Konu Kapatılmıştır
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 23

Konu: Kaynaklarlda Muaviye

ümmüebiha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Kaynaklarlda Muaviye

MUAVİYE KİMDİR

Ahmed bHanbel ve Ebu ya’la kendi müsned’lerinde, Ebu berze’den şöyle rivayet ederler
    “Peygamberle birlikte idik,şarkı sesi duyduk Bakın nedir bu? Diye buyurdu Ben biraz ilerleyince, muaviye ve amr b As’ı şarkı söylerken gördüm Dönüp peygambere haber verdim O da şöyle buyurdu Allah’ım,bu ikisini fitneye duçar et! İlahi, bu ikisini ateşe at”
    muaviye sarayda yaşama,saray protokolu uygulamanın yanı sıra Roma’lıları taklit ederek ipek ve pahalı kürk giyerdi Kaynak ; Yakubi tarihi c568

muaviyenin karısının biri hırıstiyandıDostları ve danışmanları arasında çok sayıda hırıstiyan vardı Kaynak ; İslam medeniyetleri tarihi corci zeydan c1 s83

Ehli sünnet uleması nezdin’de muaviye melun ve zındıktır
    Kaynak ; Yakubi tarihi c2 s142

HzAli defalarca muaviyeyi lanetlemiştir Kaynak ; Taberi tarihi 1bas c11 s357

Tecrübe Puanı
    0

Peygambere efendimiz muaviyeyi defalarca lanetledi
    Kaynak ; El muhtasar Fi ahbar c1 s184

muaviye içki içerdiKaynak ; İbn-i ebil hadid c3 mısır baskısı s228,İhkakul Hak ve İzhakul batıl c1 s49

muaviye faiz yerdi Kaynak ; muaviye bin ebu sufyanAAhmud El ikaade mısır baskısı s132

muaviyeye göre miraç olayı rüyadan ibaretti diyor
    Kaynak ; El-Gadir c10 s184, Sahihi müslim’den naklen c5 s43,Beyhaki süneni c5 s477
    muaviye (la) kendi sözü;
    “And olsun Allah’a , dünyada tatmadığım lezzet kalmadı” demekten sakınmayan bir hayasızdıKaynak; el-Mehasin-u ve’l-Mesavi , Beyhaki c1 s109 ve 210

Hz Resulullah (saa)'in; 'Eğer Muaviye'yi benim minberime çıktığını görürseniz, karnını yırtın yada onu öldürün” Kaynak ;Tehzib-üt Tehzib Ibin-i Hacer'in c 7 s 324, Tarih-üt Taberi c 10 s 85, Tarih-ül Hatib c 12 s 181, Künuz-ül Hakaik s 10 Menavi'nin, Serh-i Nehc-ül Belaga Ibn-i Ebu-l Hadid'in c 1 s 348, Tarih-ül Kebir Belazuri'nin

Resulullah (saa) şöyle buyurdu: Her seyin bir afeti olur Bu dinin afeti de Ben-i Ümeyye’dirKaynak ; (el-Müttaki el-Hindi' nin 'Kenz' ul Ummal' c6, s91 / Tathir’il Cinan s143 "Sevaik' ul Muhrika’nin hamisinde" / Nehc'ül Hak ve Kesf'üs Sidk s312)

İbnu Abbas radıyallahu anh anlatıyor:" Ben çocuklarla birlikte oynuyordum Derken "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm geldi Ben hemen bir kapının arkasına saklandım (Beni orada bulup) enseme dokundu "Muaviye'ye git! Onu bana çağır!" dedi (Ben derhal gittim ve) geldim: "O YEMEK YİYOR!" dedim "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, tekrar: "Git Muaviye'yi bana çağır!" Emrettiler (Ben (yine gidip) döndüm ve: "O YEMEK YİYOR!" dedim Resûlullah tekrar: "Git! Muâviye'yi bana çağır!" emrettiler Ben yine gidip geldim ve: "O YEMEK YİYOR!" dedim Bunun üzerine: "ALLAH ONUN KARNINI DOYURMASIN!" buyurdular" Kaynak; Müslim, Birr 96, (2604)

Ebu Zer el-Gaffari Muaviye’ye dedi ki: Resulullah (saa)’a uğradım (Senin hakkında) buyurdu ki: “Allahım ona lanet et ve onu ancak toprak ile doyur” (el-Emini “el-Gadir” c10, s142)

Ebi Said ve Abdullah bin Mesud’tan naklen, Resulullah (saa) şöyle buyurdu: “İzâ reeytüm Muaviye alâ memberi faktülüh” Meali: “Eğer Muaviye’yi mimberim üzerinde görürseniz onu öldürünüz” (Tarih’üt Tabari c10, s58 /
    İbn-i Mezahim’in “Vak’it Siffiyn” kitabı s216, 221 –Matabaatül Medeni-2Baskı Mısır /
    ez-Zehebi’nin “Mizan’ül İtidal” kitabı c1, s572; c2, s380, 613 / en-Nesaih’ül Kafiyeh limen Yetevelle Muaviye s45 /
    Hüvarezmi’nin “Maktelil Hüseyin” kitabı c1, s185 /
    İbn-i Ebil Hadit’in “Şerhu Nehc’ül Belağa” kitabı c15, s176 Mısır bas Muhammed Ebul Fadl tahkiki /
    Takviyyet’ül İman Bired
    Tezkiyyet İbn-i Ebi Süfyan s90 /
    Hatip el-Bağdadi’nin “Tarih-i Bağdat” eseri c12, s181 /
    İbn-i Hacer’in “Tehzib’üt Tehzib” kitabı c2, s428; c5, s110; el-Münavi’nin “Künuz’ül Hakaik” kitabı c1, s16 –Cami’us Sağir hamişinde bas/
    Tarih-i Ebil Fida c2, s61 /
    el-Mukrim’in “Maktelil Hüseyn” kitabı s7, 4Baskı /
    el-Emini’nin “el-Gadir” adlı kitabı c10, s145 /
    el-Hilli “Nehc'ül Hak ve Keşf'üs Sıdk” s309)

İbn-i Mesud’tan naklen Resulullah (saa) şöyle buyurdu: “İza reeytüm Muaviye bin Ebi Süfyan yahtib alâ menberi fedribu anküh Meali: Eğer Muaviye bin Ebi Süfyan’ı mimberim üzerinde hutbe okuduğunu görürseniz boynunu kesin” İmam Hasan dedi ki: Allah’a ant olsun ki, bu işi yapmadılar, felaha da ermediler”Şerhu Nehc’ül Belağa İbn-i Ebil Hadit C4, S32

İmam Hasan yine şöyle buyurdu: Resulullah (saa) şöyle buyurdu: “Eğer Muaviye’yi mimberim üzerinde görürseniz, öldürünüz” Ancak onun emrini terk ettiler, felaha ermediler, kurtuluşa da ermediler(es-Suyuti “el-Âlil Masnûa” C1, S424-425; el-Emini “el-Gadir” C10, S143)

Resulullah (saa) şöyle buyurdu: “İnne Muaviye, fi tabutin min nar fi esfele derek minha, yünadi: ya hannan, ya mennan el-ân ve kad asaytü kablü ve künte minel müfsidin “Muaviye ateşin en alt tabakasında bir tabutun içerisindedir ve şöyle nida ediyor: Ey Hannan, ey Mennân, ben önceleri asi oldum ve fesat edenlerle beraberdim” (Tarih’üt Tabari C11, S357; Kitabu Saffayn S243)

Ehli Sünnet uleması nezdinde Muaviye melun ve zındıktır (Tarih’ül Yakubi C2, S142 ve Emini “el-Gadir” C1, S16)

Muaviye Hz Peygamber efendimiz tarafından lanetlenmiştir (Emini “el-Gadir” C1, S216; El Muhtasar Fi Ahbar C1, S184; Ali ve Benvah S229 Mısır Bas)

Muaviye Hz Ali tarafından da defalarca lanetlenmiştir (Tarih’üt Tabari C11, S357; Emini “el-Gadir” C10, S139; Sıffin S244 Mısır Bas)

Tecrübe Puanı
    0

Muaviye içki içerdi Şerh-u Nehc’ül Belağa İbn-i Ebil Hadit C3, S228 Mısır Bas; et-Tüsteri “İhkak’ul Hak ve İzhâk’ul Bâtıl” C1, S49; Emini “el-Gadir” C10, S157)

Hatta son arzusu, ölmeden önce “Sıcak bir günde serin şarap içip çocuklarını seyretmek” idi (Müsned-i Ahmet bin Hanbel C5, S347; İbn-i Asakir “Tarih-i Medinet-i Dimaşk” C7, S311; Emini “el-Gadir” C10, S189)

Muaviye’nin katl ve cinayet defteri bir hayli kabarıktır Hz Resulullah (saa)’ın sevgili sahabisi Hicr bin Adiyy ile altı yiğit arkadaşı, Muaviye’nin resmi emriyle Merc-i Uzra’da şehit edildi (Sahih-i Müslim C1, S258-259; Sahih-i Buhari C1, S131)

Muaviye Malik’ül Eşter’i Mısır yolunda zehirli balla zehirletip öldürttü, sonra da mimbere çıkıp şöyle dedi: “Ali’nin iki arkadaşı vardı, birinin işini Sıffin’de (Ammar bin Yasir’i) bitirdim, diğerininkini (Malik’ül Eşter’i) bugün” (Tarih’üt Tabari C4, S187; İbn-i Esir C3, S233)

Muaviye planlarını uygulayabilmek için Abdurrahman bin Halid bin Velid’i de zehirletti (Corci Zeydan “Medeniyet Tarihi” C4, S83)

Muaviye Hz Ali tarafından Mısır’a vali tayin edilen Muhammed bin Ebi Bekir’i öldürtüp cenazesini bir eşeğin cesedine karnını yarıp koyarak yaktırdı”Tarih’üt Tabari C4, S171; Corci Zeydan “Medeniyet Tarihi” C4, S83)

Muaviye oğlu Yezid’e biat almak istediğinde önce Hasan bin Ali’yi ile Sad bin Ebi Vakkas’ı zehirletip öldürttü (Ebu Ferec “Mekatil’üt Talibin”

Makrizi “İmam Hasan’ı emeviler zehirletti” der (Tarih’üt Tabari C4, S124; İbn-i Kuteybe “el-İmametü Ves-Siyasetü” S164, 1Bas; Şerh-u Nehc’ül Belağa İbn-i Ebil Hadit C4, S16; İbn-i Esir C3, S203; Emini “el-Gadir ”C11, S7; Seyyid Kutup “İslam’da Sosyal Adalet” S199)

Muaviye, Eş’as’ın kızı ve İmam Hasan’ın eşi olan Cu’de’yi kışkırtarak imamı zehirletti ve bu zehirle İmam şehit oldu Muaviye İmam Hasan’ın şehadet haberini duyduğunda neşelenmiş ve secdeye kapanmıştır (en-Niza vet-Tehâsüm S6 Necef Bas)

İbni Teymiyye diyor ki: Muaviye İmam Hasan’ın zehirlemek için emir verdi (Minhac’üs Sünnet C2, S225 Kitâl Ba’duhum Ba’da Babı)

Resulullah (saa); Ebu Süfyan’ın merkebe bindiğini, Muaviye’nin onu çektiğini, Yezid’in de onu arkadan sürdüğünü görünce şöyle buyurdular: “Allah; merkeptekine, onu önden çekene ve onu arkadan sürene lanet etsin” (Muhammed bin Cerir-i Taberi’nin Tarihi c 5, s 357; Tarih’ül Yakubi c2, s277 Beyrut Bas; el-Emini “el-Gadir” c10, s139)

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Yukarıda ki mesajlar ŞİA zihniyetinin yalan-yanlış ifadeleridir. ŞİA Hz.Muaviye'ye hususi husumetler taşır ve obşektif olmaz.

Hz. Muaviye H. 50-60 yıllarında vefat etmiştir. Hz. Muaviye İslam’ın seçime dayalı hilafet sistemini saltanata çevirmekle tenkid edilmiştir. Ancak şu unutulmamalıdır ki,Hz. Muaviye de bir sahabedir ve Resulüllahın (sav) hiçbir ayrım yapmadan bütün ashabını (temize çıkarmış) hangisi olursa olsun dil uzatılmamasını istemiştir. Bütün ehli sünnet uleması, bunu mühim bir esas olarak kabul etmiştir. Ayrıca, o zamanda olan olaylarda kaderin payını da ihmal etmemek gerekir. Resulüllah (sav), sahih hadis kitaplarının ifadesi ile, Hz. Muaviye hakkında hayır dua etmiş ve Hz. Ömer’den bir rivayette Hz. Muaviye için “Allah’ım, onunla (insanlara) hidayetini ulaştır” diye dua ettiğini bildirmektedir.

Bu esaslar dahilinde edeb ile yaklaşılması gerekir.

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

Tecrübe Puanı
    0

Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla,

Hamd Alemlerin Rabbi Allah'a salat u selam O'nun Kutlu Habibine ve Al'ine olsun. lanetse tüm onlarındüşmanlarına olsun ta kıyamete kadar..

herkese Selam, hidayete tabi olanlara Selamun aleykum..

ben forumda acemiyim biraz baktım yöneticilere mesaj atacak yeri bulamadım. burdan yazaağım hakkınızı helal edin.. gerçi yöneticileri falan da tanımıyorum da.. üye olurken adımı yanlış yerden ayırmışım onu düzeltir misiniz. Nickim Ehl-i Bey'tin izinde değil Ehl-i Beyt'in izinde olacak..

bu başlık altında ummuebihanin alıntıladıkları sünni kaynaklardan veya onlarla uyum içerisindedir.. Sahabe demek kutsal demek değildir. Sahabe kelimesini Allah katında makamı olan iyi insanlar anlamı yoktur. Daha doğrusu anlamı sadece bu anlama gelmemektedir. Kur'an'da bu kelime hem cehennemlikler hem de cennetlikler hakkında kullanılmaktadır. 25 yerde ashabu'n-nar 15 yerde de ashabu'l-cennet olarak geçer. Bu geçen yerlerde Peygamberimiz s.a.a.'in ashabından da bahsedilmektedir.. onlar ayrılmamaktadır.

Sahabe'den bazı insanlar kınanmış ve yaptıklarıyla eleştirilmiştir. Örneğin size bir fasık haber getirirse onu araştırmadan karar vermeyin yoksa bir kavim hakkında yanlış hüküm verirsiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz ayeti (hucurat suresinden yaklaşık meal olarak hafızamdan yazdım) sahabe Mervan bin Hakem hakkında nazil olmuştur. Onu fasık olarak nitelemektedir. Yani sahabenin arasında fasıklar münafıklar ve kalpleri hastalıklı olanlar vardı..

Yine Ehli sünnetin sahih kaynakları kütübü sittede Buhari ve müslim başta olmak üzere bir çoğunun kitabul fitne bölümlerinde ashabın bazılarının Peygamberin s.a.a. vefatından sonra irtidat ettiği, gersin geriye döndüğü, dinde bidatlar ürettiği geçmekte ve kevser havuzundan uzaklaştırılarak cehenneme sürülecekleri haber verilmektedir..

Hal böyleyken bir insan sahabe diyerek onu yüceltmek ne Kur'an'da ne Hadiste hatta ne de sünni alimlerin tamamında görülen bir anlayış değildir. Sahabenin eleştirilebileceğini bir çok sünni büyüğü de söylemektedir. Örneğin bunlardan birisi Ebu Hanife'dir. O sahabeden fakih olmayanın rivayetini kabul etmemiştir. Bunlardan birisi de Ebu Hureyre olmuştur..

Hal böyleyken Allah'ın adalet sıfatına da yakışmayacak şekilde bir dönem insanlarını kutsallaştırmak onların yaptıklarını da yüceltmeye neden olmuş ve dinin ölçüleri malesef bozulmakla karşı karşıya getirilmiştir..

Konuya Kur'an ve sünnet çerçevesinde yaklaşılması yanlışlarımızı ve hatalarımızı azaltacaktır..

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Ehl-i Bey'tin izinde Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bu başlık altında ummuebihanin alıntıladıkları sünni kaynaklardan veya onlarla uyum içerisindedir..
    Değildir. Ehli Sünnet'te böyle hadisler yoktur veya olan da sahih olarak kabul edilmemiştir.

Alıntı Ehl-i Bey'tin izinde Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sahabe demek kutsal demek değildir. Sahabe kelimesini Allah katında makamı olan iyi insanlar anlamı yoktur. Daha doğrusu anlamı sadece bu anlama gelmemektedir. Kur'an'da bu kelime hem cehennemlikler hem de cennetlikler hakkında kullanılmaktadır. 25 yerde ashabu'n-nar 15 yerde de ashabu'l-cennet olarak geçer. Bu geçen yerlerde Peygamberimiz s.a.a.'in ashabından da bahsedilmektedir.. onlar ayrılmamaktadır. Sahabe'den bazı insanlar kınanmış ve yaptıklarıyla eleştirilmiştir. Örneğin size bir fasık haber getirirse onu araştırmadan karar vermeyin yoksa bir kavim hakkında yanlış hüküm verirsiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz ayeti (hucurat suresinden yaklaşık meal olarak hafızamdan yazdım) sahabe Mervan bin Hakem hakkında nazil olmuştur. Onu fasık olarak nitelemektedir. Yani sahabenin arasında fasıklar münafıklar ve kalpleri hastalıklı olanlar vardı..

Yine Ehli sünnetin sahih kaynakları kütübü sittede Buhari ve müslim başta olmak üzere bir çoğunun kitabul fitne bölümlerinde ashabın bazılarının Peygamberin s.a.a. vefatından sonra irtidat ettiği, gersin geriye döndüğü, dinde bidatlar ürettiği geçmekte ve kevser havuzundan uzaklaştırılarak cehenneme sürülecekleri haber verilmektedir..

Hal böyleyken bir insan sahabe diyerek onu yüceltmek ne Kur'an'da ne Hadiste hatta ne de sünni alimlerin tamamında görülen bir anlayış değildir. Sahabenin eleştirilebileceğini bir çok sünni büyüğü de söylemektedir. Örneğin bunlardan birisi Ebu Hanife'dir. O sahabeden fakih olmayanın rivayetini kabul etmemiştir. Bunlardan birisi de Ebu Hureyre olmuştur..

Hal böyleyken Allah'ın adalet sıfatına da yakışmayacak şekilde bir dönem insanlarını kutsallaştırmak onların yaptıklarını da yüceltmeye neden olmuş ve dinin ölçüleri malesef bozulmakla karşı karşıya getirilmiştir..

Konuya Kur'an ve sünnet çerçevesinde yaklaşılması yanlışlarımızı ve hatalarımızı azaltacaktır..
    "Kutsal" ın çok manası vardır, birisi de "güçlü bir dinî saygı uyandıran" anlamıdır. Sahabe lügat itibari ile arkadaş anlamı taşımakla beraber dini literatürde Hz. Peygamber'in arkadaşları" için, daha geniş kapsamıyla Resulullah'ı gören müminler için kullanılmıştır. Bu mevzuunun ashabu'n-nar ve ashabu'l-cennet ile de bir alakası yoktur.

İslami literatürler kapsamında sahabeleri kınamak, eleştirmek Ehli Sünnet itikadında yoktur. İşte bu kınama işlerini maalesef siz ŞİA lar yapmaktadır ki zaten o da sizin ŞİA lığınızın temelidir.

Meseleyi illa ŞİA hakimiyetine sokma çabalarınızdan ve sürekli kimlik değiştirip kirlilik oluşturmaktan vaz geçiniz.

Bütün Tağutları Red...

sinang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sinang isimli Üye şimdilik offline konumundadır Mesajlari Onaylanacak
    Tecrübe Puanı
    40

Allahın selamı üzerinize olsun.Hz.Muaviye r.a müçtehid idi,ashabı kiramdandır.yalnış içtihadından dolayı hükmü günahkar olmaz,içtihadına uyulmaz o kadar.içki içen oğludur o günahkardır,karıştırılmış galiba.
    "Doğrudan doğruya Kur'an'dan alıp ilhamı / Asrın idrakına söyletmeliyiz islamı..." M.AKİF ERSOY

Tecrübe Puanı
    0

Allahın adı ile...
    Acaba ben mi yanlış görüyorum yoksa sizler mi yazdığım kaynakalara bakarsanız çoğunluk olarak ehli sünnetin önde gelen ve sahih kabul edilen kaynakları... Acaba sizler ehlisünnet kaynaklarını kabul etmiyor musunuz?

Muaviye hakkında ise

Mubahale ayetinde bize bildirilen Ali a.s Hz. Rasul s.a.a canıdır yani kendisi gibidir
    Bu na binaen Rasul s.a.a buyurmuştur ki

Ali benden dir bende alidenim
    Ben ve Ali bu ümmetin iki babasıyız
    Alinin bana olan konumu Harunun musaya olan konumu gibidir
    Ali hak ile hak da Ali iledir... gibi sizinde bildiğiniz bir çok hadis nakledilmiştir

Biz diyoruzki Rasul sadece Hz.Alinin makamını bize bildirmekle kalmamış Ali ye savaş açan bana savaş açmıştır diyerek Alinin karşısında olanların kendi karşısında olduğunu ve Rasule karşı olanların yalnızca batıla batan guruhun olabileceğini bize bildiriyor
    Bizler Rasul s.a.a e karşı olan herkese karşıyız biliyoruzki sizlerde ogün Rasulün yanında olsa idiniz
    Rasule savaş açan kişilerin karşısında olurdunuz..(inş)
    O halde neden şimdi Rasulün sözüne itaat etmiyorda Rasule karşı olan bir kişiyi savunuyorsunuz
    Ashabın hepsinin yıldızlar olduğunu ve bizi hidayete ulaştıracağını nasıl düşünebilirsiniz Rasulun sözleri kur an ile nasıl çelişebilir halbuki Rasul s.a.a her sözü vahiy niteliğindendir O s.a.a nefsinden konuşmaz Halbuki Allahu teala kur anı kerimin bir çok ayetinde ashaba karşı "onların kalpleri kaydı, sen münafıkları bilemezsin, Allaha itaatsizlik edenler, siz iman etmediniz islama girdiniz....vs" diye buyurmuyor mu Yani ashabın hepsinin itaatkar olmadığını bazılarının münafikliıkta çok ileri gittiğini bizlere açıkça bildiriyor
    ve
    Rasul s.a.a "size iki ağır emanet bırakıyorum biri Allahın kitabı diğeri itretim Ehli beytimdir bu ikisine sarıldığınız müddetçe asla delalete düşmezsiniz" buyurarark bizleri hem kur ana hemde kur anın tefsircisi olan bize hakkı gösterecek hak ile batılı ayıran çizgi ehli beytine uymaya, itaat etmeye davet emiştir bunlardan herhangi birine itaatsizlik delalete düşmemize sebebiyet verecektir..
    Nitekim Mu aviye Ali a.s savaş açarak Ali a.s baş kaldırıp yıllarca lanet okuturarak ehlibeyte itaatsizlik etmiş ve delalete düşmüştür Bunu bize Rasul bildiriyor

Yine rasul s.a.a
    Ey Ammar sen bu işkencelerle ölmeyecek uzun bir müddet yaşayacak ve azgın bir topluluğun eliyle şehid edileceksin
    ve
    Ey Ammar bütün insanları bir yerde Aliyi ise başka bir yerde görürüsen sen Alinin yanında yer al Muhakkak Ali hak ile hak Ali ileir" buyrmuştur

tarihi sürece baktığımızda da Ammar a.s mın Rasulden sonra Herzaman Ali a.smın yanında yer aldığını ve şehid edilirken Muaviye ordusu tarafından şehid edildiğini görmekteyiz... Ammar a.smın taraftar olması bile bize hakkı ve batılı açıkça göstermektedir tabi görmek isteyenlere

Tecrübe Puanı
    0

"Kıyamet günü sizi kuzeye doğru götürecekler. Ben, "Onları nereye götürüyorsunuz?" diye sorduğumda; "Vallahi onları cehennem e götürüyoruz." diyecekler. Ben, "Ey Rabbim, onlar benim ashabımdır." diyeceğim. Bana diyecekler ki: "Senden sonra onların ne bidatler çıkardıklarım bilmiyorsun. Sen onları terk ettiğin andan mürted olup cahiliyeye geri döndüler." Bunun üzerine ben diyeceğim ki: "Allah'ın rahmeti benden sonra dini değiştirenlerden uzak olsun." Onlardan, ancak deve sürüsünden ayrılan birkaç deve gibi çok azı kurtulacaktır."

Sahih-i Buhari, c. 9, s. 58-59 ve c. 8, s. 150 - 151; Sahih-i Müslim, c. 4, s. 1794, h. 2293.

Muhammed sadece bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelmiştir. Eğer o ölür veya öldürülürse gerisin geriye (cahiliyeye) mi döneceksiniz? Kim geriye dönerse, Allah'a asla zarar vermez ve Allah şükredenlere ihsanlar eder."

Al-i İmran Suresi / 144.

"Medinelilerden, münafıklık edip duranlar var. Sen onları bilmiyorsun, ama biz biliyoruz. Onlara iki kez azap edip sonra büyük bir azap ile azaplandıracağız."

Tevbe Suresi / 101.

"Söylemediklerine dair Allah adına yemin ederler. Fakat andolsun ki küfür sözünü söylediler onlar. Müslüman olduktan sonra kafir oldular. Ulaşmadıkları şeyi elde etmeğe çalıştılar."

Tevbe Suresi /74.

"Böylece Allah'a verdikleri sözü tutmadılar ve yalan söylediklerinden dolayı Allah, kendisine kavuşacakları güne kadar onların kalplerinde nifakı devamlı kıldı."

Tevbe Suresi / 77.

"İnsanlardan Allah'a ve ahirete inandık diyenler vardır, ama inanmamışlardır. Sanki Allah'ı ve inananları kandırırlar. Ama onların kendilerini kandırdıklarından haberleri yoktur. Kalplerinde hastalık vardır ve Allah da hastalıklarını artırmıştır. Yalanladıkları şey yüzünden onlara acı bir azap vardır."
    Bakara Suresi /8- ıo.

"Münafıklar yanına geldiklerinde dediler ki: "Şehadet ederiz ki sen Allah'ın resulüsün. Ve Allah senin resul olduğunu biliyor ve Allah şehadet eder ki münafıklar yalancıdırlar. Onlar yeminlerini bir siper gibi kullanıp Allah'ın yolunu (halka) engellemeğe çalışırlar. Yaptıkları ne kötüdür. Bu da hiç şüphesiz iman ettik- ten sonra kafir oldukları içindir. Sonra kalpleri mühür- lendi de artık anlamaz olmuşlardır."
    Münafıkun Suresi / 1 - 3.

"Görmez misin sana indirilene ve senden evvel indirilen şeye iman ettiğini zannedenleri. Tağut tarafından yargılanmayı isterler. Halbuki onlardan onu inkar etmeleri istenmişti. Şeytan onları tamamıyla saptırmak istemektedir. Onlara, Allah'ın nazil ettiğine ve Resule doğru gelin, denince senden tamamıyla uzaklaşırlar. Elleriyle hazırladıkları bir felakete uğrayınca halleri nice olur? Sonra sana gelerek yemin ederler, bizler sadece ihsan ve yardım etmek istiyorduk derler."

Nisa Süresi/ 60 - 63

müminin kalbinde hem Allah dostunun, hem de Allah düşmanının sevgisi bir araya gelemez.

vesselam...

Tecrübe Puanı
    10

ümmüebiha! Artık Şia propogandası yapmaktan vaz geçiniz. Sizin ayet ve hadislerden anladıklarınız sizi bağlıyor, biz sizin gibi anlamıyor ve tevil etmiyoruz, bunu anlayın ve forumda mesaj kirliliği oluşturmayın lütfen, bu açık şekilde ihtardır.

Bütün Tağutları Red...

Konu Kapatılmıştır