Bu forumda bu konuya genel olarak 5. defa rastlıyorum. Aşağıda benzer konular etiketi altında herkes tarafından görünen yazılar yani. En son bçetin kardeşimin tutarlı bir yazısı vardı, mahkeme kararı ile cola özütünün açılımını dava eden bir yazıydı. İlgimi çektiği için okumuştum. Doyurucu bilgiler vardı. Aynı şeyler söyleniyor, aynı anlamlar üzerinde dönüp duruyor müslümanlar.
Bekir beyin dediği gibi bence daha dişe dokunur konulara bakmalıyız. Esas gayemizi itikadi meseleler oluşturmalı. Mesela kardeşlerimizden biri her koyun kendi bacağından asılır devrindeyiz buyurmuş. İşte bu anlamı (cümleyi değil) bozmalıyız. Bu anlam, her yönü ile bencilliği çağrıştırır. Oysa müslüman, kendi nefsinden hesaba çekilirken, etrafında yaşayan insanlardan da bazı konularda mesuldur. Bunu bize anlatan bir çok ayeti kerime ve hadisi şerifler mevcuttur. Bencilliği bir kenara bırakıp, imani konularda etrafımız ile bildiklerimizi paylaşmalıyız. Ki; bu bahsettiğim anlam, bu forumun esas ruhunu oluşturur.
Mütedeyyinler ne yaparsa yapsınlar sözü ise tamamen bir faciadır. Mütedeyyin insanlar takvaa sahibi insanlardır. Fakat cümlenin kullanılış yönü çok farklı anlamalara sebebiyet veriyor. Çünkü, her insan mütedeyyin hassasiyetinde olamaz. Bu o kadar basit bir şey değildir çünkü.
Sadece cola ile uğraşmayın. İnşaat, turizm, gıda, sağlık, eğitim vs... her alanda seçici olmalıyız. Zira; kafir her yönden saldırıyor. Mütedeyyin insanlar gibi hassas ve uyanık olmalıyız. Ki; işte o zaman kendi bacağımızı kurtardığımız gibi, bizden olan diğer müslüman bacaklarındaki birer bağını çözmeye gayretkeş olabilelim...Gayret bizden, tevfik Allah'tan diyebilelim.
Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!
Paylaş