaplama Paneli

Paylaş