+ Konu Cevaplama Paneli
3. Sayfa - Toplam 5 Sayfa var BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 21 ile 30 ve 45

Konu: Fethullah Gülen Hocafendi'yi de bir gün mutlaka anlayacaklar !

mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mhmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    41

Alıntı Duha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah'a emanet ol kardeşim.
    Peki abi haklısın. Uçmamak lazım

sende Allah'a Emanetsin..

selametle..
    CİHAD: Fert, cemaat ve toplum bazında iyiliklerin yaşanır hale gelmesi, kötülüklerin kaldırılması için bütün gücümüzle hep beraber ve teşkilatlı bir şekilde çalışma mecburiyetini üzerimize yükleyen farzdır...

heryazdığımiçinالله يعلم(ALLAH bİliR)diyorum...

radikal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    radikal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    147

12 Eylül! Yiğitlerin çam gibi devrildiği, on yılda sönmeyen ateşin gece yarısı saat 03:05 de ( ne hikmetse ??? ) püf! denilerek bir çırpıda söndürüldüğü meşum gün! Ocakların söndüğü gün!

Allah'ını seven hangi akıl o günü savunabilir ki ? Siyaset yazacağım şimdi, olmayacak. Sevgili Bekir kardeşimin o kadar uyarısını görmezden gelmiş olacağım. En başta Bekir kardeşime ayıp etmiş olacağım, daha sonra forum kurallarını ciddiye almamış olacağım ki, bu temiz sayfaları; zamanında siyaset içinde yer almış kirli insanların yaptıkları ile kirletmeye hakkım yok. Siyaset yazanlar kirletiyor demiyorum, yanlış anlamayın bu kardeşinizi, sadece kendi fikrim bu yönde. Zaten o günlere yetişmiş olan bizim cenah, kıyısından köşesinden yaşadı, gördü, biliyor. O yüzden şunun hatası vardı, diğerinin yoktu tartışmalarından daha ziyade; fitnenin çıkış noktasına bakmak gerekir. 1970'li yılları iyi tahlil eden hanyayı da görür konya'yı da!

Başlangıç noktanız, karanlık ve ayaz bir gecenin sabahında başbakanlık konutunda kahvesini yudumlarken gazetelere şu meşhur "3-3" demecini veren kahramanının hayat hikayesinden başlayın. Fazla söze gerek kalmaz. Anlayan, anlar!

Siyaset, ayrılıktır. Ayrıl(a)mayalım...
    Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!

casus021 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    21

radikal abime katılıyor biraz iş siyasete kaçtı herhalde din olarak islamı benimsedim benim dinimi tanımayanı ben hiç tanımam
    En iyi nasihat; iyi örnek olmaktır. (Malcolm X)

müttaki isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    6

Standart s.a kardeşlerime

inşallah beni hatırladınız?

2 yıllık aradan sonra tekrar döndüm kürkçü dükkanına

şüphesiz ki ALLAH kimlerin fasık ve münafıık olduğunu biliyor biz bilmesek de

münafıkun süresi 4. ayeti yeter bizlere...sözleri ve giyimleri hoş olup da odun gibi olanları
    Bismillahirrahmanirrahim(1 fatiha 1)

gönül dostu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gönül dostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    27

[QUOTE=Duha;148072]Şu F.Gülen'i savunanlar nedense hep tarafsızlar. Gülenci olduğunu söylemekten utanıyorlar mı ne?

Müslümanlar arkasından atıp tutanı iyice belleyin o zaman. 12 Eylül sonrası Zaman gazetesinin politikalarına iyi bakın.

Nurcuları kimin böldüğünü de böylece iyi anlarsınız.[9/QUOTE]
    kardeşim sana şu kadar sölimm ben eğer hoca efendinin cemaatine mensup olsam yada nurcu olsam bunu çekinmeden sölerim Emin ol Allahın bildiğini kuldan saklamam ama etrafımda gördüğüm nurcular hoca efendiyi hoca efendinin cemaatindekilerde nurcuları kötülediği içindir bu tarafsız durusum.ama gerek saidi nursinin rsalei nurunu okurum gerekse fetullah gülenin yazığı eserleri okurum ona mensup kişilerin ne dediğine bakmam .Ha gülenci yada nurcu olmanında utanılacak bir tarafı olduğunu da düşünmüyorum insanlar düşündükleri doğrultuda yaşarlar benim düşüncem bu...Ayrıca nurcular kendi içlerinde birbirlerini bölmüşler yazıcılar okuyucuları küçük görüyor (tabi benim cevremdekiler görmeyenleride vardır mutlaka)A.e.olun(benim düşündüğümü düşünmek zorunda değilsiniz.yanlızca ben fikrimi söerim isteyen fikrime katılır isteyen katılmaz bunada saygı duyarım...)
    Dikenli dallar gülüne hasret...

Tecrübe Puanı
    21

Alıntı müttaki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    inşallah beni hatırladınız?

2 yıllık aradan sonra tekrar döndüm kürkçü dükkanına

şüphesiz ki ALLAH kimlerin fasık ve münafıık olduğunu biliyor biz bilmesek de

münafıkun süresi 4. ayeti yeter bizlere...sözleri ve giyimleri hoş olup da odun gibi olanları
    hoşgeldiniz muttaki abi

Tecrübe Puanı
    21

bu konuda duha abiye katılıyorum fethullahçılarla nurcular farklıdır

gönül dostu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gönül dostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    27

Alıntı Duha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bak kardeşim hangi meslekte ihtilaf yoktur. Bak İslam itikaden 73'e siyaseten 10073'e bölünmüş. Bu hal İslama mal edilemez. Elbette İslam'ın içinde kıyamete kadar galibane devam edecek hak fırka hem itikaden hem siyaseten olacaktır. Bu Allah'ın vaadidir. Zira, Kur'anı korumak demek sadece lafzını korumak değildir. Elbette manasını koruyacak ve o manayı anlayacak ve amel edecek fırkaları muhafaza edecektir. Eğer ki Kur'an'ın var olduğu dönem içinde dünya hayatının herhangi bir anında hak ve hakikat olmayan bir fırka ve cemaat bir an olmasa kıyamet başımıza kopardı. "Ahir zamanda Allah Allah diyen kalmaz " hadisinin mühim bir tevili budur.
    Şimdi şunu iyi ayırmak lazım: 73 fırkaya ayrılınmasında Ehl-i Sünnet ve'l cemaatin mi kabahati vardır, yoksa dalalet fırkası oluşturmakla Ehl-i Sünnetten ayrılan cemaatlerin mi? Elbette Ehl-i sünnet kusurludur. Ama kabahatli değildir. Kabahat ayrılan ve ayırandadır. Ayrılma fitnesini atan ve peşinde gidenidir.

Hem şu da vardır. İslam'ın içindeki bazı bölünmeler rahmettir. Mesela Ehl-i sünnet dışına çıkmamış mezhebi bölünme rahmettir. Tarikatler içinde ki meşrebi bölünme rahmettir. Mesleklere ayrılmak rahmettir. Mesela, Tasavvuf ve İlm-i kelamcıların ayrılması rahmettir.

Madem akıl bunu böyle kabul etmek lazımdır. Şunu da dinle:

Eğer Nurcular bölündü ise iki türlü bölünmüştür.

Biri meşreblere ayrılmıştır ki rahmettir. Bu noktada bazı zayıf Nur Talebesi olamay adaylar dışında asla hiç bir kötüleme göremezsin. Ben Yeni Asya cemaatine sempatim varken, pek çok kez Zehra Vakfının derslerine gitmiş ve Hüsrev Abinin talebeleri ile görüşen ve Sungur Abinin talebeleri ile sevişen biriyim.

Tek bana ait bu örnek senin şu sözlerini yalanlar. Çünkü, eğer diğer meşrebleri batıl görse idik onlar ile münasebete girmek yasak edilecekti. Madem sıklıla görüşüyoruz, demek yasak edilmemiş. Demek ihtilaf yoktur. Kötüleyen maziden kalma hastalığa tutulmuştur. Yada kişisel olarak mecradan uzaklaşma tehlikesini bertaraf etmek için Rahmet-i İlahiyedir. Zira, eleştiri mahiyetine göre müsbet sonuç verdiği muhakkatır. Menfi olmayabilir. Müsbet eleştiriden hoşlanmayanların şahsi vaveylası cemaati bağlamaz.

İkincisi, yoktur. Yani, Nur Cemaatleri arasında çığır açıp Risale-i nur ölçülerinden sapan yoktur. Siayseten bir ihtilaf vardır . Lakin, cemaatler arasında değil, şahıslar arasında kimi zaman münakaşaya sebep olmaktadır. Sapla samanı karıştırmamak lazım.

F. gülen cemaati ile sair cemaatler sıklıkla münakaşa etmesi ise Nur Cemaatleri arasında ayrılık manasına gelmez. Gülen cemaati Nurcu değildir. Bunu ben değil Gülen hareketinin lideri kendi söylemiştir.

Yani, Gülen Cemaati ile Nur Cemaatleri arasında bir tartışma olsa "Nurcular aralarında bölünmüş" denemez. Bu tanım yapılamaz.

Başka bir şey söylene bilir. İki cemaat biri biri ile didişiyor denilebilir.

Hem bu dahi söylenemez. İki cemaat didişmiyor. İki cemaat mensubları aralarında şahsi olarak didişiyor, denilebilir. Zira, Yeni Asya cemaati benim şu yazdıklarım asla söylemez. Düşünüyor mu bile bilmiyorum. Bunlar benim şahsi düşüncelerimdir. Bunları cemaatime mal eden hadsiz ve ard niyetli bir dessastır.
    Abicim Öncelikle bana verdiğin cevaptan anladığım kadarıyla yanlış anlaşılmışım bunu anlıyorum Ben demiyorum hoca efendinin cemaati iidir nurcular bölünmüş kötüdür die demek isteiğim şu etrafımdaki nurculardan bazıları saidi nursiye inandığını savunup başka tüm tarikat ve cemaatleri yok sayan vede fetullah gülen hoca efendiyede kafir diyebilen insanlardır işte bu gibi insanlar her iki cemaattede olabiliyorben bu yüzden bu iki cemaatede tabi değilim saidi nursinin de risalesini okurum hoca efendininde sonsuz nuru okurum kırık mızrapı okurum ve kendimce doğrumu bulur ona göre yaşarım .Ona tabi olan kişileri değil asıl kişilerin ağzından birebir yazılmış yada konuşmasında birebir dediği şeylere inanırım .benim dediğim ayrımda kesinlikle bölünmüşlükten kasıt kendi aralarında birbirlerini küçümsemeleridir bu beni rahatsız etmiştir bu yüzden dile getirmiştim bunu.A.e.olun ...
    Dikenli dallar gülüne hasret...

Tecrübe Puanı
    21

Alıntı mahsunkul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ihtilaflı konularda fazla bi bilgim yok. fakat bi şeyi belirtmeden geçemicem. abimde nurcu camiadan. aralarında fetullah hocayı sevenler var sevmeyenler var. şahsen kendim fetullah hocaefendiyi samimi bulmuyorum. ama sevene saygı duyarım. açıkcası anladığım kadarı ile bu hoca efendi benim gibi bi çok arkadaşımızın kafasında bi soru işareti...

şuda var ki. fetullah hocacılar , fetullahçılar gibi kavramların bize yakışmadığı kanaatindeyim. hocaefendiyi seven nurcu camiada bu tür bi benzetmeyi hoş görmez.

görüşümüz ne olursa olsun aramızda ayrılık yaratabilecek konularda birbirimizi inciltmemeliyiz. kimseya karşı nefret ve kin beslemeyelim derim. karşımızdakini sevmesek, benimsemesekte.
    kardeşim sevene niye seviyorsun demiyoruz ki kimi severlerse sevsinler biz bunada karısmıyoruz biz hocanın yaptıgına karsıyız diyoruz bizim de hatalarımız çok fakat büyügümüzün bir hatası tüm islam alemini etkiler biz bunu ifade etmeye çalısıyoruz

akifgurkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Standart İnşallah geç olmadan...

Yaşayan dini önderlerimiz inşallah çok geç olmadan anlaşılır. Fikirleri hepimiz tarafından anlaşılır...

+ Konu Cevaplama Paneli

Bu Konudaki Etiketler

Paylaş