+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 37

Konu: İsa Aleyhisselam İnecek mi

MOLLA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üye
    Tecrübe Puanı
    7

Standart İsa Aleyhisselam İnecek mi

Hüseyin Avni Hocaefendi.

Besmele, Hamdele, Salvele ve Selam'dan sonra...

Bu yazımızda, [1] Ehl-i Sünnet düşmanı olan bid'atçıları bid'atın son noktasına ulaştıracak bir mev-zuu inşallah ele alacağız: İsâ (aleyhisselâm)'ın kıyametin kopmasından önce göklerden tekrar in-mesi...

Mevzunun, etraflı tertipli ve düzenli olması düşüncesiyle, bahsimizi bir mukaddime, dokuz me-sele ve bir neticede inceleyeceğiz. Mukaddime, mevzunun yeniden ısıtılıp Mü'minlerin önüne sunul-masındaki maksadın ne olduğu;

birinci mesele, neden bu mevzuu ele aldığımız;

ikinci mesele, ilmi üslubun neyi gerektireceği ve bu mevzuda önceki ilim adamlarının yazdıkları;

üçüncü mesele, bu mevzunun inanç mevzuu olup oimadığı;

dördüncü mesele, isâ (aleyhisselâm)'ın öldürülüp öldürül-mediği ve ölüp ölmediği;

beşinci mesele, isâ (aleyhisselâm)'ın ahir zamanda inip inmeyeceği;

altıncı mesele, Hafız Muhaddis Ğumarî'den, İsâ (aleyhisselâm)'ın ineceğine dair rivayetle alakalı bir tah-lilin nakli;

yedinci mesele, İsâ (aleyhisselâm)'ın ineceğini kabul etmeyenlerin delilleri;

sekizinci me sele, isâ (aleyhisselâm)'ın ineceğini kabul edenlerin delilleri ve bunu inkar edenlerin şüphelerine cevapları;

dokuzuncu mesele, isâ (aleyhisseiâm)'ın geleceği ile alakalı hadisleri tevil edenlerin kim-ler olduğu, tevilleri ve bunun ne mana ifade edeceği;

netice de, İsâ (aleyhisselâm)'ın geleceğini ka bul etmek ve etmemenin neyi hasıl edeceği ve neyle noktalanacağı hakkındadır. Tevfîk (başarıya ulaştırmak) sadece Allah'tan dır.
    ''Eklediğim Konular İle Kesinlikle Lehde ve ya Aleyhde Munazara Etmiyorum.

Dileyen Kabul Eder.Dileyen Kabul Etmez.''

Tecrübe Puanı
    7

MUKADİME

Ehl-i Sünnet'i, hatta İslam'ı ortadan kaldırmak isteyen mihraklar ve maşaları, esasen bu husus-ta varmak istedikleri hedef net ve belli ise de, bu hedefe varırken gözetmek zorunda oldukları den-geler açısından karışık ve zor bir strateji ile karşı karşıyadırlar.

Buna ragmen, hasilatlarmin yüksek-liğini hesaba katarak, bu mevzu ile efkar-i umumiyeyi (kamu oyunu) şekillendirip, muhteva sahibi yapmak için, zaman zaman tartışmalar tertip etmektedirler.

Hedeflerinin netliğine ragmen, o he defe giden yoldaki sikintilarin var olduğunu soylememdeki maksadim, "İsâ (aleyhisselâm) öldü gelmeyecek demekle," Kur'an ve Sünnette gedik açma" hedeflerinin gerçekleşmesinin yanında, öldürülmedi, öldü, gelmeyecek deyip bir tarafta Yehûdîleri sevindirirlerken diğer tarafta Hıristi-yanları üzmüş olduklarıdır.

Zira, böylece, Hıristiyanların (bazisina), O'nu Yehûdîler öldürdü" iddi-ası geçersiz hale geliyor. Mümkün olsaydi da hem Yehûdîleri hem de Hıristiyanları, hiçbir noktada üzmeden beraberce memnun edebilselerdi. Bu, küfür cephesi ve maşaları için çok daha güzel olur-du. Ancak, ikisinden sadece birini her yönüyle memnun etmek mümkün olacaksa, bunun Yehûdî ol-

masi tercih ediliyor. Çünkü, burada, Kur'an'in ve Sunnet'in yalanlanmasi karsisinda ortak bir memnuniyete ilave olarak, Yehûdîlerin fazladan sevinmeleri var. Öldü ve gelecek, denseydi, ölme-diğini ve geleceğini işaret eden Kur'an, kılıflı bir şekilde yalanlanmakla Mü'minler üzülecekti. Zaten maksadın bir kısmı da bu idi.

Ancak bu, öldü ve gelecek, sözünden, ölmedi, Yehûdîlerce öldürül-dü, diyen Hıristiyarılar, bir yandan "öldürülmedi, öldü" sözüyle üzülecek, bir yandan da, gelecek sözü iie de sevinecekti. Öte yandan, "öldü, öldürülmedi" kısmına sevinecek, "gelecek" kısmına da üzüleceklerdi. Anlayacağınız, Yehûdî ve Hıristiyanlar bu söze hem sevinecek hem de üzüleceklerdi. Kur'an ve Sunnet'in hükmünün iptalinden dolayi vaki oiacak olan sevinmeyi bir yana koyarsanız, hiç birisi tam memnun edilemeyecekti.

Yani, Mü'minler her halükarda üzülseler mühim olmasa da, hatta bu asil maksad olsa da, bu tak-tirde, Yehûdî ve Hıristiyanlar'dan hiç birinin tam olarak sevindirilmesi gerçekleşmeyecekti.Öyleyse, kendilerince makul olan, birisinin tam, diğerinin de kısmen sevindirilmesi.Mü'minler'in ise kahredil-mesidir. Buna, Hıristiyan dünyasının dayı başlarının da Yehûdî nüfuzu altında olduğunu eklerse-niz,tercihin mantığını anlamakta zorlanmazsmiz.

Hasılı, maksat, Kur'an ve Sunnet'in hükmünü iptal edip Mü'minler'in akidesini sarsmak, hatta yok etmek, Yehûdîleri tam, Hıristiyanları da kismen memnun etmekten ibarettir.

Tecrübe Puanı
    7

İKİNCİ MESELE

ilmi Üslup Neyi Gerektirir, Geçmiş Alimler Bu Mevzuda Ne Dedi?

Bu meseleyi,birkaç noktada izah edeceğiz.

Birinci nokta

ilmi üslubun gerektirdiği mühim ve kaçınılmaz esaslardan biri de, ele alınacak mevzuda daha ön-ceden bir şeyler söylenip söylenmediğini iyi araştırmaktır. Zira, tekmil-i san'at telâhuk-i efkar ile-dir. Yani, sanatın kâmil ve üstün kılınması, işe yarar fikirlerin birbirlerine katılmasıyladır. Keşfedi-len Amerika'yı tekrar keşfetmek için emek sarf etmek akıllı işi değildir.

Târihî ve fennî terâkümleri (birikimleri) yok saymak akıl karı olmadığı gibi, işin başından başlamış olmak ta ibtidailik (ilkellik) ve bir çok doğrudan mahrum olmanın yanında, sayısız yanlışa saplanmaktır. 0 halde, geçmiş mükte-sebatı (kazanılan değerleri) hiçe saymak hem cahillik, hem yobazlık, hem artistlik, hem de ahmak-lıktır. Halbuki maşalardan hiç biri bu mevzuda yazılan kitapları ve risâleleri okumamışlardır.
    Orta oyununa benzer bir t.v. programında zavallı bir prof.

Allame, muhaddis Keşmirî'nin Tasrih isimli eserini gösteriyor. Güya onu okuduğunu anlatmak istiyor ve bu kitapta hadisler kritik edil-memiştir diyebiliyordu.

Oysa kitapta geçen yüz küsur hadisten kırk tanesi, müellifçe teker teker kritik edilmiş, sıhhat dereceleri hakkında geçmişten günümüze kadar alimlerin görüşleri ve kendi kanaatleri bildirilmiştir.

Kalanları da kitabı tahkik eden merhûm Ebû Ğudde tarafından kritik edil-miştir. Sözü edilen prof, bu hususta Buhari'nin bir rivayetinin olmadığını, Buhari'de böyle bir ri-vayet görmediğini diyebilecek kadar gülünçleşebiliyordu. Böylece, hem o elinde gösterdiği kitabı, hem de Buhari'yi okumadığı ortaya çıkıyordu.

İkinci nokta

isâ (aleyhisselâm)'ın, ölmediği, öldürülmediği, sağ olarak cesediyle göklere çıkarıidığı ve kıyame-tin kopuşundan önce yere ineceği hakkında, İslâmî eserlerin, kıyametin kopuşunun alametleri mev-zuu ile alakalı bölümlerinde, ilk devirlerden günümüze kadar sayısız geniş bilgiler verilmektedir.

Üçüncü nokta

Zamanında bu mevzuda anlaşmazlık olmamasına rağmen, Suyûtî'nin el-İ'lâm'ını, niye yazdığını bilmediğim için, hüsn-i zan yaparak bunu onun kerametine bağlıyorum.

Diğerleri ise ingiliz maşası Kadiyânî Mutenebbi'nin (sahte peygamberin) "İsâ (aleyhisselâm) öldü gelmeyecek" düşüncesiyle Mü'min'ler arasına fitne mikrobu yaymaya başlamasından ve bu mikrobun islam alemine yayılma-sından sonra bu hususta bir çok eser kaleme alındı. Din bekçileri olan alimler bu hususta susmadı.

Dördüncü nokta

Bu hususta yazılan bir çok müstakil eser de vardır. Suyûtî'nin el-İ'lâm'ı .Şevkâni'nin et-Tevdih'i, Keşmiri'nin Akîdetu'l İslâm ve et-Tasrih isimli iki eseri, Ğumari'nin İkamet-ul Burhân'ı ve Akîdetü Eh-li'l-İslâm'ı Bir de Kevserî'nin Nazratun Abirah ile Makâlât'ı zımnındaki bir makalesi bu eserler cüm-lesindendir. Ayrıca, Allâme muhaddis Yusuf El-Bennûrî'nin Akîdetü’l İslâm'a ve Allâme Muhammed Şefiin de et-Tasrih'e yazdıgı uzun ve kıymetli mukaddimelerinin yanında, Allâme Muhammed Ba-hit'in uzun bir fetvası birer müstakil eser hükmündedirler.

Beşinci nokta

Hıristiyanların bu fitneye karşı çıkmayıp, aksine sahip çıkmalarının, altında yatan, "devenin ge-leceği yerde serçeyi esirgememek" tir, "kazın geleceği yerde tavuğu esirgememek" değil...

Mü-minlerin inançlarının sarsılması, tefsir, hadis ve akaid kitaplarına güvenin yok edilmesi gibi büyük menfaatlerin yanında, "İsâ a.selam gelmeyecektir" demenin zararının hesabı mi edilir? Hem, bu-rada, "gelmeyecek" ile yıkılan, "gelip İslam'a göre hükmedecek , şu andaki değiştirilmiş Hıris-tiyanlığı ortadan kaldıracak" inancıdır ki, bu inanç onların işine ne kadar yarar? Böyle bir inancın

Onlara göre yıkılması durmasından iyidir. işi temelden yıkmanın kârı yanında tali bir kayıp ve zarar o kadar da mühim değildir. Bu husustaki görmezlikten gelmelerinin temelinde yatan sır ve hikmet de, Allah-ü A'lem bu olsa gerektir.

Tecrübe Puanı
    7

devam edeceğiz.uzun bir makale.

sıyah_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sıyah_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    6

Hazreti Muhammed Mustafa (sav) "Benden Sonra bir Peygamber gelmeyecektir" demiştir. Bunun anlamı gelecek olsa bile Hz. İsa (as) nın Peygamber olarak gelmeyeceği anlamına geliyor. Gelecekse gelir ve ya gelmez bu konuyla ilgilendim veya bu konu hakkında ne kadar araştırma yaptım ise sonuç olarak Deccal ile Hz. İsa ilişkisinin hristiyanlarda da inanıldığı, Hz. İsanın yeryüzüne geleceği düşüncesinin hristiyanlarda da olduğu uydu kanallarında gösterilen belgesellerden anlaşılmaktadır. Osmanlı Devleti zamanında beyaz bir at ve görevli bir kişi Hz. İsanın geleceğinin tahmin edildiği bir yerde bekletilirdi. Hristiyanlar Hz. İsa konusunu kötülük timsali birisinin geleceğini sonra Hz. İsanın ona engel olacağına inandıkları anlatılmaktadır. Bu zamanda Deccal kavramı müslümanlar arasında genel olarak ülkelerin liderleri, politik uygulamaları, yönetim sistemlerinin içindeki faiz sistemi gibi insanları sömüren faaliyetler anlaşılmakta ise de ben kendi araştırmalarımla bilimsel olarak hipotez-teori-kanun sıralamasında kendimce hipotez aşamasında düşündüğüm ve inandığım deccalin Hasan SABBAH adında bir kişi olduğudur. Bu kişi Büyük Selçuklu devleti zamanında yaşamış 45 sene İsmailiyye devletini kurmuş ve 8 hükümdarın yönettiği bir devledin hükümdarıdır. Bu kişiyi doğumundan ölümüne kadar araştırabildiğim kadar araştırdım. Büyük bir İslam aliminin yanında Nizamül Mülk ile birlikte yetişmiş, İsmailiyye düşünce akımını cahilleri kandırmak için ortaya atmıştır, bir çok insanı kandırmış, kendisini öldürmeye çalışan hiç kimse bunu başaramamış, hindistandan ve başka yerlerden hacıya gidenleri yolda katletmiş, Nizamül Mülkü öldürtmüştür (bu kesindir), Büyük Selçuklu Devleti Melikşah'ın hizmetçisi tarafından zehirlenmesi de kesin deliller olmasada onun yaptırdığını tahmin ediyorum. Büyük Selçuklu Devleti bu adamla uğraşamamıştır ve çok zalimlikler yapmıştır. Afrikadaki İsmailiyye devleti ile karıştırılmasın buna Doğu İsmailiyye devleti diye ayırt edebiliriz. Daha anlatacaklarım bir ansiklobedik bilgi kapsamındadır bu kadarını konuya ilgili olduğunu düşünerek yazdım. Yine belirtiyorumki ben Hz. İsanın yer yüzüne tekrar geleceği konusunda müslümanların kafasını karıştırmak için Hz. İsanın peygamber olarak müslümanlara daha da benimsetilmesi ve müslümanların hristiyanlaştırılması olarak bir politika olarak bakıyorum. Hz . İsanın gelecek olması ve ya gelmeyecek olmasıyla ilgilenmiyorum. İlgilenmek istemiyorum. "Benden Sonra bir Peygamber gelmeyecektir" denmesi, bana hiç bir peygamberin yeryüzüne tekrar gelmeyeceği bütün peygamberlerin en son Bizim Cihan Peygamberimizin arkasında Mescidi Aksada (Hz. Adem Peygamberimiz ve babamız dahil bütün Peygamberler) saf durmasından sonra geleceğine pek kanaat getirmiyorum. Bütün peygamberlerin islamı anlattığına kitapların farklı olduğuna inanıyorum.
    Pirimiz Seyyid Ahmet Er Rıfai ve Abdülkadir Geylani Hazretleridir.

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Sahih hadisler Hz.İsa'nın (as) ahir zamanda dünyaya adil bir hakem olarak gönderileceği şeklindedir. Aynı dönemde Hz.Mehdi'nin de bulunacağı ve Hz.İsa (as) nın Hz.Mehdi'nin ardı sıra namaz kılacağı bildiriliyor.

Bu hadislerin manası, "Benden Sonra bir Peygamber gelmeyecektir" dözüne muhalif değildir. Zira Hz.İsa (as) bir peygamber sıfatı ile değil, adil bir hakem sıfatı ile gelecek ve Hz.Muhammed'in (sav) şeriatına uyacaktır.

Deccal hakkında da var olan sahih hadisler, O'nun henüz serbest bırakılmadığı şeklindedir.

Hz.İsa (as), Hz.Mehdi ve Deccal konusunda Ehli Sünnet inanışının özeti böyledir. Ancak bu konular kısmi gaybiyet taşıdığı için yorumlayan çok olmakta ve akıl, mantık çerçevesinde anlamlar türetilmekteyse de akıl ve mantığın eremeyeceği işlerdir.

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

Tecrübe Puanı
    6

ALLAH razı olsun, benin konuya bilgi katmak istediğim husus; hristiyanlar isanın yeryüzüne geleceğini, deccali durduracağına inanıyorlar, biz mehti-deccal diyoruz, onlar isa-deccal diyorlar. Bu konu sadece biz müslümanların konuştu ğu bir husus değildir. Hz. İsanın yeryüzüne geleceğini müslümanlarada bunu tasdik ettirip işte bak Hz. İsa mesihtir o zaman herkez hristiyan olsun demeye getirmektir.

Tecrübe Puanı
    6

Hz. İsanın yeryüzüne geleceği hakkında sahih hadislerde belirtilen hususlara bir itirazım yok bu konunun bize geri dönüşü ve müslümanları etkileşimi önemlidir. Bursada 8 yıl imamlık yapan bir imamdan bahsedildiğini duyduğum bir ülkede yaşıyorum. Onun için ben her konuda amacın ne olduğuna varmaya çalışıyorum. Blumberg kanalında Hz İsanın yeryüzüne geleceği, deccali öldüreceği konularını işleyen belgesel çıkmaktadır, bu belgeselde konuşanlar hristiyanlardır. Hristiyanlarda Hazreti İsanın yeryüzüne geleceğine inanmaktalar, bu dünyaya barış getireceğine inanmaktalar. Ama bir peygamber olarak geleceğine inanıyorlar. Yani gelip te kendi inandıkları hristiyanlığı doğrulayacaklarını inanıyorlar. İslam konusu onlar için terör anlamından başka bir şey ifade etmiyor.

Tecrübe Puanı
    6

Onlar benim dinimi terör olarak görüyorsa ben onları sempati oluşturacak konulara niye eğileyimki.

Tecrübe Puanı
    6

Alıntı sıyah_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hz. İsanın yeryüzüne geleceği hakkında sahih hadislerde belirtilen hususlara bir itirazım yok bu konunun bize geri dönüşü ve müslümanları etkileşimi önemlidir. Bursada 8 yıl imamlık yapan bir imamdan bahsedildiğini duyduğum bir ülkede yaşıyorum. Onun için ben her konuda amacın ne olduğuna varmaya çalışıyorum. Blumberg kanalında Hz İsanın yeryüzüne geleceği, deccali öldüreceği konularını işleyen belgesel çıkmaktadır, bu belgeselde konuşanlar hristiyanlardır. Hristiyanlarda Hazreti İsanın yeryüzüne geleceğine inanmaktalar, bu dünyaya barış getireceğine inanmaktalar. Ama bir peygamber olarak geleceğine inanıyorlar. Yani gelip te kendi inandıkları hristiyanlığı doğrulayacaklarını inanıyorlar. İslam konusu onlar için terör anlamından başka bir şey ifade etmiyor.
    Bursada camide imamlık yapan bir hristiyan demek istemiştim. Düzeltiyorum

+ Konu Cevaplama Paneli