aorskaya Nickli Üyeden Alıntı
Allah'ın selamı üzerinize olsun.
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
Öncelikle radikal gibi tecrübeli bir üyenin yukarıdaki gibi bir "senaryo diyaloğunu";buraya yazı asanların, yazılarına eleştirilere cevap vermeyeceğini yada veremeyeceğini yüzde yüz bilmeden yazması yanlışsa da yazının bitimindeki hitabındaki üslubu bundan daha büyük bir yanlış olmakta ve "İslam forumunda" konu yazan bir kimseye yakışmamaktadır. Bu foruma yeni üye oldum ve diğer forumlarda yapmaya çalıştığım şekilde burada da (yanlış yapmaktan yüce Allah'a sığınarak) dinimizin değişmez, en sağlam, korunan (ve çoğu kimsenin bilerek bilmeyerek başka kaynakları öncelemekte sakınca görmediği) ve Allah'ımızın bize uygun gördüğü dinin emirlerini içeren Kur'an-a göre bilgilerimi aktarmak, yine kurana göre yanlış olduğunu sandığım düşünceleri de karşı tarafı küçültmeden ve anlaşılır bir şekilde yanlışlarını anlatmaya çalışıyorum. Bütün bunları belli bir güncel yoğunluklu işlerim arasında yapmaya çalışıyorum ve bazen astığım yazılara verilen cevapları hemen cevaplayamayabiliyorum. Ancak bu durumlarda dahi bilgisayarım hep açık bıraktığım ve bu konu ile ilgili sayfa yada siteden çıkmadığım içinde burada görünüyor olabilirim. Örneğin bu yazdıklarımdan sonra işyerim dışında bir toplantım olacak ve belki yine uzun sayılabilecek bir süre ekran karşısında olmayacağımdan ve bilgisayarın açık bırakılması uyüzünden burada gibi görübileceğim. Bu sitedeki müslüman kardeşlerimden beklentilerim, gerçekten bir müslümana yaraşır terbiye sınırları içerisinde konulara katılmak ve iddia ve deliller üzerinde de gerçekten düşünerek, akıl/mantık yürüterek sonuca varmalarıdır. Yani kısaca kişisel olarak astığım yada cevapladığım konular hakkında eleştirileri mumkün olduğu kadar fakat zaman buldukça cevaplayacağımın bilinmesini, ama mutlaka itirazların islam terbiyesi içerisinde yapılmasını umud ediyorum. Allah'ıma hamd olsun.
Ve aleykümselam.
Yukarıdaki dialoğu çok fazla önemsemenize gerek yok. Çünkü bu dialogların o kadar daha çok fazlasını yaşadık ki, halen de yaşamaktayız. Şahsınıza yapılan "yürrü lenn !" hitabı sizi kırdıysa, samimi bir özür ile sizin kırılan kalbinizi kazanır insan. Ama, sizin bu islami sitede kendi kafanıza yazdığınız bir yorumu hiç bilgisi olmayan ve öğrenmek amaçlı girip de okumuş olsa sizin yazdığınız ile amel ederse, bu yanlışı ne özür düzeltir ne başka bir şey.
Böyle durumlarda özellikle istihza içerir cevap veriyorum ki, okuyanlar bir önceki mesajda konu sahibinin düşüncesinin itibar edilip edilmeme yönünü görsün istiyorum. Çünkü yazınız bir kişisel iddiadır. Ne ayet ile nede hadis ile desteklenemeyecek kadar da kişiseldir.
İslam terbiyemiz bize ne kadar sertlikte yazacağımızı da, ne kadar yumuşak uslubda yazacağımızı da bize öğretmiştir. Siz islam için çok sert yazarken, kişisel cevapların da aynı sertlikte geleceğini bilmelisiniz. Çok hafif bile yazdık, amacımızda kişiliğinize herhangi bir hakaret de içermiyor. Sadece küçük çaplı yazdıklarınız ile ilgili istihza var, kişiliğinize hakaret yok yani. Alınganlığınız abartılı zira.
Yazdığınızı kaynaklandırın, ciddiyetin ne şekilde yerine geldiğini ayrıca görün. Bize edebi lügat öğretmeyin, konunuza ispat getirin.
Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!
Paylaş