“Ben şahitlik ederim ki Allah’tan başka ilah yoktur. Yine şahitlik ederim ki Hazreti Muhammed (s.a.s.) Allah’ın kulu ve Peygamberidir.”
Hiç kimse konuya dahil olmadı, acaba bizmi yanlış biliyoruz gibi bir düşünceyemi kapıldınız. Ben bir müslüman olarak bana böyle öğretildi, Abduhu ve rasuluhu denirken peygamberin babasından bahsedildiğini zannederek kaç yıl düşündüm. Abd kulu, anlamında. Acaba benden başka da yanlış öğretilen varmı dedim. Kelimeyi Şehadeti tam olarak söyleyemen bir müslüman bile gördüm. Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü ENLE Muhammeden abdûhü ve rasûlühû diyordu. Farkına varmadan bir çok yanlışımız var, onu farketmeden yaşayıp ölüp gidiyoruz. Öldüğümüzde bize sorulduğunda müslümanmısın diye, Kelimeyi şehadet getir deseler onu bile bilemediğimizi söyleseler anlamını bile bilmediğimizi söyleseler... Kuran okumayı ilerletmek için ilçemizde yapılan camilerdeki müftülüğün kurslarına katıldım. Yaşlı bir adam Fatihayı yanlış okudunu anlayınca ben bunu günde namazlarda kırk sefer okuyorum diye sinirlendi. Demekki herkez biliyor. Okuduğunu idrak ediyor. Bu konunun içerisinden Kelimeyi şehadet konusunu çıkararak düzeltme yapıyorum ve sadece peygamberimizin babası hakkında bilgi paylaşımı yapacaklar için ALLAH razı olsun diyorum.
Pirimiz Seyyid Ahmet Er Rıfai ve Abdülkadir Geylani Hazretleridir.
Paylaş