+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 3 ve 3

Konu: Tıbbı Nebevi

Hame-i zerrin Misafir

Standart Tıbbı Nebevi

PEYGAMBER FENDİMİZN SİVİLCE'NİN TEDAVİSİNDE İZLEDİĞİ YOL
    İbn-i Sünni kıtabında Peygamber Hanımlarından bazılarının şöyle dediklerinden bahseder: "Rasulüllah (sas), benim bulunduğum yere girdi, parmağımda sivilce çıkmıştı: - "Yanında göz otu var mı?" deye sordu, bende var, dedim. Sivilcenin üzerine göz otunu koy ve "Büyüğü küçülten, küçüğü büyülten Allahım, benim derdimi küçült" diye dua et, dedi"*

*Hadisin metni (dua) Şöyledir: Allahumme musağğiral-kebiri ve mükebbiras-sağiri sağğir ma biy.

"Zerire" kelimesi göz otu kamışından elde edilen Hint kökenli bir ilaçtır. Keskin ve kuru olup, mide ve ciğerdeki şişkinliklere, karında su toplanmasına faydası olur, güzel kokusundan dolayı kalbi güçlendirir.

Buhari ve Müslim'in Sahihlerinde Aişe'den rivayet edildiğine göre şöyle demiştir: "Peygambere veda haccında ihrama girmek ve ihramdan çıkmak için bizzat kendi ellerimle göz otundan yapılan bir koku sürdüm."

"Besre" bünyenin dışladığı sıcak bir maddenin oluşturduğu küçük bir sivilcedir, vücuttan çaldığı bir yerde çıkar, ancak bu sivilce kendisini olgunlaştıracak ve boşalmasını sağlayacak bir maddeye ihtiyaç duyar. Göz otu ise bu faaliyeti gerçekleştiren maddelerden biridir. Kokusunun güzelliği yanında sivilceyi olgunlaştırma ve içindekileri çıkarma özelliğine sahip olduğu gibi cerâhatin ısısını da düşürür. Bu nedenle kânun sahibi şöyle demiştir: Ateşi yükseltmek için gül yağıyla karışmış göz otu ve sirkeden daha iyisi yoktur.
    İbn Kayyim el-Cevziyye

abdirabbih Misafir

paylaşım iiçin mübarek olasın kardeşim..çok sağolasın

Hame-i zerrin Misafir

Güzel duanız için allah razı olsun...

+ Konu Cevaplama Paneli