"malesef 21. yüzyıla doğru düzgün damgasını vuran bir müslüman dahi yok" diyorsunuz, orda dur! İnsanları din kisvesi altında sömürerek insanları kandıran bundan menfaat sağlayan zalimlere ALLAH'ın laneti üzerlerine olsun. Onlara kanan cahillere İslamı ve kuranı öğrenmedikleri için Peygamberin sünnetlerine uymadıkları için yazıklar olsun. Ben Müslümanım ELHAMDÜLİLLAH. Bu yüzyıla damgamızı vurmadık ama Müslümanız ve bu yüzyılda damgasını vuranlarda vardır, onlarında yanındayız. Bu kişiler kimseden menfaat dilenmezler ve sadece ALLAH'ın rızasına ulaşmaktan başka gayeleri yoktur. Ben size örnek vermiyorum, bu kişilere saygısızlık edilmesinden çekiniriz. Kendiniz bakınız ve görünüz. Ülkemizde sömürü politikaları hat safhadadır, nedense bunların faturaları dinci diye Müslümanlara çıkartılır... nedense medyada bir tane Fadime ŞAHİN çıkar, birde günahkar şeyh olduğu söylenen bir densiz bütün Müslümanları böyle biline diye televizyonda gösterilir, nedense insanlara gerçekler gösteriliyor diye kurulu senayolarla medyada Müslümanlara yönelik bir bakış açısı oluşturuluyor, aslında sömürgecilik budur. İnsanların cahilliğinden yararlanan uyanıklar bu ülkede şirket gibi çalışırlar. Kaç türlü oyunlar oynanır, insanları islamdan uzaklaştırmak için, kaç türlü senaryolar kurulur, insanları Hıristiyanlaştırmak için, kaç türlü tezgahlar kurulur insanlarımızı avlamak için. Çıkar diye peşinden gittiğimiz birçok yönelim aslında tuzaklardır. Fark edesiye kadar yaş 40'ı geçer. Eskiden o zamanın kurulu düzenlerinde doğan Sevgili Peygamberimiz (sav) bize yaşadığı hayatla örnek olmuştur. İnsanlara ALLAH'ın emriyle yanlışlarını düzelttirmiştir. Gene o zamandaki çıkar ortamlarının değişik versiyonu bu zamanlarda kuruludur. Melekler bize size bir uyarıcı gelmedi mi dediklerinde evet geldi diyeceğiz. Ama o zaman cehennemde olacağız. ALLAH'ın rızasına ulaşmak için çabalamadan ALLAH'ı sevmeden, onu her an bizi gördüğünü, yaptıklarımızı bildiğini düşünmeden rahat bir şekilde yaşarsak kendimizi ALLAH'tan daha çok seversek ALLAH'ın rızasına nasıl kavuşacağız. Ama şunu unutmayalım her Müslüman mutlaka ehli sünnet imamına tabi olması gerekir. Bu imamlar, tefsiri, fıkıhı, hadis ilmini bilen alimlerdir. Bu yüzyılda aramızda yaşamaktadırlar. Biz Müslümanlarda kuranı kerimi okuyup, Almanya’dan gelen protokolü Antalya’da ayakta alkışladıktan sonra I. dünya savaşında onların yanında yer almak gibi tarihi hatalar yapmayalım. Müslümanlar ekonomik olarak, teknoloji olarak, insan hakları olarak Hıristiyan ve Yahudilerden bir iki adım geriden atıyorsa, biz Müslümanlar olduğumuzu Fenerbahçe, Beşiktaş gibi takım ruhuyla değil, fanatizmin sınırlarından bahsetmiyorum burada, ben insanlığın gereği olan ve bu dünyaya gelmemizin sebebi olan İslam ve imtihandan bahsediyorum. Kuranı kerim okuyalım Cihan Peygamberi Hazreti Muhammed Mustafa (sav) Efendimizin yaşantısına bakalım. Hiç bir şey bilmiyorsak ALLAH’a sığınalım. Bir çok şeyi bildiğimizi düşünüyorsak yine ALLAH’a sığınalım. Siyaset ile ilgili İslam adına konuşmak veya İslam karşıtı konuşmakta yanlıştır. Herkesin tercihi vicdan meselesidir. Birisinin vicdanı diğerini bağlamaz. Siyaseten kim kime oy verecekse vicdanına sorar. Siyasetin kurulu olduğu çatı İslam çatısı içerisinde ise bu ülkede camiler, 5 vakit namaz kıldıran imamlar, ve az önce belirttiğimi gibi Ehli Sünnet imamları varsa bu ülkede İslam vardır ve yaşanmaktadır. Tamir edilmesi gereken hususlardan önce kendimizi tamir etmek zorundayız. Toplumu bu yönde bilinçli olmaya davet etmeli. İçimizde kaçımız, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarında çocuklarımızı bayramlara gönderiyoruz, kaçımız Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramında bayrama gönderiyoruz, kaçımız dini bayramlarda camileri dolduruyoruz, kaçımız toplum içine çıkıyoruz. Milli kültürümüze ve dini bayramlarda kaçımız bir araya geliyoruz. Büyüklerimizi yakın akrabaya ziyarete gidiyoruz. Tamir edecek çok şey var, herkesin bir yerlerde tamir edilmesi gereken bir tarafı vardır. Kimse hatasız olamaz. Toplum içerisine çıktıkça örnek Müslüman olarak yaşantımızla Peygamberimiz gibi yaşarsak Fenerbahçe’nin peşinden koçan gençlerin sizin peşinizden geldiğini görürsünüz. Müslüman olmak bir özelliktir. ALLAH’ı hoşnut eden bir özelliktir.
Pirimiz Seyyid Ahmet Er Rıfai ve Abdülkadir Geylani Hazretleridir.
Paylaş