+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 4 ve 4

Konu: Peygamber Efendimiz'i Rüyada Görmek

Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    10

Standart Peygamber Efendimiz'i Rüyada Görmek

Yüce Rabbimiz'in kainatı yüzü suyu hürmetine yarattığı, Peygamber Efendimiz'i (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) İnşAllah-u Teala rüyada görmek herkese nasip olur diyerek konuyu açmak istiyorum.

Biliniyor ki Peygamberimiz'i Rüyada görmek için iki Rekatlık veya dört rekatlık çeşitli namazlar ve salavatlar vardır.

Resulu Ekrem buyuruyor ki ;

(Beni rüyada gören, gerçekten beni görmüştür. Ben her surette görünürüm.) [Deylemi]

(Beni rüyada gören, gerçekten beni görmüştür. Çünkü şeytan benim şeklime giremez. Ebu Bekri Sıddıkı gören de, gerçekten onu görmüştür. Şeytan onun da suretine giremez.) [Hatib]

(Beni rüyada gören, uyanıkken görmüş gibidir.)
    [İbni Mace]

(Beni rüyada gören, Cehenneme girmez.)
    [İbni Asakir]

Bu müjdeye hangi Mümin kardeşimiz dahil olmak istemez ki?

Allah'ıma Hamd-u Sena'lar olsun. Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed Sallallahü Aleyhi ve Sellem Efendimiz'i Rüyamda görmek nasip oldu.Rabbim tekrar tekrar görmeyi bana ve sizlere nasip etsin.

Mübareği yaşlı surette, sarıklı, seyrek sakallı, yalın ayak surette gördüm Hamd olsun. Ellerinden öpmek nasip oldu.

Yaşlı surette görmek itikadın düzgünlüğünü, seyrek sakalla görmek vazifelerimi eksik yaptığımı, yalın ayak suretinde görmekte cemaate katılmam gerektiğini öğrendim. Vakit buldukça cemaati eksik etmemeye çalışıyorum.

Yalnız Mübarek Sakalını yüzüme sürmesi ve bana bir yiyecek verip yedikten sonra sağ avucumdan nur çıkmasının anlamlarını bulamadım.

Mübarek kardeşlerimden bilen varsa yazarsa sevinirim ve duacı olurum.

Sizlerden de Peygamber Efendimiz'in Mübarek yüzünü gören varsa Allah (c.c.) için yazsın, onu anlattığınız şekilde dinlemek bile huzur verir.

Allah'a emanet olun.

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Allah (cc) daha nice vuslatlarla sevindirsin kardeşim...

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

sumisali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üyeliği durduruldu
    Tecrübe Puanı
    0

Elhamdulillah Elhamdulillah

radikal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    radikal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    147

Alıntı Selim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yalnız Mübarek Sakalını yüzüme sürmesi ve bana bir yiyecek verip yedikten sonra sağ avucumdan nur çıkmasının anlamlarını bulamadım.
    Rabbim rüyanı hayr ve mübarek eylesin, daim eylesin ve hadisi şerifte belirtildiği üzere ahirette de bu an'ı yaşamıyı nasip eylesin inşaallahuRahman.

Resulullah (s.a.v.) efendimizin mubarek ve saadetli sakallarına yüzünüzün isabet etmesi, sünneti seniyyesine itibaa etmenizi, en ufak bir sünneti dahi duysanız ömür hayatınızda en azından bir kere dahi olsa o sünneti yaşamanızı işaret buyurur. Sünnetin hepsine çok dikkat etmenizi murad etmişler.

Elinizden çıkan nur ise; yediğiniz ve içtiğinize (helal-haram) dikkat ettiğiniz takdirde gerek ehlinizin ve gerekse de nesebinizin, Allah ve Resulu'nun yolunda, iman ve itikad yolunda olacağına delalet eder inşaallahuRahman.

Bu türden rüyalar sadık rüyalardır inşaallah. Ve bu rüyalar muhakkak ömrü hayatımızda karşımıza çıkacak olan durumları önceden işaret eder. İlim için niyetlendiğimde bize de nasip oldu. Mübarek sakalları pek gür ve parlaktı. Beyaz entari ve beyaz sarığı içerisinde, ayağında siyah sandalatleri vardı. Hafif toplu, ne şişman ne cılızdı. Orta yaşlardaki hali ileydi. Daha önce bir rüyamda ise (tasavvuf yoluna girmeden bir gece önce) görüdüğüm daha yaşlı halinden biraz daha gençdi. Ve güzel olan, yüzünün hali ve şekli ile yine aynı vasıflarda bulunan kişi olup, hatıratımda kalmış olmasıdır.

Sabah uyanınca fakir bir kardeşimizin de bir ihtiyacını görüp sevabını O'na (s.a.v.) hediye etmek, diğer rüyaların da devamını talep etmek gibidir.

Rabbim tekrarını ve tafsilatlısını nasip etsin inşaallah.
    Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!

+ Konu Cevaplama Paneli

Paylaş