Biz seni sevemedik mi ya Nebi?
Kim unutturdu seni bizlere?
Hangi yalan sevgiler?
Yoksa biz sana layık olamadık mı Sultanım?
Affet.. Bağışla bizleri.. Bağışla Sultanım..
Taif’te taşlanırken sen, siper edemedik sinemizi Ebu Bekir misali.. Uhud’da ensardan bir kadın olamadık.. Babasını, kardeşini, eşini kaybeden.. Ama yine de Muhammed diyen.. MUHAMMED.. Senin sağ olduğunu öğrenince; “ Sen sağ olduktan sonra, her felaket hiç gelir.” diyebilen..
Biz Rabb’imizle birlikte andık, her şehadetimizde seni..
“Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve resuluhu.”
Biz seni sevdik ya Resulallah sevdik.. Ashabını, can yoldaşlarını.. Seni seven ve sana gönlünü veren herkesi sevdik..Her şehri sevdik, Mekke’nin, Medine’nin hürmetine.. Mescid-i Nebevi’nin hürmetine sevdik her mescidi.. Sen neyi sevdiysen onu.. Senin hürmetine.. Tüm çiçekleri sevdik, güllerin hürmetine..
Seni sevmek.. “Sizden biriniz, beni anasından, babasından, çocuklarından, malından, mülkünden ve hatta canından bile fazla sevmezse, gerçek manada iman etmiş olamaz.” buyurdun.. Elhamdülillah seviyoruz seni ey Sevgili.. Gözlerimizden inen yaşlardan belli değil mi?
Gözyaşlarım damlasa, gül olur mu ki bu sayfada? Kokusu işler mi ki kalemime? Seni biliyorum, seni yaşıyorum, seni hissediyorum.. Lakin bu aciz kalemim izin verip de bir türlü anlatamıyorum.. Ama seni herkese anlatmalıyım, görevim, biliyorum.. Kağıdımı ne tarafa çevirsem ve ne yana eğsem kalemimi, “MUHAMMED” yazıyor.. Sanki bir şeyler bunları yazma, sadece yaşa diyor.. Kalbimden gelen o ses, sıkıştırırken beni mengenesinde ve ezerken içimi, sadece bunları yazabiliyorum.. Anlatıyorum.. Anlatıyorum.. Anlatıyorum.. Ve size sadece Kur’an-ı Kerim’i tavsiye ediyorum.. Sen öyle bir rehber bıraktın ki bizlere.. Dizesi dizesine bilinmeli ezbere.. Evet.. Senin izinde..
Çöl sıcağındaki; kevser şelalesi..
Gözyaşlarıyla sulanan; gül..
İnsanlığı kirlerinden arındıran; nur testisi..
Gülşen-i aladan da güzel; Sevgili..
Sana sonsuz selât ve selamlar olsun..
Gülüm ol güldür beni, ruhunu hayatıma kat yaşat beni..
''Bir hayatki Sonu cennettir
Sıkıntıdan ne çıkar?''
''Bir Hayat ki Sonu Cehennemdir
Rahatından ne çıkar?''
“Sen Yolcu Bu Yalan Dünya Hancıdır.
Öyle Bir Gün Varki Yürekte Sancıdır.
Yer Gök Bir Olup Da Hesap Sorulunca,
En Sevdiğin Bile Senden Davacıdır..."
Paylaş