+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 28

Konu: Miraçta 50 vakitin 5 vakite indirilmesi

alevi1905 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Miraçta 50 vakitin 5 vakite indirilmesi

Biraz önce cübbeli ahmet hoca rastgeldim tvde
    şunu anlaattı: allah hz muhammed e 50 vakit farz namaz olduğunu bildirmiş, hz muhammed huzurdan ayrılınca hz musa ya anlatmış "senin ümmetin kılamaz ağır gelir demiş" hz muhammed tekrar huzara gitmiş bu olay 5 vakite kadar düşene dek hz muhammed musa ve allah arasında gitmişgelmiş sonunda 5 vakiti kabul etmiş

burada kafama takılan birkaç mesele var

*herseyi bilen allah neden 5 vakiti direk söylememiş?
    *hz muhammed musa ya gelene kadar 50 vaktin ağır olacağını düşünememiş mi?
    *allah ve hz muhammed in pazarlık yapması ne kadar ilginç, herseyi bilen allah neden pazarlık yapıyor?

amacım trollük yada kimseyi kızdırmak değil sadece bilgilenmek zira olay böyle ben uydurmadım!

radikal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    radikal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    147

Alıntı alevi1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    *herseyi bilen allah neden 5 vakiti direk söylememiş?
    Herşeyi bildiği için.

*hz muhammed musa ya gelene kadar 50 vaktin ağır olacağını düşünememiş mi?
    Benim ve senin gibi ahir zaman geri zekalılarına ağır geleceğini, Musa (a.s.) ile yaptığı görüşmelerde daha iyi anladığı için; Rabbinden rica etmiş olabilir. Bak en dandik iki adamı (beni ve seni) bile nasıl düşünüyor Yüce Resul (s.a.v.) Aksi takdirde ne olurdu halimiz ? Maazallah, beş vakite yetişemiyoruz, bir de 50 vakit. Külliyeten helak olurduk Allah (Celle celaluhu) korusun.

*allah ve hz muhammed in pazarlık yapması ne kadar ilginç, herseyi bilen allah neden pazarlık yapıyor?
    Her şeyin bir imtihandan ibaret olduğunu, sana ve bana, bu kadar basit bir konuda dahi ispat etmek ve akıllı olmamızı istediği için; olabilir mi sence de ?

amacım trollük yada kimseyi kızdırmak değil sadece bilgilenmek zira olay böyle ben uydurmadım!
    Yok canım trollük yapamazsın zaten, kapasiten hafif kalır. Olsa olsa tek oltalıklarla bu attığın yeme, sadece benim gibi tek tük sazanlar atlar.

Bak; Yüce kitabımızda Rabbimiz, ikimiz hakkında ne buyuruyor:

"Onlar ki, gayba iman edip namazı dürüst kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden infak ederler. hidayetin ta kendisi." ( Bakara : 3 )

"Ve onlar ki, hem sana indirilene iman ederler, hem senden evvel indirilene. Ahirete kesin inancı da bunlar edinirler." ( Bakara : 4 )

"Bunlar işte Rablerinden bir hidayet üzerindedir ve bunlar işte o murada eren kurtulmuşlar." ( Bakara : 5 )

"Küfre saplananlara gelince, onları uyarsan da uyarmasan da onlarca aynıdır. İman etmezler." ( Bakara : 6 )

"...Allah'ı ve müminleri aldatmaya çalışırlar. Halbuki sadece kendilerini aldatırlar da farkına varmazlar." ( Bakara : 9 )

Şimdi, bir de sorduklarını kendin cevapla. Sence neden ? Milyarlarca insanın gönülden inandığı bu konuyu gel hadi çürüt.

Yetiyorsa !...
    Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!

Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    10

İşi akla vurursak İman diye birşey kalmaz, İman zaten gayba edilir. Ebu Bekir sıddık (r.a.) söylediği gibi "O dediyse doğrudur."

Allah c.c. bizi direkt olarak cennet ve cehennemine yerleştiremezmiydi.? Allah c.c. herşeyi ezelden bilir. Lakin herşeyi bir sistem üzere ve vesile kılarak yaratmıştır. Musa a.s.'ı namazı 50 vakitten 5 vakite indirmesinde vesile kılması gibi, asıl iş o vesileyi yaratanın Allah c.c. olduğunu bilmektir.

Birgün annemiz Hz.Aişe (r.a.) Ya Resulullah bulutsuz yağmur yağdığını gördüm buyurdu. Resulullah s.a.v. de şükürler olsun Rabbim vesile kıldığı şeyleri gözünden kaldırdı buyurdu.

Tecrübe Puanı
    0

radikal:

hakaret dolu mesajlarından cevabımı almış değilim.sana dinin gereken ahlakı vermemiş olmalı.

-*herseyi bilen allah neden 5 vakiti direk söylememiş?
    -Herşeyi bildiği için.

bu nasıl cevap arkadas? bende başında yazdım zaten dedim ki hz muhammed in sonradan pazarlık yapacağını bile bile neden direk 5 vakit dememiş?

tabi 50 vakitin inanlara fazla gelecegini haşa ne allah ne de hz. muhammed akil edebiliyorlar. hz. musa haşa akil vermese, halimiz yamandi.

akil fikir sahibi birisinin bunun allah'a karsi hakaret, peygamberlere karsi iftira oldgunu anlardi ama malesef müslümanların durumu ortada..

düşünmekten aciz , eleştiriyi çekemeyen, bağnaz ve cahil insanlar... bunlardan isterse milyarlarca değil milyonlarca olsun fark yok fazla aralarında...

sen hakaret etmeye devam et sevabın artar.

Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    10

Sanırım cevabımı görmedin, neyse artık önemli değil.

Allah c.c. ile ilgili şüphelerin var, eğer Allah c.c.'ın sıfatlarını bilseydin zaten o soruları sormazdın. Zaten iman edenlere bu tür saçma sapan sorular sorulması Peygamber Efendimiz sav. zamanında da nehyedilmiştir. "Pazarlık" demişsin o kullandığın uslüb bile ne kadar çirkin bir soru olduğunu gösteriyor.

İman edenler zaten günde 50 vakit namaz kılıyor, Allah c.c. Peygamber Efendimizin (sav.) hürmetine 1 kıldığımız vakiti 10 sayıyor. Rabbimiz Tebareke ve Teala Hazretleri bu ümmete kolaylıklar sundu. Allah c.c. namazı bu kolaylığı yaptıktan sonra, Musa a.s. Peygamber Efendimiz sav.'e bu ümmetten 5 vaktinide kılmayan çok olur dedi.

Sonuçta bu ümmete 1 namazı 10 namaz saydıran Allah c.c.'dır, Musa a.s. sadece bir vesiledir, en büyük vesile Rasulullah s.a.v.'dir.

Tecrübe Puanı
    0

selim kardes gördüm ama, bu radikal nickindeki arkadaslar adamı dinden soğutur

1 sual sorduk ayetleri sıralayarak kendince direk kafir munafık yol saptıran damgasını yapıstırdı

bi nevi sirk koştu , çünkü kişinin müslüman yada kafir olduğunu allah tan başkası bilemez

bunun zihniyet din aleyhine konuşanları öldüren,şeriat isteyen , pedofili , 5 vakit namaz kılıp mini eteklilerin

altına okuz gibi bakan, onu bunu çekiştiren o benim bi postumdan kafir olduğumu çıkardı bırakın bende onun tarzına bakıp 1-2

tespit yapayım

sıyah_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sıyah_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    6

sayın alevi1905 siz önce "kainat Hz. Muhammed'in yüzü suyu hürmetinemi yaratıldı" diye açtığınız konuya cevap veriniz öyle ortaya böyle konuları açıpta topu taca atıp ne yaparsanız yapın demek yok öyle. Konuyu sen açmışsın, sonra çekip gitmişsin varmı öyle ya'ma. Bu konuda da aynısını yapacaksın belli. Biz yine ALLAH'a olan saygımızdan ve sevgimizden sizin bu şekilde konuşmanıza karşı ALLAH (c.c) ya mahcup olmamak için yine belirtelim: Cüppeli Ahmet Hoca veya diğer Peygamberimizden başkalarını örnek verme insan oğlu hata yapmaya yatkındır. Ben burada Ahmet hocayı savunacak değilim. Benim açıklama yapmak zorunda hissettiğim husus Hz. Muhammed (sav) ve Yüce Rabbimiz, övülmeye layık olan tek varlıkla ilgili olduğundandır. ALLAH'ın sıfatları yazılıdır. Kuran-ı kerim yazılıdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa doğmuştur, yaşamıştır ve her peygamber gibi biz ALLAH'ın kullarına tebliğini yapmıştır. ALLAH'ta buna şahittir. Bunun haricinde cüppelisi feslisi ne derse desin sonra söyleyene bakma önce söyleyene bakacaksın. Ayrıca, peygamberimiz bizim için ALLAH ile pazarlık etmemiştir. ALLAH'tan istemiştir. ALLAH'ın buz kullarının ibadetine ihtiyacı yoktur. Nasıl bir günde kaç öğnü yemek yiyorsak ibadetimizinde ahiretimiz için bereketitir. Bir ademoğlu ne kadar ibadet ederse etsin ALLAH'ın yüce makamına yetişemez ona yeteri kadar ibadet edemez, hiç kimse ALLAH'ın yüce şanına yeterli değildir. Ne kadar ibadet edersen ne kadar ona yaklaşmak isterse ALLAH o kişiye daha çok yaklaşır bunda bir sınır yoktur. Biz bilseydik anlasaydık sabahlara kadar namaz kılar kuran okurduk, her an ibadet ederedik. Peygamberimiz (sav) ALLAH'tan daha merhametli değildir. Peygamber olarak ALLAH'tan biz kulları için zor durumda kalmamız içindir. Aslında doğrusunu ALLAH bildiğinden olması gerektiği zaten bir kulun bir günde 50 vakit namaz kılmasıdır. Buradan namazın ne kadar önemli olduğu anlatılmak istenmiş ayrıca Peygamberimiz (sav) vesile olmuştur 5 vakite inmesinde
    Pirimiz Seyyid Ahmet Er Rıfai ve Abdülkadir Geylani Hazretleridir.

eflatun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    eflatun isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

1 sual sorduk ayetleri sıralayarak kendince direk kafir munafık yol saptıran damgasını yapıstırdı
    gocunmuş yada kaşınmış olmayasınız

Tecrübe Puanı
    147

radikal:

hakaret dolu mesajlarından cevabımı almış değilim.sana dinin gereken ahlakı vermemiş olmalı.
    Din; ahlaktır ! Ayrıca hakaret yok, bilakis senin hakaretlerine rağmen çok da edebi sayılır.

-*herseyi bilen allah neden 5 vakiti direk söylememiş?
    -Herşeyi bildiği için.

bu nasıl cevap arkadas? bende başında yazdım zaten dedim ki hz muhammed in sonradan pazarlık yapacağını bile bile neden direk 5 vakit dememiş?
    Bence; iyi cevap. Ama, düşünme yetilerinde ve hatta algılamada zorluklar yaşadığın için kavrayamıyorsun. Eğer ki şu aklınla da böyle devam edersen, esas dumura uğrayacağın yerde bu sorulara muhatap da bulamazsın maazallah.

tabi 50 vakitin inanlara fazla gelecegini haşa ne allah ne de hz. muhammed akil edebiliyorlar. hz. musa haşa akil vermese, halimiz yamandi.
    Senin şu düşünce mantığın dahi aleni ve bariz ve hatta galiz küfr'dür. Dikkat et, mayınlı yerde gezme.

akil fikir sahibi birisinin bunun allah'a karsi hakaret, peygamberlere karsi iftira oldgunu anlardi ama malesef müslümanların durumu ortada..
    Akıl fikir sahibi bir müslüman, Rabbü Zülcelal'in, O çok sevdiği güzeller güzeline (s.a.v.) bir Rabbani cilvesidir, diye görüyor mirac gecesi yaşanan dialoğu. Senin ve benim gibiler bu kıt akıl ile bunu akl edecek yetiye ne zaman sahip olursak, o zaman aklı devre dışı bırakıp bu mirac dialoğunu o zaman muhabbet ile anlarız. Çünkü, miraç gecesinde akıl ve mantık ile değil, sadece muhabbet ile yol alınmıştır. Bir merhaleden sonra Cebrail (a.s.) dahi durmak zorunda kalmıştır ki; aşığın maşuğa kavuşma anı mahremiyet ve muhabbet içermiştir.

düşünmekten aciz , eleştiriyi çekemeyen, bağnaz ve cahil insanlar... bunlardan isterse milyarlarca değil milyonlarca olsun fark yok fazla aralarında...

sen hakaret etmeye devam et sevabın artar.
    Ayniyle mukabele esastır İslam'da. Kısas hukuku geçerlidir. Hakaret edene hakaret etmek ile de sevap artmaz, sadece hakk yerine getirilmiş olur. Eğer şahsıma hakaret edersen ki, (bir başka arkadaşa yazdığın mesajda açıkca görülüyor) bilmiş ol; seni affettiğim takdirde sevap kazanırım. Çünkü benim Yüce Peygamberim "Hakk, ateşten bir parçadır. Dileyen avucuna alsın, dileyen bıraksın" buyurmuştur. Bu hadisi esas alıp seni dilersem hakaretinden dolayı affedip cevap vermem, dilersem daha ağırını yaparım. Amma; konu Din'e hakaret anlamındaysa, o zaman kusura bakma bu Din'i ben, o, şu, bu savunmazsak, günü geldiğinde bu Din benden davacı olur. Ben, Din'im var olduğu sürece varım, o giderse ben zaten helaktayım.

Düşünmekten acz diyerek kendince acziyetimizi vurgularken, bu Din'in en temel prensiplerinin kişiyi akl etmeye, düşünmeye, düşünüp ibret almaya sevk ettiğinden bihabersin. Hal böyle olunca, bizi düşünmeyen, bağnaz, yobaz şeriatçı kisvesine sokmaya çalışman sadece komik kalır. Oysa senin şu yaptığına bakarak çok rahat şunu senin hakkında yazabilirim: "Merdi kıpti, şecaat arzederken sirkatin söyler"

O çok bilmiş fikirlerinle sadece basit bir soru soracağım. Tüm forum önünde cevap ver görelim: Şeytanın Adem'e (a.s.) secde etmeyeceğini bilen Rabbimiz neden bunu bile bile secde etmesini emr etti ?

Dedim ya hani ilk mesajda; yetiyorsa ! buyur.

Haa, bu arada sonradan aklıma geldi, bu forumun en küfürbazı benim. Tatlı su müslümanlığı bekleme benden yani. O bende yok, hiç bir zamanda olmayacak inşaallah.

Tecrübe Puanı
    147

bu radikal nickindeki arkadaslar adamı dinden soğutur
    Ne o ? soğudun mu ? yoksa cevap olmadığı için kızardın mı ?

Hadi bakalım, cevap gelsin. Yok öyle mangaldaki külleri üfleyip de ıslık çalarak arkanı dönüp gitmek. Yakışmaz senin gibi bir müslümana (!)

Cevabını bekliyorum, her ne kadar (senin deyiminle) pedofili, din aleyhine konuşanları öldürüp, beş vakit namaz kıldıktan sonra, mini eteklilerin altına bakan bir kafir de olsam, soruma cevap beklemem en doğal hakkımdır. (Puhahahahahahahaha!)

Yetiyorsa !...

+ Konu Cevaplama Paneli