+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 5 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 45

Konu: Fethullah Gülen Hocafendi'yi de bir gün mutlaka anlayacaklar !

mesuttt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Fethullah Gülen Hocafendi'yi de bir gün mutlaka anlayacaklar !

Bediüzzaman Hazretleri Tarihçe-i Hayatında, “Barla'nın bir mahallesi olan Bedre'de ve Barla'nın bir dağında bir iki gece kalmaklığıma müsaade etmemişler. İşittim ki: 'Said elli bin nefer kuvvetindedir; onun için serbest bırakmıyoruz.' demişler” diyor. Bu bir vehim, büyük bir korku sonucu söylenmiş sözdür. Bu vehmi onlarda doğuran, Üstad Hazretlerinin yiğit tavrıdır.

Rus Prensinin önünde ayağa kalkmadığı için idama mahkum edilen ve sonra Prens tarafından ayağa kalkmama gerekçesi öğrenilince idamından vazgeçilen Bediüzzaman, Otuz Bir Mart hadisesinde de kendisini yargılayan hâkimler karşısında aynı pervasızlığı gösteren Bediüzzaman, kendisini suçsuz bulup serbest bırakan heyete işittirerek, “zalimler için yaşasın cehennem!” diyerek geçip giden Bediüzzaman, onlara göre ya bir delidir, ya da büyük bir devlete sırtını dayamış bir ajandır. Onun bir büyük inanç eri, bir büyük Veli olduğuna hiç akılları ermedi, eremezdi de.

Bediüzzaman, o gafiller için: “Ey bedbaht ehl-i dünya! Bütün kuvvetinizle dünyaya çalıştığınız halde, neden dünyanın işini dahi bilmiyorsunuz, dîvane gibi hükmediyorsunuz? Eğer korkunuz şahsımdan ise, elli bin nefer değil, belki bir nefer, elli defa benden ziyade işler görebilir. Yani, odamın kapısında durup, bana "Çıkmayacaksın!" diyebilir. Eğer korkunuz mesleğimden ve Kur'ana ait dellallığımdan ve kuvve-i maneviye-i îmaniyeden ise, elli bin nefer değil, yanlışsınız, meslek îtibarıyla elli milyon kuvvetindeyim; haberiniz olsun!” dedi, ama yine anlamadılar, yine anlamadılar!

Evet, Said-i Kürdi bir İngiliz ajanıdır, dediler. İngilizler hesabına çalışır. İngilizler ona doğuda bir Kürt devleti kurduracak, Devletin anayasası da Risale-i Nur olacak, dediler. Bu korkunç iddialarını da şeytânî bir teville şöyle izah ettiler: Risale-i Nur Külliyatındaki NUR, Milliyetçi Kürt Cumhuriyeti'nin rumuzu, yani sembolüdür. Yani, “N.U.R”, (National Urartu Republic=Milliyetçi Kürt Cumhuriyeti) demektir, dediler. Bunları 1970 ve 1980 olaylarında çok kullandılar, gençleri Nurculuktan korumak için.

Sezai Karakoç Bey için de 1943'te Şamda Mişel Eflak ve Salah El-Bitar tarafından kurulan Baas Partisi'nin Türkiye'deki koludur, dediler. Sezai Karakoç, Diriliş Dergisi çıkarıyor ya, o partilerin adı da Ba's yani diriliş ya, öyle ise Sezai Karakoç da Ba'sçıdır. (Ne mantık ama!..)

Bu marazî veya şeytani mantık hep bölmek, parçalamak için çalıştı. Hâlâ da çalışmaya devam ediyor. Ama çoğu zaman hayırlara da yol açıyor. Benim Bediüzzaman Hazretlerini daha iyi tanımam, bu yakıştırmaları dinlememden sonra oldu. Nasıl bir ajanmış, hele bir öğreneyim, diye bütün Risale-i Nur Külliyatını edinip okudum. Netice, büyük bir hayranlık ve teslimiyet oldu. Sezai Karakoç'u zaten tanıyor, okuyordum. Hakkında söylenenlere gülüp geçtim. Bu sözlere inanan aldatılmış inançlı kardeşlerimden de tövbe edip af dilemelerini istemekten başka elimden bir şey gelmezdi.

Uzun zamandan beridir bir başka hedef de Muhterem Fethullah Gülen Hoca Efendi'dir. Bu güzel insan için de akla hayale gelmedik şeyler söylendi ve söylenmeye devam ediliyor. Ne Amerikancılığı, ne İrancılığı, ne Suudculuğu kaldı. Takmadık kulp bırakmadılar. Özellikle ordu ve bürokrat zümre içinde bu yalanlar, iftiralar tutturulmaya gayret edildi. Bir kısım medya kuruluşları da maşa olarak kullanıldı. Ücretli kalemlere görevler verildi. Korkunç bir cephe oluşturuldu. Kapkara bir cephe: Kara kalemler, kapkara ağızlar, karanlık kafalar, zift dolu bakışlar, katran kutusu kalpler, kopra kafalı diller, neler neler demediler. Kabilden bu yana en kabiliyetli, şeytan çıkışlı en ehliyetli, iblis diplomalı en yetkili zümre bu zümredir her halde. Uydurduklarına kendileri de inandılar. Tıpkı cahiliye döneminde uydurdukları putlara tapan zavallılar gibi.

Habil'in huyu suyu güzel, heybetli, hilim ehli, Hak boyalı, hakikat mühürlü havarilerine, hak boyalı torunlarına gelince, onlar hep güzel gördüler, güzel düşündüler. Yalana, iftiraya yanaşmadılar. Yollarınca yürüdüler. Allah'ın fethi için, yani açılması gereken kalblerin, kafaların, gönüllerin, yolların, kapıların iyiye, güzele, doğruya açılması için çalıştılar. İlme, irfana, sanata önem verdiler. Bütün bu yolculukta Hz. Muhammed aleyhisselamı kılavuz, Allah rızasını da hedef bildiler.

Bu kutlu kervanda Fethullah Gülen Hocaefendi de haritacılık yaptı. Habil kutbunun önüne bir insanlık haritası koydu. Apaydınlık, pırıl pırıl bir sevda, bir medeniyet haritası. İnsan olmanın, insanca yaşamanın inşaatını başlatan bir yol ve yerleşim haritası. Cehalete karşı ilim, yoksulluğa karşı sanat ve irfan, parça parça edilerek sömürülmek istenen insanlık felaketine karşı şerefli bir ittifak, dağılmaz bir birlik haritası koydu. Bu yolda önce kendisi yürüdü. Yürüyüş büyüdü. Yunus Emre'nin deyişiyle, dirfilli pınar idi, derildi ırmak oldu; coştu denize vardı, taştı elhamdülillah. Sıza sıza göl oldu, az çoklardan bol oldu.

Bu kutlu harita, dünyaya aşkla, merhametle, sabır ve hizmetle çiziliyor. Allah'ın izniyle bunları silmeye hiçbir güç kabil olmayacaktır. Habil, yoluna devam edecektir.

Bu haritanın malzemesi nereden geliyor?

Henüz dört işlem mantığının ötesine geçemeyen sığ bir kafanın, düz bir anlayışın nice soyut cebir problemlerine akıl erdirmesi mümkün mü? Mide dairesinin ötesinde insanî hiç bir konu tanımayan böyle acınası bir zihnî yapıya, aklî, kalbî, rûhî, insânî bir meseleyi anlatmak kolay mı?

Ömründe sadece su değirmeni görmüş birisinin yolu bir gün bir yel değirmenine uğrar. Değirmenin kapısında un çuvallarını gören adam, yahu bu değirmenin suyu nerden geliyor, diye sorunca, ona bunun bir su değirmeni olmadığını, suyla değil, rüzgârla çalışan yel değirmeni olduğunu anlatırlar. Tamam, anladım anladım da, bu değirmenin suyu nereden geliyor, diye, tekrar sorar.

Evet, o, dar, belli kalıplara şartlanmış kara mantıklı kafa soruyor: bu haritanın malzemesi nereden geliyor?

Mevlâ kaynaklı, Yunus oymaklı dereden geliyor. İbrahim bereketli, İsa şefkatli örfâneden geliyor. Anadolu'da yuvalanmış, millet ruhunda mayalanmış imandan geliyor. Bunu o kâbil mantık yine anlamaz. Yine de sorar: Bu değirmenin suyu nereden geliyor? O güzel insan, merhamet ve şefkat ehli gönül, sabırla, bıkmadan, usanmadan cevap veriyor: İstiklâl harbinde nereden geliyor idiyse, oradan geliyor.

Bütün dünya anladı da bizimkiler hâlâ anlamadılar. Bir gün, bir Abant'ta anlayacaklar, mutlaka anlayacaklar, ama nerede, kaçıncı Abant'ta?

MEHMET DOĞAN - YENİŞAFAK
    Konu mesuttt tarafından (21.06.2009 Saat 18:13 ) değiştirilmiştir.

casus021 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    21

bazı hataları affedilmiyecek hatalar ki bunlar onun sonu ola bilir
    En iyi nasihat; iyi örnek olmaktır. (Malcolm X)

EHLİ-SUNNET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    EHLİ-SUNNET isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    7

Ustad Bediüzzaman Hazretleri rus kralın karşısında eğilmezken, onun peşinde gittiğini iddaa edenler, papazın elini öpüyor. Allah Teala bu münafıklara,yalancılara hidayet etsin.
    Ümmetlerin içinde en hayırlı ümmet Peygamber Efendimiz’in sallallâhu aleyhi ve sellem ümmetidir. O iyiliği emreder ve kötülüğü nehyeder yasaklar.
    Ne zamana kadar facirin fasığı hakkında konuşmaya korkacaksınız.
    Yaptıklarını insanlara anlatınız ki, ondan sakınsınlar.”

alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    alptraum isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    70

Kimileri hata arar olmus hemde ispati belli olmayan bir kac zirva ile. Kimileri ise sadece kimlik gösterir ama "olmak" sifatindan bir haber yasar durur. ASIL olan göstermek degil olmaktir bir paye meselesidir. Bir zamanlar Demireli en büyük nurcu olarak Fethullah gülen mi ilan etti. Hatta Bediüzzaman hazretlerinin basini sivazlayip islam temsilcisi olacagini kim ilan etti? Demirel e oylarini veren apacik yazilarla Fethullah gülenmiydi? Peki ya sonra demirel in iktidar döneminde attigi kazik kimeydi? Ne diyeyim bilmiyorumki.

28 subat - Demirel - türban yasagi ve niceleri

Kim kimin destekcisiydi lütfen bir daha düsünelim. El öpme meselesi ise ayrica manidar bir konudur ve ispatsiz, mesnetsiz, delilsiz bir iddiadir. Hocaefendinin papa nin elini öptügüne dair en kücük bir delili olmayanlar halen bu söylemi dile getirmektedir her Fethullah gülen konusunda. Birde casus kardesimin dedigi "affedilemeyecek hatalar". Konu hakeza acikken bu affedilemeyecek hata ne imis? Hata kimin giyabinda affedilmiyormus ya da kimlerce? Merak ettim dogrusu. Hatasiz kul olur mu?
    Konu alptraum tarafından (24.06.2009 Saat 02:42 ) değiştirilmiştir. Sebep: Tarafimca belli yerler KIRPILMISTIR.
    İmtisali cahidu fillah olubtur niyetim,
    Dini islamın mücerred gayretidir gayretim.
    Fazlı Hak ve hikmeti cündü ricalullah ile,
    Ehl-i küfrü serteser kahreylemektir niyetim.
    Embiyau evliyaya istinadım var benim,
    Lütfü Haktandır hemen ümidi fethu ve nusratım.
    Nefsim ve malımla nola kılsam cihanda içtihad,
    Hamdülillah var gazaya sad hazaran rağbetim.
    Ey Muhammed! Mucizatın Ahmedi muhtar ile,
    Umarım galib ola Edayı dine devletim!

radikal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    radikal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    147

"Ey o bütün iman edenler! Alay etmesin bir kavim, bir kavimle [belki kendilerinden daha hayrlı olurlar] ne de bir takım kadınlar diğer kadınlarla, belki onlardan daha hayrlı olurlar. Hem kendilerinizi ayıplamayın ve kötü lakaplarla atışmayın, imandan sonra fasıklık (fısk ile anılmak) ne kötü isimdir! Her kim de tevbe etmezse, artık onlar kendilerine zulmedenlerdir!" ( Hucurat : 11 )

"Ey o bütün iman edenler! Zannın bir çoğundan çekinin; çünkü zannın bazısı vebaldir! Tecessüs de etmeyi bazınız bazınızı gıybet de etmesin! Hiç arzu edermi ki biriniz kardeşinin ölü halinde etini yesin ? Demek tiksindiniz! O halde Allah'a korunun, çünkü Allah tevvab'dır, rahim'dir!" ( Hucurat : 12 )
    Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Rabb'in korudukları müstesna, beşer; hata/hatalar içindedir. Kim ki hatasızlık isnad ederse, hatadadır. O (sav) takip edilecek en hakiki mürşiddir...

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mhmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    41

İsteyen istediği yere oyunu verir, bunu da sonradan konuşuruz. Ama bir yerde Erbakan hoca ismi geçmiş.
    Duha abim diyorsun ki, Erbakan hocanın yaptığından daha iyi işler yaptı felan.. Heralde klavyede elin karıştı. Demirel dediğin adam icraatta hocanın eline su dökemez.

Demirel, seçim zamanlarında "Ağır Sanayı Hamlesinin altında, fabrikaların altında benim de imzam var" diye yıllarca propaganda yapıp, tek başına iş başına geldiğinde (1980 öncesinde) hiç birine dokunmamıştır. Hatta bazılarını programdan bile çıkarmıştır. Koca fabrikaları çürütmüştür.

Yine Demirel, "İmam Hatipleri Biz Kurduk" demiştir seçim öncesinde.. Ama tek başına iktidara geldiğinde 1 tane İmam Hatip bile açmamıştır.

Demirel'in götürdükleri, getirdiklerini siliyor süpürüyor. Demirel gibiler, ancak millete ölümü gösterip sıtmaya razı ederler.

AKP'ye laf bile söyleme lüzum yok.

Bunların ortak noktası aynı: IMF, AB, ABD, İSRAİL
    Bu 4 ana temeli kullanan kim olursa olsun, sonucu DEMOKRATUR düzenine hizmettir.

En doğruyu yapan sistem ağır geliyor millete. Hoca zamanında şu oldu bu oldu.. Bu değil ölçü, Hoca şunu yaptı, millete zulmetti, parasını düşürdü, vs vs diyin varsa..

Bu sistem Hocayı istemezken Demirel ya da diğerlerini neden ister? Düşünmek lazım.

selametle..
    CİHAD: Fert, cemaat ve toplum bazında iyiliklerin yaşanır hale gelmesi, kötülüklerin kaldırılması için bütün gücümüzle hep beraber ve teşkilatlı bir şekilde çalışma mecburiyetini üzerimize yükleyen farzdır...

heryazdığımiçinالله يعلم(ALLAH bİliR)diyorum...

Tecrübe Puanı
    41

Ha birde Demirel, 28 Şubat Döneminde Cumhurbaşkanı idi. Ekleyelim..

selametle..
    CİHAD: Fert, cemaat ve toplum bazında iyiliklerin yaşanır hale gelmesi, kötülüklerin kaldırılması için bütün gücümüzle hep beraber ve teşkilatlı bir şekilde çalışma mecburiyetini üzerimize yükleyen farzdır...

alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    alptraum isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    70

Yeni Asya asla hiç bir zaman Demirele oy vermedi.
    Sonra biz Demirele oy verdi isek dünya işlerine ait bir meslede oy verdik.
    Nurcu Demirel Ya da ben su sekilde izah edeyim ki söyleyeceginde o olur sanirim. DP partisi. Madem hürriyet getirdi ve madem demokratlik getirdi 28 subat sürecinde nerdeydi. Hangi hürriyeti savundu ya da hangi adalet dedi. Demokratlik ya da demokrasi Anayasa mahkemesinin kararina saygi duymakla mükellef olununcami oluyor. Dp ve ap partileri ve birde her seferinde Bediüzzaman ile Fethullah gülen kiyaslamalari. Üstad o zamanlarda dahi parti siyasetinden o kadar uzak yasarken bugün peki sizin bu demirel kamburunuzu ya da dp kamburunuzu görse ne derdi? Hürriyet ise ben demirelden zerre kadar bir hürriyet görmedim. Görenleriniz varsa buyurun... Agar basörtüsü hürriyetinden yana bir insan ya(?) Tam tersine düsman. Bu arada turgut özal demissin ama sizin verdiginiz partideki bilumum Agar beyfendi ve özal ikilisi arasindaki tüm gercekleride arastirmani tavsiye ederim. Eger risale-i nur a göre hareket etmek gerekirse siyasette particilikten uzak tek takdir ile tenasüp etmek gerekmektedir ve Bediüzzaman hazretlerininde yaptigi bizzat budur. Ayrica siz bu oy kararinda "tercümesi olmaya calistigimiz risale-i nur" cümlenizi bir tamir edin bence. Tamire kendinizden baslarsaniz eminim bu diger kisilerin sorunlari icinde hayirli olacaktir. Ne demektir ki risale-i nurun tercümesi olmak. Bugüne kadar ihtiyac mi duyulmus ya da öncülük mü vaad ediyorsunuz bu cümlenizle?

Demirel vakasi ya da dp vakasi ya da ap vakasi ile anlatacagin türkiyedeki ekonomiksel gelisme babinda 3 - 5 cümle olurki bunlarda isin demagojisi olur.

Bu yazilarin tamami karsi ciktigin düsüncenin bir aynasi olarak benden sana dunulmus bir karmasik cümleler toplulugu diyeyim. Efendim Fethullah gülen hocaefendi degildir. hatta o cemaate mensup biriside degilimdir. Fakat insan istesin objektif olabilir.
    İmtisali cahidu fillah olubtur niyetim,
    Dini islamın mücerred gayretidir gayretim.
    Fazlı Hak ve hikmeti cündü ricalullah ile,
    Ehl-i küfrü serteser kahreylemektir niyetim.
    Embiyau evliyaya istinadım var benim,
    Lütfü Haktandır hemen ümidi fethu ve nusratım.
    Nefsim ve malımla nola kılsam cihanda içtihad,
    Hamdülillah var gazaya sad hazaran rağbetim.
    Ey Muhammed! Mucizatın Ahmedi muhtar ile,
    Umarım galib ola Edayı dine devletim!

Tecrübe Puanı
    41

Alıntı Duha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşte mehmetim aramızdaki fark. Sen afaki şeyler söylüyorsun ben somut şeyler. 12 sene başbakanlık 7 sene cumhurbaşkanı olmuş bir adamın fiili ve işleri hakkında daha net ve somut veriler koymak icab etmez miydi? SAhi bilsen koymaz mıydın? Şöhret olmaz mıydı?
    Aramızdaki fark bu değil abi. Fark şu: Sen sıtmaya razısın, ben sağlıklı yaşam dışında başka seçenek kabul etmiyorum

Bak, Demirelin çürüttüğü fabrikalar:
    -Kars Şeker Fabrikası
    -Mardin Şeker Fabrikası
    -Urfa Şeker Fabrikası (Hiç dokunulmuyor)
    -DoğuAnadolu Çimento Fabrikaları
    -Bingöl Çimento Fabrikası
    -Bitlis Çimento Fabrikası
    -Malatya Larende Çimento Fabrikası
    -Siir Çimento Fabrikası (TASFİYE EDİLMİŞTİR)
    -Diyarbakır Ergani
    -DoğuAnadolu TEMSAN Yatırımları
    -Malatya Buhar Kazanları
    -Elazığ Jeneratör Transformatör Fabrikası
    -Erzurum Elektronik Sanayileri ise levhaları değiştirilerek, TKY'ye lojman yapılmıştır. (Erzurum Elektrik Sanayi ve Hasan Kale Eloktronik Sanayi)
    -DoğuAnadolu Makina Kimya Endüstrisi, Adıyaman Fabrikası porgramdan çıkarılmıştır.
    -Kahramanmaraş TAV Fabrikaları programdan çıkarılmıştır.
    -Bayburt Kesici Takımlar Fabrikası prgoramdan çıkarılmıştır.
    -Kayseri Kesici Takımlar Fabrikası
    -Amasya ambalaj makinaları Fabrikası
    -Merzifon Kağıt Fabrikası programdan çıkarılmıştır.
    -Ordu Rulman Fabrikası programdan çıkarılmıştır.
    ...

Bak bunları, yukarda yazdığım meselenin ıspatı. Seçim meydanlarında "altında benimde imzam var" deyip işbaşına geldiğinde bunlara dokunmayıp çürüttüğü fabrikalar. Farkı gördün mü abi ? Ha bunlar, 1980 öncesi Demirel2in tek başına olduğu dönem ki zararı.

Peki Erbakan kaç sene başbakan ve kaç sene başbakan yardımcısı oldu ki ne icraat yapsın? Demirelin çürüttüğü fabrikalarmış. Çocuk masalı gibi. Çok komik ya
    Erbakan hoca Demirel'in iktidarda kalma süresine nazaran çok az denebilecek bir süre kalmıştır. Ama yaptıklarına bakalım.
    -Toplamda 450 İmam Hatip Okulu
    -Ecevit hükümetindeyken Tarım Bakanlığından Faizsiz kredi
    -Yine aynı hükümette iken 6 Bin yeni imam ve müezzin kadrosu
    -1974 Kıbrıs Zaferi (Demirel kalktı beceremedi, ABD'den gelen bir telefonla k. üstüne oturdu. Hoca, hemde Ecevit denen dingil ile ortak iken bunu yaptı)
    -Ağır Sanayi Hamlesi Yaptı (70'i, 6 ayda üretime başlayan toplamda 200 fabrika. 130'u ise Demirel gibilerin çürüttüğü fabrikalar.)
    -Refah Yol Döneminde Ekonomik anlamdaki rahatlığı rakamlarla açıklamaya lüzum yok. Ama istersen hepsini tek tek yazarım, mesele değil.
    -Havus sistemi ile Denk Bütçeye gerçekleşti. (Demirel, denk bütçeyi bilir mi ki)
    -İslam Aleminin tek çözümü Birlik, İslam Birliği (D8) kuruldu.
    Detayları yazayım dedim ama baktım ki, sayfalarca tutacak. Vazgeçtim.

Ayrıca, bir sorum olacak. Böyle "Çok komik ya" gibi sözleri neden yazıyorsun abi? Daha evvel de yazmıştın. Bu yazıların çok etik değil. Ama istersen bende yazarım. Canın sıkılır. : ))

Şimdi sen fabrikatör Demireli as neler yapmış.

Ben de afaki bir şey söyliyeyim. Pancar Motoru'u bildin mi? ERbakanın genel müdür olduğu hani. Hani, batırdığı. Bitirdiği.

Çok mu afaki oldu? Yoo. Pancar motor benim 300 metre ilerimde. Babam da orda çalışmış. Hatta eski GOP'lulardan çalışmayan yok gibi. Gel dindarına da sor, solcusuna da Erbakanın Pancar Motoru nasıl mahf ettiğini öğren.

Ama dedim ya afaki şeyler somut değil. Bunlarla mücadele edilmez.
    Pancar Motor'u bilmem mi? Ama senin böyle bir hamleye sırf laf söylemiş olayım diye "batırdı" gibi İTHAMLARIN maalesef senin adına üzücü. Hoca ile nasıl uğraşıldığı bilmeyen bir adam değilsin. O dönemde, ilk defa yerli Fabrika hem de bir vatandaş tarafından açılmış. Ortakları, %5-6'dan fazla hisse alamayan (çok ortaklı), Mehmet Zahid Kotku hocanın duaları ile açılan bir fabrika. O dönemin iktidarının, hesaplara yaptığı etkiler, iş yaptırmamak için ürettiği motorlara kota uygulamarı, bürokratik baskılar sonucu bitirdiler. Sen bunu başlatan hocayı eleştiriyorsun ya, laf söylemek için "batırdı" diyorsun. Yazık. Bana taassup maassup demeden önce abi kendine bak. Kötü bir durumdasın..

Şimdi sen diyeceksin seninkiler somut mu?

Evet somut. Net söylüyorum? Tarım hamlesi, sulama hamlesi, sanayi hamlesi, ekonomi hamlesi hak ve özgürlükler hamlesi hep Demokrat Misyon ikitdarları zamanında yapılmıştır.
    Hangi hamle. Mesela Ekonomik hamleyi bir yazar mısın abi. Merak ettim.

Hiç bir Demokrat Parti iktidarı zamanında dindarlar ezilmemiştir. Ahlaki erozyon asla olmamıştır. Bilakis Türkiye tarihinde gençlere dönük tek politika Demokrat misyon iktidarları döneminde olmuştur.

Sen gerçekleri inkar etmeye devam et. İhtimal hakikate ulaşırsın(!)
    Böyle cümleleri geç abi. Ne iması yapıyorsun? Ne isek oyuz. Sen ulaştığın gerçekleri yazınca, inanacam..
    Ölçün yanlış. Demirel gibiler zamanında ezilmedik diyorsun. Bunun sebebi, İslam'ı namaz, oruç, zengin olunca Hac'dan ibaret sayan bir zihniyetin olması. İslam yönetimde olacak desin bak bakayım neler olurdu? Diyemez çünkü amacı o değil.

Ha bir de demişsin. Erbakanın istenmediği bir yerde Demirel niye istenir?

Ya bu kadar taraflı okumanı tavsiye etmem. yorumsuz kafa ile tarihe bak.

1960 ihitlali Demokratlara, 71 muhtırası Demirele, 12 Eylül demirele, 28 şubat demirel ve DYPli koalisyona.
    1960 darbesi ile Demirel'in ne alakası var? Demokrat Partiden sonra kurulan Adalet Partisinin başına geçen Demirel, Menderes'in misyonunu kullanmıştır, o kadar. Yoksa, Menderes gibi Milli Kalkınmanın benzerini yapmamıştır.

1971 darbesinin detayını bilmiyorum.

1980 darbesinde ise Demirel vardı ama, Demirel'in büyük atılım ve açılımları yüzünden değil, Siyasette İslam'ın yükselişi engellenemediği için yapıldı. Demirel o dönemde hani atılım yaptı da darbeye sebep olsun? Yukarda ilglilenmediği fabrikaları yazdım tek tek..
    Ayrıca, Kudüs Mitinginden 6 gün sonra yapılmasını, ne için yapıldığına ispat olarak gösterebiliriz.

Hani Erbakanı istemiyorlar dediydin ya, iyi bir öğren bak 1971 muhtırasından sonra Ecevitin iktidar ortağı kimdi?
    Tarihleri karıştıdın heralde. 1971 darbesinden sonra Ecevit hükümet kurmadı. Askerler Nihat Erim üzerinde karar kıldı ve onu seçtiler. Partiler üstü bir reform ile hükümeti kurdu.
    Ecevit-Erbakan Hükümeti ise Ekim 1973'te kuruldu. Aradan 2 sene geçtikten sonra. Tarih okuyoruz çok şükür..

Şunu anlayamıyorsunuz: Şu soruyu kendinize sorun: 1971 muhtırası, 12 eylül, 28 şubat başarısı mı olmuştur? CEvabınız mutlaka "Başarılı olmuştur" olacaktır.

O zaman kendinize şunu sorun. Her ihtilalden sonra kurulan ilk hükümet darbecilerin hükümeti niye olmasın? Erbakan Ecevit koalisyonu. ÖzaL, Anasol-m hükümeti ve mevcut hükümet. Her biri darbe hükümeti değil mi*
    Soralım da, önce sorunun gerçekleri yansıtması lazım. Darbeden sonra kurulan hükümet Ecevit- Erbakan hükümeti değil, yukarda da yazdığım gibi Nihat Erim Hükümetidir. Hangi darbe hükümetiymiş.
    Ayrıca, O hükümet zamanında Kıbrıs Zaferi gerçekleşti. Bunu da dip not olarak tarihe geçirelim..

O zaman ben size şunu sorarım

Darbe ile yıkılmış, hükümetler ve başbakanları cuntacı ise, darbe sonrası gelen hükümetlerin çoğunda dindarlar olduğuna göre cunta darbeleri Dini ve dindarları Demirelden kurtarmak için mi yaptılar?

bu duruma, yani Darbeler başarılı olduğunu kabul edersek, darbeler şeriat adına yapılmıştır, demek lazım olmaz mı?
    Şu soruyu da anlamadım.

selametle..
    Konu mhmt tarafından (24.06.2009 Saat 22:21 ) değiştirilmiştir.

+ Konu Cevaplama Paneli

Bu Konudaki Etiketler

Paylaş