+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 4 ve 4

Konu: Namazda Taharet Hakkında

Darksine isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Namazda Taharet Hakkında

Ben Uykudan Kalkınca ıslaklık oluyor bu meni,mezi ve idrar olabilir diyom araştırmadan bende hemen gusül abdesti alıyorum ve giysilerimi değiştirip yeni giysiler giyiorum ama bu meni,mezi ve idrar giysimden çarşafa ya da battaniyeye bulaşmışta olabilir bilmiyom bulaşıp bulaşmadığına bi bakıyom şöle çarşafa battaniyeye göremiyorum bu durumda çarşafı battaniyeyi falanda değiştirmekmi lazım ben değiştirmiyom bunun yerine yatarken farklı giysi,namaz kılarken farklı giysi giyiyorum bu yeterlimidir

raşid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    raşid isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üye
    Tecrübe Puanı
    2

Hanefi mezhebi ile amel ediyorsanız, şüpheli bulduğunuz yeri temiz su ile üç defa çitileyerek yıkamanız yeterlidir. Kifayet eder inşaallah. İmam'ı Azam'ın ictihadı kavli ile inşaallah temiz hükmüne varmış olur.
    İç çamaşırınızı da temizi ile değiştirdiğiniz zaman vesvesenize de engel olmuş olursunuz. Takvaa ehli iseniz şayet, o halde gusul abdestinizi alırsınız zaten.
    Şirk gizlidir, açık olanına "kafirlik" denir.

Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    10

Resulullah (s.a.v.)'a: "Bir kimse elbisesinde ıslaklık bulsa, ancak ihtilam olduğunu hatırlamasa yıkanması gerekir mi?" diye soruldu. Resulullah (s.a.v.): "Evet gerekir" diye cevapladı. Sonra ihtilam olduğunu görüp de yaşlık göremeyen kimseden soruldu. Resulullah (s.a.v.): "Ona gusül gerekmez" dedi.."(Ebu Dâvud, Taharet 95; Tirmizî, Taharet 82)

Mezi, vedi ve idrarda gusül gerekmez. Sadece meni de gusül gerekir.

gozcelik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Bu konuda maalesef "takıntılı" hale gelen bir çok insan var. "aratırmadan hemen abdest alıyorum" demişsiniz. Araştırın eğer meni izi yoksa gusül almanıza gerek yok. Eğer araştırmadan her seferinde gusül alırsanız sizde bir süre sonra "takıntı"nız sebebiyle bıkkınlık yaratabilir.
    Abdest alırken "birazcık idrar geldi galiba", "şu bölgeme tam su değmedi galiba" vb. süşüncelerle arka arkaya 3-4 kez abdest alan kişiler var. Bu kişiler bir süre sonra yoruluyor ve artık abdest almaktan sıkılıyorlar(çünkü abdest almaya gittiğinde 10 dakika boyunca tekrar tekrar abdest alacak ve sıkıntı yaşayacak) ve abdestten dolayısıyla namazdan uzaklaşıyorlar.
    Lütfen gerekliliğin araştırın ve takıntı yapmamaya dikkat edin.

+ Konu Cevaplama Paneli