+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 15

Konu: Araştırma için yardımınıza ihtiyacım var

Araştırmacı isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Araştırma için yardımınıza ihtiyacım var

Değerli forum üyeleri,

Türk müslümanlarının ABD ve diğer ülkelerde İslam'ın uygulanışıyla ilgili tutumlarını ölçmek maksadıyla bir çalışma yapıyorum. Anladığım kadarıyla bu forumda yönlendirme linki vermek sakıncalı. O yüzden ilgilenen arkadaşlardan bana mesaj atmalarını rica ediyorum, sizlere çalışmanın linkini göndereceğim.

Bu çalışma yaklaşık 20-25 dakikanızı alacak. Harcadığınız zamana ve enerjiye teşekkürümüzün bir ifadesi olarak çalışmanın sonunda size bir çekilişe katılma imkanı vereceğiz. 10 kişinin hepsiburada.com’dan 20YTL’lik hediye çeki kazanacağı bu çekilişe katılmayı arzu ederseniz, sizden e-mail adresinizi isteyeceğiz. Ancak adresinizi çalışmayı tamamladıktan sonra sizi başka bir sayfaya yönlendirerek soracağız. Bu şekilde verdiğiniz cevaplarla e-mail adresinizi birbirine bağlamamız imkansız hale gelecek. Araştırmamız için yaklaşık 160 kişiye ihtiyacımız var ve araştırmanın linkini hedeflediğimiz bu sayıya ulaştıktan sonra işlemez hale getireceğiz. Bu da hediye çeki kazanma olasılığınızın en azından 1/16 olduğu anlamına geliyor (araştırmaya katılmasına rağmen çekilişe katılmak istemeyenlerin de olacağı ihtimalini göze alırsak).

Çalışmamı tamamlayabilmek için yardımlarınıza muhtacım ve o yüzden ilgi göstereceğinizi ümit ediyorum. Lütfen bu mesajımı ilgileneceğinizi düşündüğünüz arkadaşlarınıza da iletin.

İlginiz için çok ama çok teşekkür ederim.

Pelin Kesebir

radikal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    radikal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    147

Yardım etme amacı ile, araştırdığınız konularda bildiğimiz bir şeyler varsa yardımcı oluruz.

Çekiliş gibi konuları da başka forumlarda önerebilirsiniz.
    Bu forumda en azından buna ihtiyaç duyacak bir arkadaşım olduğunu sanmıyorum. Çünkü burada olan insanların tümünün, Allah'ın (celle celaluhu) rızasını taleb etmekte olduğuna inanıyorum.
    Bizim özel mesaj kutusuna soracaklarınızı gönderebilirsiniz. Kolay gelsin şimdiden.
    Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!

Tecrübe Puanı
    0

Allah sizlerden razı olsun. Gerçekten müşkül durumdayım, bu konularda fikirlerini sormak için inançlı insanlara ulaşmaya çalışıyorum. Tüm yardımlarınız için sonsuz müteşekkirim. Maalesef henüz 20 mesajım olmadığı için size özel mesaj atamıyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum, sanırım 20 mesaja ulaşmaya çalışıp tekrar deneyeceğim, ama bu forumu da mesajlarımla kirletmekten çekinirim çok. Bildiğiniz, aklınıza gelen başka bir yol varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Yirmi mesaj okuyup yirmi küçük yorum yapmak olsun sizin bedelinizde

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

Tecrübe Puanı
    0

Standart Ne güzel demişsiniz

Çok doğru demişsiniz :-) Hem forumu da daha yakından tanımak için güzel bir vesile olur bana. Hemen başlıyorum.

seyfullah putkıran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    seyfullah putkıran isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    65

Alıntı Araştırmacı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Değerli forum üyeleri,

Türk müslümanlarının ABD ve diğer ülkelerde İslam'ın uygulanışıyla ilgili tutumlarını ölçmek maksadıyla bir çalışma yapıyorum. Anladığım kadarıyla bu forumda yönlendirme linki vermek sakıncalı. O yüzden ilgilenen arkadaşlardan bana mesaj atmalarını rica ediyorum, sizlere çalışmanın linkini göndereceğim.

Bu çalışma yaklaşık 20-25 dakikanızı alacak. Harcadığınız zamana ve enerjiye teşekkürümüzün bir ifadesi olarak çalışmanın sonunda size bir çekilişe katılma imkanı vereceğiz. 10 kişinin hepsiburada.com’dan 20YTL’lik hediye çeki kazanacağı bu çekilişe katılmayı arzu ederseniz, sizden e-mail adresinizi isteyeceğiz. Ancak adresinizi çalışmayı tamamladıktan sonra sizi başka bir sayfaya yönlendirerek soracağız. Bu şekilde verdiğiniz cevaplarla e-mail adresinizi birbirine bağlamamız imkansız hale gelecek. Araştırmamız için yaklaşık 160 kişiye ihtiyacımız var ve araştırmanın linkini hedeflediğimiz bu sayıya ulaştıktan sonra işlemez hale getireceğiz. Bu da hediye çeki kazanma olasılığınızın en azından 1/16 olduğu anlamına geliyor (araştırmaya katılmasına rağmen çekilişe katılmak istemeyenlerin de olacağı ihtimalini göze alırsak).

Çalışmamı tamamlayabilmek için yardımlarınıza muhtacım ve o yüzden ilgi göstereceğinizi ümit ediyorum. Lütfen bu mesajımı ilgileneceğinizi düşündüğünüz arkadaşlarınıza da iletin.

İlginiz için çok ama çok teşekkür ederim.

Pelin Kesebir

Yalnız şu var ki bariz olarak kendi ülkenizi ele alın , şuan bile bir çok topluluk birden yaşadığı birçok islam yorumunun içli dışlı olduğu ülkemizde, meşrebinin gereği uygulamalar oldukca farkı olur. Hatta öyle ki birbirini eleştirme boyutuna bile gidebilir. Bu durumda dışardaki müslüman Türklerin meşrebine binaen uygulamalarıda farklı oluyor . Onun için bunu genelleme ile yapmamalısınız. İlk evvela orda iş gören meşrebleri araştırıcaksınız ondan sonra o meşreblerim Türkiye de ve yurt dışında yaptıkları uygulamalar arasındaki farkler incelenebilir.
    Radikal islamcılar diye tabir ettiğimzi bir kitlenin yurt dışında sergilediği uygulamalar ayrıdır.
    Ilımlı islam dediğimiz kitlelerin yurt dşında sergilediği uygulamalar ayrıdır.
    Ama ortak bir dikkat ettikleri husus varsa oda hepsinin ilk yaklaşımının hoşgörü olduğudur. Ve zulme dikkat çekip dünyaya barış ve sevginin mesajları verilmesi için öçaba sarfedildiğidir. Bence bu konuda çalışma yapılabilir. Bir ikincisi bu araştırma yapılıyor güzel birde sebebini bilsek daha güzel olmazmı? Sonuçta kimin ne araştırmasına cevap verdiğimizi bilelim.
    Bunun içinde 20 liralık çekede ihtiyacımız yok. Emri bil maruf düsturu sebebi ile elimizden gelen bir hayr varsa vedünya hazineleri değerince dahi olsa maddi yanı gözardı edilerek işimizi Allah rızası adına sunmamız kaçınılmazdır.

20 mesaj hakkınızı burda sorularınızla doldurabilirsiniz. Burda sorarsanız vesilenizle gelen cevaplara okuyan kardeşlerde nasibini alır.. Bizde araştırmanın inceliklerini inceleriz.
    Konu seyfullah putkıran tarafından (29.12.2009 Saat 12:00 ) değiştirilmiştir.
    Bin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ?
    HADDİMİ BİLİRİM derim....

Rahmân'ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler...Kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) “Selam!” derler (geçerler)” (Furkan 25/63)

Tecrübe Puanı
    0

Çok doğru sözler söylemişsiniz. İslam'ı sanki her coğrafyadaki, meşrepteki, insandaki tecellisi aynıymış gibi almak çok büyük bir yanlış olurdu, onun ben de farkındayım. Bu yüzden de zaten çalışmaya kişilerin kendi İslam algılarına dair sorularla başlıyorum, bu algıları hesaba katınca sorulara verilen cevaplar ne şekilde değişiyor ona bakıyorum. "Genellemelerden kaçınmak" yolundaki sözlerinizi çok yerinde bulsam da, sosyal bilim dediğimiz şey doğası gereği genellemeye gitmek durumunda, bu arada pek çok şeyi kaybederken pek çok şeyi de kazanıyor. Yaptığımız hiçbir araştırmanın mükemmel, kusursuz olmadığını biliyoruz, ama yapılmış yüzlerce, binlerce araştırma üstüste yığılınca bunlardan "gerçek"e olabildiğince yakın, birbirlerinin eksikliklerini tamamlayan, yanlışlarını düzelten bir tablo çıkacağını ümit ediyoruz.

Araştırmayı kim yapıyor, neden yapıyor diye sormuşsunuz, elbette ki bunları bilmek de hakkınız. Nitekim çalışmanın başında o konularla da ilgili bilgi veriyorum. Bu araştırma Amerika'da Colorado Üniversitesi tarafından dünyanın değişik coğrafyalarında gerçekleştiriliyor. Şu anda Malezya ve Kamerun'da veri toplandı, İngiltere'deki azınlık Müslümanlar'dan ve ulaşabildiğimiz başka ülkelerden de toplanacak. Genel olarak bir araştırmanın hipotezini araştırmaya katılacak olanlara önceden söylemek kabul gören bir uygulama değil, bunun araştırmanın sonuçlarına olumsuz etki edeceği düşünülür, ama araştırmaya katıldıktan sonra bu hipotezi ve örneğin Malezya'daki müslümanlardan elde ettiğimiz sonuçları seve seve paylaşabilirim. O arada "Dünya Müslümanlarının Amerika Birleşik Devletleri ve İslam'la yönetilen kimi rejimler (özellikle İran) hakkındaki tutumlarını araştırıyoruz" desem dürüstlükten ayrılmış olmam.

Yorumlarınız, katkılarınız için çok teşekkür ederim ama, bu tarz sorular, öneriler her zaman için bizim de yaptığımız işi yeniden düşünmemize yardımcı oluyor, zihnimizi berraklaştırıyor, yeni fikirler veriyor bize.

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı seyfullah putkıran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunun içinde 20 liralık çekede ihtiyacımız yok. Emri bil maruf düsturu sebebi ile elimizden gelen bir hayr varsa vedünya hazineleri değerince dahi olsa maddi yanı gözardı edilerek işimizi Allah rızası adına sunmamız kaçınılmazdır.
    Bu yorumunuz da çok önemli: Hem İslam'ın güzelliğini göz önüne seriyor, hem de kültürlerarası farkların çok ince bir şekilde altını çiziyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde ve genel olarak Batı'da, birey esastır ve onun zamanı her şeyden önemli, değerli görülür. O yüzden böyle çalışmalar yapılırken muhakkak kişilere katılımlarını sağlamak, emeklerinin karşılığını vermek için bir şey önerilmesi adet olmuştur. Üniversitelerde çalışma yapmadan önce başvurduğumuz ve çalışmanın düzgünlüğünü, çalışmaya katılan bireylerin haklarını ihlal edip etmediğini inceleyen kurum da araştırmacıya "katılımcıların emeklerine karşılık" bir şey sunup sunmadığımızı sorar. 5-10 dakikalık bir çalışma için "hiçbir şey" diye bir cevap verebilecek olsanız da, daha uzun çalışmalar için genelde bir şey sunmanız beklenir.

Araştırmamızda sunduğumuz çekiliş de tamamen bu sebeplerden, hiçbir kötü niyet olmadan düşünülmüştür. Ama sizin bu sözleriniz bana bu kültürel farkı ve dediğim gibi, İslam'ın güzel ahlakını yeniden gösterdiği için çok önemli. Teşekkür borçluyum bu açıdan size.

Tecrübe Puanı
    0

Yolu bu başlığa düşmüş değerli arkadaşlar, eğer ki çalışmaya katılmaya gönüllü iseniz sizden istirham ediyorum, bana bir mesaj atın, ya da daha kolayı, bu mesajıma teşekkür edin, ben de size anketin linkini göndereyim özel mesajla.

Çok ama çok teşekkür ederim hepinize şimdiden.

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Araştırmacı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yolu bu başlığa düşmüş değerli arkadaşlar, eğer ki çalışmaya katılmaya gönüllü iseniz sizden istirham ediyorum, bana bir mesaj atın, ya da daha kolayı, bu mesajıma teşekkür edin, ben de size anketin linkini göndereyim özel mesajla.

Çok ama çok teşekkür ederim hepinize şimdiden.
    Arkadaşımıza yardımcı olacağız inşaallah...

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

+ Konu Cevaplama Paneli

Bu Konudaki Etiketler

Paylaş