Günümüz ticaretinin oy-rant kaygısı ile değil, pazar ve ekmek kavgasına yönelik olduğunu söylemek isterim. Bir kaç zümrenin yada grubun bu yöndeki tavırları bütün ticaret yapan insanlara mal edilemez. Ben de ticaret yapıyorum ve gayem hiç bir zaman oy-rant kaygılarını barındırmadı. Benim gibi milyonlarca ticaret yapan insan var, hepsinin de en az benim kadar samimi ticaret ehli olduğuna inanıyoırum. Bütün mesele, otokontrolü sağlamak ile mümkün olur. Bu da, insanların içerisine Allah (Celle celaluhu) korkusu ve sevgisi yerleştirmek ile mümkün olur. Allah'tan korkan ve O'nu seven bir müteahhit dayanıklı sağlam yapılar yapar. Allah'tan korkan bir belediye fen memuru sağlam olmayan temellere yapı kullanım ruhsatı vermez. Allah'tan korkan bir belediye başkanı, bunun aksi yönde hareketleri olan memurunu çalıştırmaz. Allah'tan korkan ve O'nu seven insanlar, bu yönde endişeleri olmayan insanları belediye başkanı seçmez. Yada başbakan seçmez. Hepsi birbirine zincirleme gider.
O'nu (Celle celaluhu) seven insan, O'nun (Celle celaluhu) sevdiği ve severek yarattığı insanı incitmekten çekinir. Bu da Allah'ı (Celle celaluhu) sevmek ve O'ndan korkmak ile yani otokontrolü kendi içimizde oluşturmak ile sağlanır.
Ölen vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza şifa ve geride kalanlarımıza da sabr diliyorum. Rabbim tekrarından cümle insanları muhafaza buyursun.
Şirk gizlidir, açık olanına "kafirlik" denir.
Paylaş