+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 11

Konu: Medeniyetin Beşiği(!) Ülkeler

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Standart Medeniyetin Beşiği(!) Ülkeler

Sözde medeni ve çağdaş zihniyetler kapitalizmin de desteği ile dinin yasakladığı çıplaklığı, uygar, hür ve modern bir davranış biçimi altında neredeyse tüm dünyada modanın bir parçası haline getirdi.

Ev dışında ki tüm mekanlar ve alanlar çıplaklarla dolu artık. Yolda, dolmuşta, parkta, çarşıda, iş yerlerinde, metroda, lokantada ve saire...

İslam çıplaklığı yasaklar. Allah (cc) imtihan için dünya ya gönderdiği kullarının zaafiyetlerini bilir ve bu zaafiyetleri ortaya çıkartacak fiilerden din ile yasaklar. Dine uyan kurtulur, uymayan iki cihande zelil olur.

Çıplaklığı nehyeden Müslümanlar hep yobazlıkla suçlandı. Çıplaklığın tahrik edici bir unsur olduğunu, yasak ve günah olduğunu söyleyen Müslümanlar geri kafalılıkla, yabanilikle hatta daha ağır sıfatlarla suçlandılar. Bir kadının çok mahrem yerlerinin erkek/erkekler tarafından çok masumca görülebilirliği, normal insanın böyle olması gerektiği iddia edilidi.

Oysa durum öyle değildi. Kapitalizmin türedileri kadını, her yerde cinselliklerini tahrik eden bir meta olarak görmekten hayvani bir zevkle çıldırıyordu. Kadınları çıplaklaştırmak için bitmez tükenmez finans kaynaklarını kullanarak emellerine eriştiler.

Şimdi ise medeniyetin beşiği(!) İngiltere ve Amerika mini etekli kadınları mini etek giymemeleri yönünde uyarıyor ve yer yer yasaklıyor. Acaba neden? Yıllar geçtikçe terakki eden insanlık, medeniyetin beşiklerinde ters yüz mü oluyor?..

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

adam Misafir

Medeniyetin beşiği sayılan batılı ülkeler, esasında medeniyetin çöplüğüydü, insanlık bu çöplükten başını yeni kaldırmaya başladı herhalde. Bizim İslam ülkeleri saydığımız müslüman topluluklar, medeniyetten uzaklaştıkça batıya yaklaştılar. Kadını sadece cinsel bir canlı olarak gören toplumların yaydığı bu empoze edilmiş hareketler, sizin dediğiniz gibi çok ciddi finansal destekler ile sağlandı. Güzellik yarışmaları, top modellik kampanyaları, spor klüblerinde açılan kadın şubeleri bu finansal desteklerin başlı başına göstergesidir. Buna bir de "her insan eşittir" ilkesi de eklenince, beynelminel bir kabul gördü. Fıtraten, zaten güzelliğinin farkında olunmasını isteyen kadınlar da fırsat bu fırsat deyip meydanlara indi.

Burada bayan kardeşlerimiz lütfen alınmasın. Her kadın aynı düşüncede olacak diye bir kaide yok. Benim bahsetmek istediğim, medeniyet adı altında cinselliği ön plana çıkarıp toplumlara yayarak toplumları bozmaya çalışanlar, doğal olarak kadını nasıl harekete geçirecekti; kadının en hassas olduğu yerden yakalayarak, o da beğenilme dürtüsüdür. Her kadın beğenilmek ister, ki bu yönü ne kadar hakkıdır burası ayrı bir konu. Bunun için ne gerekliydi, elbette öncelikli hedef ekonomik özgürlük. Bu noktada çok ciddi devrimler yaptılar. Günümüzde bile en mütedeyyin patilerde yönetim kademelerinde bayan üyesi olmayanlar, yobaz gibi, kadına önem vermiyor gibi görülüyor. Oysa, İslam'ın kadına verdiği değeri, hiç bir din vermemiştir ve vermiyor da. Ama iş uygulama safhasına gelince, bu sefer onlar çok değer veriyor gibi, İslam ise hiç değer vermiyor ve hatta aşağılıyor gibi empoze ettiriliyor. Acaip ama bunda başarılı da olduklarını söylemek lazım. İslam kadınını ahlaken ve fikren etkileyip piyasaya sunmak için de oltaları çok etkileyici hatta baş döndürücüydü: kozmetik. 5 yaşında çocuğa varıncaya kadar da genişlettiler bu kampanyayı. Hangi birimiz küçük yaştaki bir kız çocuğunun annesinin rujunu alarak, yanakları da dahil olmak üzere dudaklarını boyadığını görmedi ? Hepimiz gördük. Ya kendi kızımızda, ya kızkardeşimizde yada abimizin çocuğunda. Ve güldük, aaaa! ne kadar büyümüşsün deyip bir de güldük. Çocuk da yaptığını iyi bir şey sandı, ve hayatı boyunca da devam etti.

Şimdi, yeni yeni anlaşılmaya başlandı. Batılı toplumlarda yaşam biçimi sunulan serbestlik tavrının, kişilik ve karakterden yoksun, bir de ahlaki ve dini yönleri olmayan erkekler tarafından, kolayca istismar edilip karartılan hayatların sebebinin bu olduğu, yeni yeni anlaşılmaya başlandı. Cinsel serbestliğin yaşam biçimi değil, mahrem bir konu olduğu yeni anlaşılmaya başlandı. Bir kadının aslında her zaman güzel olduğu, ama her konuda (karakter hariç) zayıf olduğu yeni yeni anlaşılmaya başlandı. Oysa, kadın Peygamber'imizin (a.s.) sözü ile sabittir ki; fıtraten hassas yaratılmıştır. Narindir, naziktir ve öyle kabul edilmediği takdirde kırılmaya çok müsaittir.

Zannedersem, insanlar bütün bu gerçeklerin farkına daha yeni vardı. Yüzyıl önceki yaşayan nesiller, zaten değer yargılarını ve ahlaki değerleri değiştirmişti, günümüzdeki uzantıları bunun doğru olmadığını, bir kadının bütün vakuru ile ön plandan arka plana geçip oradaki esas önemli görevi olan "toplumları sağlıklı oluşturma" misyonu olduğunu, daha yeni yeni çözmeye başladı.

İslam'ı inceleyen bayanlar ise, vakit geçirmeden öze dönüş hareketini başlattı. Darısı, diğer bayanların başına diyorum.

Ahlaki ve Din'i çerçeveden çıkmadıkça, bir insanın kadın yada erkek olma ayrıcalığı Allah (cc) katında hiç önemli değildir. Üstünlük ancak ve ancak takvada'dır. Takvalı bir bayan kardeşimiz, benim nazarımda bile hayasız bir erkekten 10 defa daha efdaldir. Rabbimizin katındaki değerini hayal bile edemem.

BM evrensel beyannamesinden çok önce Peygamberimiz (a.s.) tarafından dile getirilen mübarek söz ile sözlerimi noktalayacağım: "Her insan eşittir."

groll isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üyeliği durduruldu
    Tecrübe Puanı
    0

Müslümanlar o yüzden bu medeniyetin beşiği ülkelere kapak atmak için uğraşıyolar.Fethullah gülen hoca yaşamını bir müslüman ükede değilde müslümanların beğenmediği kafir ülke Amerikada sürdürüyor.İlginç!

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı groll Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Müslümanlar o yüzden bu medeniyetin beşiği ülkelere kapak atmak için uğraşıyolar.Fethullah gülen hoca yaşamını bir müslüman ükede değilde müslümanların beğenmediği kafir ülke Amerikada sürdürüyor.İlginç!
    groll, bu yaklaşımınız "laf" atmaktan öte hiç bir şey değil. Bunu herkes her zeminde yapabilir. İlmi bir yaklaşım göstermeniz bekleniyor!

Bütün Tağutları Red...

Tecrübe Puanı
    0

groll, bu yaklaşımınız "laf" atmaktan öte hiç bir şey değil. Bunu herkes her zeminde yapabilir. İlmi bir yaklaşım göstermeniz bekleniyor!
    Şimdi ise medeniyetin beşiği(!) İngiltere ve Amerika mini etekli kadınları mini etek giymemeleri yönünde uyarıyor ve yer yer yasaklıyor. Acaba neden? Yıllar geçtikçe terakki eden insanlık, medeniyetin beşiklerinde ters yüz mü oluyor?..
    sn.bekir sizin bu yazınız bir kere gerçek değil.ABD de nerde hangi eyalette etek yasaklanmış?Bırakın eteği sahilde üstsüz,tangalı bir sürü kadın görebilirsin.Hatta avrupada,Türkiyenin sahillerindede fazlasıyla mevcuttur.Bu haber newyork ta bir tacizcinin kadınları taciz etmesi üzerine polis tarafından tacizci yakalana kadar bu şekilde manhattanda dolaşmamaları tavsiye diliyor.Bizim basında haberi satması için şişirip sanki koca abd de etek giymeme konusunda haber yapmış.Bu haberide muhafazakar basın kendine göre yorumlamış ve sizin yazınız gibi yazı ortaya çıkmış.Halbuki ortada ne yasak nede kısıtlama var sadece polis kadın vatandaşları düşünüp tacizci yakalanana kadar uyarmak istemiş.Bırakın abd yi newyork eyaletinin,newyork city kentinin tamamında bile geçerli değil bu uyarı.Haberi lastik gibi uzatıp saptırmaya gerek yok.Sizin yaptığınız algıda seçicilik başka birşey değil.

Tecrübe Puanı
    10

sn.bekir sizin bu yazınız bir kere gerçek değil.ABD de nerde hangi eyalette etek yasaklanmış?Bırakın eteği sahilde üstsüz,tangalı bir sürü kadın görebilirsin.Hatta avrupada,Türkiyenin sahillerindede fazlasıyla mevcuttur.Bu haber newyork ta bir tacizcinin kadınları taciz etmesi üzerine polis tarafından tacizci yakalana kadar bu şekilde manhattanda dolaşmamaları tavsiye diliyor.Bizim basında haberi satması için şişirip sanki koca abd de etek giymeme konusunda haber yapmış.Bu haberide muhafazakar basın kendine göre yorumlamış ve sizin yazınız gibi yazı ortaya çıkmış.Halbuki ortada ne yasak nede kısıtlama var sadece polis kadın vatandaşları düşünüp tacizci yakalanana kadar uyarmak istemiş.Bırakın abd yi newyork eyaletinin,newyork city kentinin tamamında bile geçerli değil bu uyarı.Haberi lastik gibi uzatıp saptırmaya gerek yok.Sizin yaptığınız algıda seçicilik başka birşey değil.

http://www.milliyet.com.tr/Dunya/Son...nya&b=Italyada mini etek ve dekolte yasagi

Elit okulda etek yasağı getirildi - Hürriyet Dünya

New York'ta kadınlara mini etek yasağı - Sabah

Haber linkleri verdim, yazımın üstünde, sadece üç tane, google de arasanız daha da vardır Allahualem.

Hem bizde buna algıda seçicilik değil, ibret almak derler.

Zaten bu işler böyle başlar sayın groll, uyarı ve küçük yasaklarla.

Biz de "uyarı ve yer yer yasaklar" şeklinde ifade ettik, Müslüman yalan söylemez!!!

Bütün Tağutları Red...

Tecrübe Puanı
    0

Ben müslüman yalan söyler demedim haber yalan dedim.Newyork olayı dediğim gibi sadece kadınların güvenliği için yakalanana kadar çağrı yapılmış.Haberin ne kadar satması için yapıldığını başlığa bakarak anlayabilirsiniz.İçerikte çağrı diyor başlıkta yasak!Fazla tık almak için basının ucuz numaraları.Diğer 2 şişirme haberi cımbızlayıp bütün batıya mal etmek ayrı bir meziyet olsa gerek.

Tecrübe Puanı
    10

Ben müslüman yalan söyler demedim haber yalan dedim.Newyork olayı dediğim gibi sadece kadınların güvenliği için yakalanana kadar çağrı yapılmış.Haberin ne kadar satması için yapıldığını başlığa bakarak anlayabilirsiniz.İçerikte çağrı diyor başlıkta yasak!Fazla tık almak için basının ucuz numaraları.Diğer 2 şişirme haberi cımbızlayıp bütün batıya mal etmek ayrı bir meziyet olsa gerek.
    Polemik yapıyorsunuz sayın groll, polemik.

Bizim konumuz basının haberlerini doğrulamak ya da yalanlamak değil. Bu haberler malum gazete haberleri, bu gazetelerin İslami bir yandaşlığı da yok ki yanlı haber yaptılar diyelim. Ve haberler tekzip de edilmemiş.

Benim yazdıklarım ve iddiam malum, meziyetim ortada, sebebi de belli de sizin bu çıplaklığı koruyuculuğunuz da ki meziyetin hikmeti ne acaba...

Bütün Tağutları Red...

adam Misafir

Fetullah Gülen'i savunmak için yazmıyorum. O'nu savunacak insanlar muhakkak vardır, bize düşmez.
    Ama müslümanların bu ülkelere kaçtığı yönündeki düşüncen çok göreceli ve yoruma açık. Bir ara ben de kanada'ya gidecektim hatta her şeyimi de hazırlamıştım, sonradan ailevi nedenler ile erteledim. Ama bu kaçma gibi yada senin tabirin ile kapak atma gibi bir düşünce değildi. Sosyal hayat anlayışı benim mantığıma çok yatkın bir ülke olmasandan kaynaklanan bir istekti benimkisi.

Türkiye çok güzel ve tabiri caizse cennet bir ülke. Ama laiklik denen bir sistemin içinde insanları sindirme politikası uyguluyorlardı. Gerçi şimdi azaldı hatta yok denecek kadar azaldı. Geriye dönüp baktığımda iyi ki gitmemişim dediğim oluyor.

Arap ülkeleri hiç bir zaman ilgimi çekmedi. Suudların ülkesi ise, her şeyin olduğu ama hiç bir şeyin yaşanamadığı bir ülke. Oradaki vahhabi yönetimi insanları müslüman doğduğuna pişman eden bir ülke sanki. Geriye ne kaldı, uzak doğu. Dil sorunu olacağı muhakkak, çünkü sadece ingilizcem var.

Şimdi, bu düşüncede olan bir insanın, sizce bir başka ülkeye gitmek istemesi, kapak atmak olarak mı değerlendirilecek. Çok saçma! Her şey madde zihniyeti ile değerlendirilmemeli. Yaşamsal alanlardaki sosyalite, yaşamsal kalite öncelikli olmalı. Müslümanlara bu kadar önyargılı olmanızdan önünüzü göremez hale gelmişsiniz. Kapalı gözlük gidiyorsunuz.
    Aydın ve aktüel müslümanların yoğun olduğu bir çağdasınız. Siz 1400 yıl öncesinden geliyorsunuz.

Müslümanlar öcü yada gulyabani değil ya. Hahahaha...kalıplarınızı kırın groll bey, kırın.

O sizi kırmadan. Hahahahaha...

Tecrübe Puanı
    0

Fetullah Gülen'i savunmak için yazmıyorum. O'nu savunacak insanlar muhakkak vardır, bize düşmez.
    Ama müslümanların bu ülkelere kaçtığı yönündeki düşüncen çok göreceli ve yoruma açık. Bir ara ben de kanada'ya gidecektim hatta her şeyimi de hazırlamıştım, sonradan ailevi nedenler ile erteledim. Ama bu kaçma gibi yada senin tabirin ile kapak atma gibi bir düşünce değildi. Sosyal hayat anlayışı benim mantığıma çok yatkın bir ülke olmasandan kaynaklanan bir istekti benimkisi.

Türkiye çok güzel ve tabiri caizse cennet bir ülke. Ama laiklik denen bir sistemin içinde insanları sindirme politikası uyguluyorlardı. Gerçi şimdi azaldı hatta yok denecek kadar azaldı. Geriye dönüp baktığımda iyi ki gitmemişim dediğim oluyor.

Arap ülkeleri hiç bir zaman ilgimi çekmedi. Suudların ülkesi ise, her şeyin olduğu ama hiç bir şeyin yaşanamadığı bir ülke. Oradaki vahhabi yönetimi insanları müslüman doğduğuna pişman eden bir ülke sanki. Geriye ne kaldı, uzak doğu. Dil sorunu olacağı muhakkak, çünkü sadece ingilizcem var.

Şimdi, bu düşüncede olan bir insanın, sizce bir başka ülkeye gitmek istemesi, kapak atmak olarak mı değerlendirilecek. Çok saçma! Her şey madde zihniyeti ile değerlendirilmemeli. Yaşamsal alanlardaki sosyalite, yaşamsal kalite öncelikli olmalı. Müslümanlara bu kadar önyargılı olmanızdan önünüzü göremez hale gelmişsiniz. Kapalı gözlük gidiyorsunuz.
    Aydın ve aktüel müslümanların yoğun olduğu bir çağdasınız. Siz 1400 yıl öncesinden geliyorsunuz.

Müslümanlar öcü yada gulyabani değil ya. Hahahaha...kalıplarınızı kırın groll bey, kırın.
    Bence pek göreceli değil,insanın doğasında var daha iyi şartlarda daha özgür yaşamak.Bizden çok daha geriden gelen İslami ülkelere bakın istatislikler sürekli Avrupa,Amerika,Kanada,Avustralya gibi gelişmiş yerlere yoğun insan göçü ve kaçakçılık olduğunu gösteriyor.Kendi ülkelerindeki baskı ve katı rejimlere birde maddi problemler eklenince insanlar doğup büyüdüğü topraklardan kopuyorlar. Biz şanslıyız ki Atatürk gibi birini göndermiş Allah bize.Laikliği,demokrasiyi,medeni kanunu,hukuku egemen kılmışız.Bu şekilde diğer islami ülkelerden çok daha fazla çağa ayak uydurmuşuz.Evet laiklik 10 sene öncesinde daha katıydı(belkide öyle olması gerekiyordu o zaman için)Toplumdaki muhafazakar ve laik kesim arasındaki uçurum daha fazlaydı.Şimdi artık ben bunların kalmadığını toplumun birbirine daha yaklaştığını hissediyorum.Eğer 10 yıl önce benim üniversiteme türbanlı biri girse belki kıyamet kopardı ama şimdi baktığımda bu önyargılar yıkılmış rahatça eğitim görüyorlar ve kimse ses çıkarmıyor(sevindirici bir gelişme)Dahası türbanlı ve başı açık kızlar kolkola normal arkadaşlık yapabiliyor.Diğer kesimde erdoğan gibi milli görüş tabanlı insanların değişmesi ve hatta arap gezisinde dile getirdiği ''laiklik''bence Türk toplumunun geldiği,geliştiği noktayı işaret ediyor.Bence çok olumlu bir gelişme.Türkiye devletinin muasır medeniyleri yakalaması için safları dahada sıklaştırmalı ve toplumun her kesimi birbirini anlamalıdır.Buda devletin herkeze eşit yaklaşması ve inançlarına karışmamasıyla mümkündür.Bizi diğer islam ülkelerinden ayıran bu ilkelerdir.

Benim karşı çıktığım nokta batıya lanet okuyan ama için için orası gibi olmak isteyen kesimledir.Batı yozlaşmış,batı kafir,batı lenetlenmiş,batı kaka diyip oraya kapağı atmaya çalışanlardır.Ben floridada cuma namazında polisin yolları kapatıp müslümanların camiye gitmesini sağlayan bir devlet gördüm aynı zamanda az ilerde daytona beachte güzel partylerde gördüm Devlet dediğin böyle olmalı herkesin inancına ve yaşantısına eşit mesafeli yaklaşmalı.Halk devlet için değil devlet halk için çalışmalıdır.Evet Türkiye laik bir ülke ama laikliği,demokrasiyi,özgürlüğü en iyi uygulayan ülke değil.Umarım bunuda başarırız ilerde.

Polemik yapıyorsunuz sayın groll, polemik.

Bizim konumuz basının haberlerini doğrulamak ya da yalanlamak değil. Bu haberler malum gazete haberleri, bu gazetelerin İslami bir yandaşlığı da yok ki yanlı haber yaptılar diyelim. Ve haberler tekzip de edilmemiş.

Benim yazdıklarım ve iddiam malum, meziyetim ortada, sebebi de belli de sizin bu çıplaklığı koruyuculuğunuz da ki meziyetin hikmeti ne acaba...
    sn.bekir kardeşim ben haberin yalan olduğunu söylüyorum.Bunu görmek için haberin başlığına sonrada içeriğine bakın.Başlıkta etek yasağı diyor içerikte tacizci yakalanamadığı için o bölgede polisin kadınlara yönelik uyarısından bahsediyor.Bunu başka yerlere çekip koca amerikada etek yasaklancakmış gibi algılamak veya bunu böyle lanse etmek toplumu kandırmanın daniskasından başka birşey değildir!Oradaki demokrasi standartları gereği yasaklar hiçbir daim topluma uygulanamaz uygulamaya kalkanda başa gelemez.

+ Konu Cevaplama Paneli