+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 14

Konu: kutsal emanetler

hüma-gül Misafir

Standart kutsal emanetler

Topkapı Sarayında, hazine dairesinde saklanan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V. ) Efendimize, Kabe'ye ve bazı sahabeyi kirama ait olan eşyalardır. Yavuz Sultan Selim'in 1517'de Mısır'i fethinden sonra Istanbul'a getirilmiş, bir bölümü de Islam ülkelerinden derlenmistir. Topkapı Sarayı Hirka-i Saadet Dairesi'nde korunmakta ve sergilenmektedir.

LÜTFEN ; Bakarken Salavat-ı Şerife getirmeyi unutmayalım..
    peygamber efendimizin dogdugu ev

Efendimizin (s.a.v ) Sakal-ı Şerif-i

Efendimizin Mubarek hırka'sının (Hirka-i Şerif ) saklı olduğu altın sandık

Peygamberimizin (S.A.V ) Mühürü

hüma-gül Misafir

Hz. Muhammed Mustafa (sav ) Efendimizin Yayı

Habiballah'ın (sav ) kılıcının kabzası

Resulullah'in (sav ) yalancı peygambere gonderdiği mektup

HZ. MUHAMMED’İN (s.a.v ) DÖRT MEKTUBUNDAN BİRİ

Kabe'nin Anahtarı

a.rabia Misafir

Allah razı olsun ablam... şuan türkiyeye gitmeye şansım yok nede olsa böyle göreyim kutsal emanetleri

ama hep merak ederdim, nerden biliyorsunuzki bunlar sahte daha sonra yapılmış eşyalar değil?

hüma-gül Misafir

Mehdi, Peygamberimiz (sav)'in sancağı, gömleği, kılıcı, işaretleri, nuru ve güzel ifadesiyle yatsı vaktinde çıkar.' (Ali b. Sultan Muhammed el- Kari el-Hanefi, ‘Risaletül Meşreb elverdi fi mezhebül Mehdi')

Hz. Muhammed (sas) yabancı devlet reislerine İslam a davet mektupları yazdırırken taşı akikten, halkası gümüşten yüzük şeklinde bir mühür yaptırmıştı. Bu mühür sıra ile Hz. Ebubekir e, Hz. Ömer e ve Hz. Osman a geçmiş, ancak Hz. Osman tarafından Eris isimli kuyuya düşürülmüş ve günlerce aranmasına rağmen bulunamamıştır. Tarihçiler bu mührün kaybolmasından sonra Müslümanlar arasındaki birliğin bozulduğuna, devam edip gelen fitnelerin o zaman ortaya çıktığına dikkat çekerler. Hz. Osman bunun üzerine aynı yazıyı taşıyan başka bir mühür yaptırarak kullanmıştır. Mukaddes Emânetler arasında bulunan ve Bağdat ta ele geçirilerek İstanbul a getirilen mührün bu mühür olduğu tahmin edilmektedir. 1 cm. uzunluğunda olup, kırmızı akik taşından yapılmıştır. Üzerinde kûfî hatla Muhammed Resulullah yazan bu mühür hakkedilmiştir

Nalın-ı Saadet
    Rasûlullah ın (sas) arş üzre basan mübarek ayaklarına değmekle şereflenmiş sandalet tarzı ayakkabılardır. Taban kısımları, birkaç kat tabaklanmış deri ya da köselenin dikilmesiyle oluşur. Ayağı bilekten ve üstünden kuşatan kayışların yanı sıra biri baş parmakla yanındaki parmak, diğeri de orta parmakla onun yanındaki parmak arasından geçen iki tane bandın bulunması en bariz özellikleridir. Nalın-ı Saadetlerin resminin bile berekete sebep olacağına inanılır, evlere, işyerlerine asılırdı. Hırka-i Saadet Dairesi nde Nalın-ı Saadetlerle birlikte bunların metal ve ahşaptan modelleri de bulunmaktadır.

Bunlar Ashab-i kiram tarafindan nesilden nesile saklanarak günümüze ulasmistir.

zeynep_hearty Misafir

rabbim razı olsun...selam ve dua ile...

khan19556 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    khan19556 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    20

Allah razı olsun.
    selam ve dua ile...
    [SIGPIC][/SIGPIC]"Sevdiğim bir gelinin bana hediye edildiği veya erkek bir çocuğumun doğduğu müjdesinin verildiği gece benim için, muhacirlerden oluşan bir müfreze içinde olup sabahında düşmanla karşılaşmayı beklediğim ayaz ve buzlu bir gece kadar güzel değildir"

"Sabaha kadar sağnak halinde devam eden yağmurun altında kalkanımı elime alıp düşmana baskın yapmayı beklediğim bir gece kadar bana ümit veren bir amelim yoktur"
    Halid bin Velid

hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hasret isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    30

Rabbim razı olsun...
    selametle.
    ..
    ...nerede olduğunu bilmeyene sılada bir gurbette.Ayrılığı bimeyene kavuşmakta bir hasrette...

Azra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Azra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    17

Allah razı olsun...
    sevgiler...

mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mhmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    41

maşallah güzel resimler olmuş abla..
    Allah razı olsun..
    selametle...
    CİHAD: Fert, cemaat ve toplum bazında iyiliklerin yaşanır hale gelmesi, kötülüklerin kaldırılması için bütün gücümüzle hep beraber ve teşkilatlı bir şekilde çalışma mecburiyetini üzerimize yükleyen farzdır...

heryazdığımiçinالله يعلم(ALLAH bİliR)diyorum...

khan19556 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    khan19556 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    20

Bir kere görmek nasip olmuştu...
    Gözyaşlarımı tutamamıştım...
    Herkesin içinde çok utanmıştım...
    Allah kabrini görmeyide isteyen herkese nasip eder inşallah...
    [SIGPIC][/SIGPIC]"Sevdiğim bir gelinin bana hediye edildiği veya erkek bir çocuğumun doğduğu müjdesinin verildiği gece benim için, muhacirlerden oluşan bir müfreze içinde olup sabahında düşmanla karşılaşmayı beklediğim ayaz ve buzlu bir gece kadar güzel değildir"

"Sabaha kadar sağnak halinde devam eden yağmurun altında kalkanımı elime alıp düşmana baskın yapmayı beklediğim bir gece kadar bana ümit veren bir amelim yoktur"
    Halid bin Velid

+ Konu Cevaplama Paneli