+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 2 ve 2

Konu: Cilt Hastalıkları

sagopa_kolere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sagopa_kolere isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Cilt Hastalıkları

Herkese merhaba yüzümde çok fazla sivilce var...Sanki yüzüm delik deşik...Kimseyle konuşamıyorum, kimsenin yüzüne bakamıyorum. Bunu gidermek için yapmam gereken dua vs. bilenler lütfen yardım edermisiniz?

muhik Misafir

Canım kardeşim baktımda daha yaşın onbeşmiş yani ergenlik çağı sivilceleridir muhtemelen.Yani hepimizin başından geçti ve sonra düzeldi.Ama eğer bu süre içinde ellersen ve sivilcelerini sıkarsan,dağılp çoğalma ihtimali yükselir.En güzeli cildinin temizliğine çok önem ver ve cildine uygun kükürtlü bir sabun kullanmandır ve yok çok rahatsız oluyorum dersen,bir dermatoloğa görünebilirsin.Adolasan döneminde olduğun için kulaktan doğma sivilce ilaçları karaciğerine zarar verebilir.
    Ayrıca lütfen cildini kendine kompleks yapma,ne olmuş sivilce varsa insan yüzüne çıkamamakta ne demekİnan bana senin dert ettiğin kadar kimse senin sivilcelerinle ilgilenmiyordur.Şu duayı okuyabilirsin;
    Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem´in zevcelerinden birinden rivayet edildiğine göre, o şöyle demiştir: Parmağımda bir sivilce çıkmış olduğu bir zamanda Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem bana geldi. (Parmağımdan şikâyetimi dinleyince, bana) dedi ki: "Sende zerire (bir nevi kamış kırpıntısı) var mı?" Sonra onu sivilcenin üzerine koydu ve ba*na, şöyle söyle dedi:
    "Allâhümme musağğıre´i-kebîri ve mükebbire´s-sağîri. Sağğir mâ bî." (Ey büyüğü küçülten ve küçüğü büyülten Allah´ım! Bende olanı kü*çült) Sonra (sivilcem) sönüp gitti, "
    Zerire: Hindistan´dan tıb için getirilen bir nevi kamışın kırpıntısıdır.

+ Konu Cevaplama Paneli