+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 8 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 80

Konu: Ne olursan ol gel dediniz,ateistim geldim

AsiMelek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    AsiMelek isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Ne olursan ol gel dediniz,ateistim geldim

ben küçüklüğümden beri aşırı derece islami bir şekilde yetiştirildim.sonra ilk önce hadislerdeki hata ve çelilşkileri farkettim.devamı geldi.yaptığım sonu gelmez araştırmalarımdan sonra anladım ki din yoktur,allah yalandır.ben bu foruma belki sizlere biraz faydam dokunabilir ve düşünmeye başlarsınız diye katıldım.sizlere sormak istediğim bazı sorular var.cevap vermeyi kabul ediyorsanız sorularımı sormaya başlayayım.
    Ben yeniden doğmuş bir ateistim

radikal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    radikal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    147

Ateist veya kendini Kafir hissedenler!
    Bu yazım ile sizlere hitap ediyorum.

Herhangi bir inanç gösterme konusunda zorunluluk duymanız gereksiz. Duyanlara karşı tepki göstermeniz de gereksiz. Çünkü, sizin göstereceğiniz tepki ile ne burada bulunan insanlar bu inançlarından vazgeçecek, ne de inançlarına bir zarar gelecek.

Siz, sadece inançsızlığınızın haklılığını göstermeye çalışırken, sadece ve sadece tepki alacaksınız. Ip adresiniz banlanacak, belki çok ciddi olarak tartışmayı düşünebileceğiniz fikri alış verişlerden geri kalacaksınız.

Gelin, bu konuda en azından dürüst ve samimi olarak, hakaret veya küfür etmeden düşüncelerinizi paylaşmaya çalışın. Sözümona ateistsiniz, bilgiye ve bilime önem veren insanlarsınız ! O halde inandığınız bilim adına bilimsel olarak yazın, alçak seviyelere düşmeden, karşınızdaki muhatabı da bu seviyelere çekmeden fikrinizi belirtin. İşte o zaman hakettiğiniz cevapları size verecek bir insan muhakkak bulunacaktır. Aksi takdirde alacağınız cevap sadece hakaret olacaktır. Çünkü, aynı ile mukabele etme her insanın en doğal cevap hakkıdır.

Kur'an bir müslümanın kutsalıdır. Eminim sizinde kutsallarınız vardır. Bu illa inanç anlamında olmayabilir. Sevdiğiniz bir insan da sizin için kutsallık anlamı kadar önem taşıyabilir. Sizin bu kutsal gibi gördüğünüz sevdiğinize hakareti ne kadar olağan görebilirsiniz ? Eminim ki bunun dillendirilmesi bile sizin açınızdan eziyet verir. O halde, birbirlerimizin değerlerine saldırmaktansa, bilimsel ve fikri konularda seviyeli tartışmaları önceliğimiz yapalım.

Böylesi bir mücadele daha insani ve daha bir ahlaki seviyeyi de beraberinde getirecektir.

Anlaşılmış olmak dileği ile...
    Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı AsiMelek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben küçüklüğümden beri aşırı derece islami bir şekilde yetiştirildim.sonra ilk önce hadislerdeki hata ve çelilşkileri farkettim.devamı geldi.yaptığım sonu gelmez araştırmalarımdan sonra anladım ki din yoktur,allah yalandır.ben bu foruma belki sizlere biraz faydam dokunabilir ve düşünmeye başlarsınız diye katıldım.sizlere sormak istediğim bazı sorular var.cevap vermeyi kabul ediyorsanız sorularımı sormaya başlayayım.

Forum'a zaman zaman sizin gibi kullar gelir. Biz bunların hepsini samimiyetle karşılarız. Muradınız edebi dairesinde ilmen müteala ise hay hay. Ama edeb ile ve ilmen...

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

adam Misafir

Alıntı AsiMelek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah yalanmı değilmi onu diğer insanlara bırakın bence. Ateist olduğunuz için itikadi konularda yazmanız, iddianıza ters olur. Ancak ilmi bilgiler yazabilirsiniz. İlmen Allah'ın yalan olduğunu ispatlamanız gerekir. Bu sitede soru soracağınız arkadaşlara da Allah'ı ilmen değil dinen ispatlamalarını isteyebilirsiniz. Çünkü işin ilmen tarafında siz, itikadi tarafında olan ise biziz. Aslında burada hem ilmen hem de itikaden size bunu milyar defa ispat edecek kalitede insan da var. Önemli olan sizin ne kadar kabul edebilirliğiniz. Yani soruna ince sizden başalamak gerekir bana kalırsa.
    Hatta konuya çocukluk devrenizden başlayarak girebilirsiniz. Ne oldu da ? sonra, ne oldu? gibi.

Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    10

Ne olursan ol gel ama Müslüman gel. Gavur gel denmedi..

Bu şahıs size diyor ki ben kafir biri oldum, sizinde kafir olmanız için yardım edebilirim diyor. Sizde kabul ediyorsunuz.

Ve O (Allah), Kitab'da (Kur'an'da) size şöyle indirmişti: “Allah'ın âyetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman artık, ondan başka bir söze dalıncaya kadar, onlarla beraber oturmayın. Aksi taktirde (eğer onlarla beraber oturursanız) mutlaka siz de onlar gibi olursunuz. Muhakkak ki Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacak olandır.(Nisa 140)

Bekir kardeşim sende, Allah'ın necaset kabul ettiği şahsı ilim ve edep dairesi içersinde konuşmaya davet ediyorsun, zaten edebi ve ilmi olsa Müslüman olurdu, Şeriat ilim ve edepten ibadettir. Allah rızası için bu şahsı tekrar Allah'ın dinine dönene kadar dışlayın.

adam Misafir

Kardeşim hatırlayın, Peygam efendimiz hz.Muhammed a.s., bir gün ashabı kiram ile otururken şeytan mescide girmek için izin istiyor. Şeytan dahi olsa gelene git denmeyeceğini biz buradaki uygulamadan görüyoruz.
    Bu ateist arkadaş da Allah'ı inkar ettiğini söylüyor ve benim açımdan itikadi bir rahatsızlığı var.
    Hasta olan biri, hastalığı bulaşıcıysa bana ve sana bulaştırabilir. Ama eğer bizim bu hastalığa karşı aşımız (iman ve itikad) varsa o takdirde bize bir zararı olmaz. Belki kendisi temizlenir şifaya kavuşur ve belki bir daha gitmez. Elbette hasta, doğal olarak orta yere istifra edecek, pisletmeye çalışacak vs. bu gibi ne kadar bozuk ve kronik rahatsızlığı varsa hepsini ortaya dökecek. Bize düşen bir hastabakıcı tavrı ile sabr edip bunlara cevap vermek. Çünkü aramızda prof. ayarında doktorlar da mevcut. Onlar gereken dozu ayarlar ona göre bir harekette de bulunabilirler.

Ama hepten ne işi var burada defolsun dersek, şeytan zaten kucağına almış, tamamen ona terketmek vicdani bir hareket olmaz. Şeytan meyhane kapısında değil, cami bahçesinde av yapar.

Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    10

Allah c.c. Melun Şeytanı doğruları söylemesi için oraya zorla getirtti. Onunla kıyaslanamaz.

Alllah-u ZülCelal oturmayın böyle kişilerle diyor. İmanım sağlam diyorsun eyvallah ama ayağının (kalbinin) kaymayacağını garanti altına alamazsın. Resulu zişan Efendimiz sav. bile her gün Kalpleri çeviren Allah'ım kalbimizi kaydırma diye dua ederken ve yine Ebu Hureyre r.a. kalbinin kaymaması için Allah c.c. yalvaran değilmidir? Peki biz niye Allah c.c. pislik ve hayvandan daha aşağı dediği bir kişiyi muhattap alıp onun gafletinin üzerimize sıçramasına izin verelim.?

Bu yazdıklarımı Allah c.c. buyurduğu gibi o pislik için değil Müslüman kardeşlerim için yazıyorum.

adam Misafir

Evet. Allah şeytanı özellikle gönderdi ki, orada bulunan insanlar o melun ile konuşarak neyin doğru neyin yanlış olduğunu gözleri ile görüp kulakları ile duysun ve var olan imanları isthkam kazansın istedi. Yoksa, şeytanın doğru olarak vereceği cevapları, şeytanı göndermeden, sorulacak sorulara cevap vermeden, konu ile ilgili olmak üzere yüce kitabına ayet olarak da gönderir ve biz müslümanlar elbette bu ayetlere de diğerlerine olduğu gibi şüphesiz iman ederdik. Fakat konunun bir de görünür olan tarafı var ki, insanlar gördüğü veya hissettiği bir şeyi daha kesin sınırlarla inancına dahil ediyor.

Yazdığın ayetler doğru elbette. Kafirliği kesinleşmiş, ve her sözünde küfür olan müşriklerle oturulmaz. Alay etmesine fırsat verilmez. Fakat bu gelen arkadaş daha önce aldığı bir dini eğitimden bahsediyor. Yani aslında bu daha önce inanç gösterip amel ve taat boyutunda yer almış. Bu gibi insanlar mürteddir. Bu gibi insanlar İslam'a davet edilir. Ve dönerse Allah Gafur'dur, Rahman'dır Rahim'dir. İslam'a girdikten sonra tekrar küfre girerse ve küfründe daha da azarsa işte o zaman sen müslüman olarak kenara çekilmek zorundasın. Çünkü bu mürtedlerle ilgili ayette öyle yazıyor. (İman edip sonra inkâr eden, sonra iman edip tekrar inkâr eden, sonra da inkârlarında ileri gidenleri Allah ne bağışlayacak, ne de doğru yola eriştirecektir.) Çünkü ayette imandan sonra küfür, tekrar iman etme ve sonra tekrar küfür ve daha fazlası...şeklinde yer alıyor.

radikal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    radikal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    147

Vatandaş gelmediğine göre, bir anlamı da kalmamış zaten bu tartışmanın. Asi melek nerdesin, neden gelmedin, edebli yazacağına garanti veremedin de, ondan mı gelmedin ? Geçen sene de yazmıştım, yine yazayım: ey ate özentili arkadaşlar! her yaz sıcaklarında asli memleketlerinizi özleyip geliyorsunuz buradan bir memleket kokusu almaya. Herhalde sıcaklar da olmasa cehennemi hatırlamayacaksınız yahu ! Yine sektirmediniz bu senede memleket havasının durumunu merak ettiniz, bir nebze kokulanıp geri döndünüz. Yok be, değişen bir şey yok, sizin memleket yine aynı, sıcak, çok sıcak...Rabbim o sıcaktan bizleri korusun, mügminlerini esirgesin inşaallah. Siz mi, işte onu ben bilemem. Muhatabınıza sorun, beş vakit huzuruna çağırıp bekliyor. Hangi vakitte sorarsanız, cevap alırsınız, deneyin pişman olmazsınız!

Ama kardeşlerim; sizlerin yazdığınızın hepsine de katılırm.

Selim ile ben biraz bu konuda sert ve alayvari mizaclıyız galiba. Biraz sert takılıyoruz. Muhatab da tırsıyor arkasından. Neden ? Çünkü, ilmen konuşun diyoruz (sözümona hepsi de ilim bilim mürekkebi yalamışlar) ilim kendilerini yalanlıyor, ilmen konuşamıyorlar. Bilim zaten Kur'an'ın hizmetkarı, ee geriye ne kaldı; saldırmak! Bu seferde bizim gibi (Selim af buyur) takozlara denk geliyorlar. Küfr edip oradan uzaklaşmak mecburiyetinde kalıyorlar. Aslında bu gibi insanlara, tevazu göstermeden, söylediklerine bire-bir aynı uslup ile dialog yaparak cevap vermek elzemdir.

Gerçi dialogcu kardeşlerimiz elin gurbet ellerinde bulunan hristiyan imanlıları koruma altına almaya çalışırken, kendi memleketlerinde bulunan sonradan ate kişilere de bir yol bulmaya çalışssalar, en azından "kelaynak kuşlarının kurtarılması" projesinden daha etkin bir kampanyaya hizmet etmiş olurlar. Bildiğim kadarı ile papalık misyonunun en önemli temel konularından biridir asya'nın isevi imanlılara katılımını sağlamak. E bu misyonda görev alan kardeşlerimizde doğal olarak tepkisiz kalmamalı, diye düşünüyorum.

Yahu, cümlede "dialog" dedik ama, kimseyi kırmış olmayalım. Malum, misyonlarını anlatmak için kullandıkları bir argümanı, ateistler için istemiş bulunduk. Kırdıysak affola! dialogcu arkadaşlar.

Bekir, n'apcaz yahu, yazmış bulunduk yine, ayıp olur mu ?...
    Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı radikal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yahu, cümlede "dialog" dedik ama, kimseyi kırmış olmayalım. Malum, misyonlarını anlatmak için kullandıkları bir argümanı, ateistler için istemiş bulunduk. Kırdıysak affola! dialogcu arkadaşlar.

Bekir, n'apcaz yahu, yazmış bulunduk yine, ayıp olur mu ?...

Çoook ayıp ettin, çok, hep ayıp, hem günah, hem yasak... Senden hiç beklemezdik vallahi. Bu yaptığın hiç olacak işmi radikal? Nasıl böyle bir düşüncesizlik yaparsın sen Allah aşkına!.. Kendini düşünmüyorsan, bize acı. Daha geçende ağzına biber sürmedim mi ben, ha? Demedim mi sana ben bi daa olmayacak diye,hı? Neüzübillah, şimdi oruç ağız git sürün nezaretlerde, damlarda. Bizde Silivri kapılarında adam bekleyelim.

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

+ Konu Cevaplama Paneli