+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 38

Konu: Gülen Cemaati (Hareketi) İle İlgili Görüşleriniz ?

cüneyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cüneyt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üye
    Tecrübe Puanı
    7

Idee Gülen Cemaati (Hareketi) İle İlgili Görüşleriniz ?

Se
    vgili kardeşlerim. Bugüne kadar Elhamdülillah dinimi, Kur'an Sünnet yolundan sapmayarak yaşadım. Ne bir cemaatin içine girdim ne de bir şeyhin peşinden koştum. Sadece Kur'an ve Peygamber Efendimiz'in (sav) sünnetleri bana yetti.

Son günlerde çevremdeki insanlardan dolayı sıkça muhabbetine rastladığım ve aklımda soru işaretleri oluşmasıyla beraber derince bir araştırmaya yöneldiğim bir cemaat grubu oldu. Gülen cemaatini bugüne kadar duyardım ama sadece üstünkörü bilgilerle ne olduğuna dair fikir üretirdim. Bu cemaati araştırmaya başlayınca hiç te iç açıcı olmayan sonuçlara rastladım. Tabiki araştırdığım kaynaklar ne kadar doğrudur bilinmez ama bu cemaatte olan kardeşlerimiz varsa aramızda veya bilgi sahibi olan varsa, bizlere bu cemaat hakkındaki düşüncelerini aktarırsa sevinirim. Ama tek ricam kötülemeden doğru yanlış ne varsa objektif bir şekilde tartışalım. Bende edindiğim olumsuz izlenimleri buradaki mesajlar doğrultusunda bilgi sahiplerine sorucam inş.
    Konu bekir tarafından (04.02.2011 Saat 10:54 ) değiştirilmiştir. Sebep: İstek üzere büyük resim kaldırıldı

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Bu soruyu açmanız gerek değerli cüneyt kardeşimiz.
    Gülen mi?
    Cemaati mi?
    Şirketleri mi?
    Bankası mı?
    Okulları mı?
    Evleri mi?
    Cemaati ise, cemaatinin "abi" leri mi, şakirtleri mi?
    Amerika (BOP) ve Vatikan bağlantıları mı?
    Ve aman dikkat, konunu içinde boğulup gitmeyelim...

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı cüneyt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Se
    vgili kardeşlerim. Bugüne kadar Elhamdülillah dinimi, Kur'an Sünnet yolundan sapmayarak yaşadım. Ne bir cemaatin içine girdim ne de bir şeyhin peşinden koştum. Sadece Kur'an ve Peygamber Efendimiz'in (sav) sünnetleri bana yetti.

Son günlerde çevremdeki insanlardan dolayı sıkça muhabbetine rastladığım ve aklımda soru işaretleri oluşmasıyla beraber derince bir araştırmaya yöneldiğim bir cemaat grubu oldu. Gülen cemaatini bugüne kadar duyardım ama sadece üstünkörü bilgilerle ne olduğuna dair fikir üretirdim. Bu cemaati araştırmaya başlayınca hiç te iç açıcı olmayan sonuçlara rastladım. Tabiki araştırdığım kaynaklar ne kadar doğrudur bilinmez ama bu cemaatte olan kardeşlerimiz varsa aramızda veya bilgi sahibi olan varsa, bizlere bu cemaat hakkındaki düşüncelerini aktarırsa sevinirim. Ama tek ricam kötülemeden doğru yanlış ne varsa objektif bir şekilde tartışalım. Bende edindiğim olumsuz izlenimleri buradaki mesajlar doğrultusunda bilgi sahiplerine sorucam inş.
    Karanlıklarla dolu bir kişinin arkasından ne söyleyebiliriz ki? Kendisi hakkında ortaya atılan iddaalara cevap vermeyen ya da veremeyen kişi hakkında ne diyebiliriz?

Ne de şeyh peşinden koştum diye bir ibareniz var, Kamil bir mürşid'e varmamak şükredilecek bir durum mu? Bu forumda, bazen aynı İtikadda olduğumuzdan şüphe duyduğum kişilerin yazılarına denk geldim pek çok zaman. Amelde ayrılık sorun olmaz ama itikadda ayrılık çok şeyler meydana getirir.

sinang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sinang isimli Üye şimdilik offline konumundadır Mesajlari Onaylanacak
    Tecrübe Puanı
    40

selamün aleyke..ben müceddidi grublara mesafe taşırım.hepsi hocamız müceddid,mehdi öncesi v.s sonucuna varıyor.bu itikadi bir durum,Allah inancından haşa öte sanki...Allah a emanet.
    "Doğrudan doğruya Kur'an'dan alıp ilhamı / Asrın idrakına söyletmeliyiz islamı..." M.AKİF ERSOY

seyfullah putkıran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    seyfullah putkıran isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    65

Alıntı bekir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gülen mi?
    Cemaati mi?
    Şirketleri mi?
    Bankası mı?
    Okulları mı?
    Evleri mi?
    Cemaati ise, cemaatinin "abi" leri mi, şakirtleri mi?
    ...
    Doğru bir yaklaşım olmuş şu kısım....
    Bin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ?
    HADDİMİ BİLİRİM derim....

Rahmân'ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler...Kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) “Selam!” derler (geçerler)” (Furkan 25/63)

sevdadedim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı seyfullah putkıran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğru bir yaklaşım olmuş şu kısım....
    selamünaleyküm üstad yaklaşık iki yıldır girmiyordum internete ve hatrını soramıyordum bir yazı için araştırma yaparken ne güzel tavafuk ki ismini gördüm maşaallah yıllardır bıkmadan hizmet ediyorsun. lakin;üstadım bu konuda senin daha geniş düşüncelerini ögrenmek isterim.

konuyu açan kardeşim hiç bir cemaate bağlı bulunmamayı daha iyi olarak algılamış olsa gerek;beş yıl önce bende senin gibi düşünüyordum kardeşim ve biraz düşünecek olur isek bu düşüncendede haklısın çünkü ne olduğumuz gibi görünmeyi nede göründügümüz gibi olmayı bir türlü beceremedik helede bazı kardeşlerimizin çok çok yanlış düşünceleri oluyor efendim ben falanca cemaatteyim işte şeyhim bana el vermiş hamd olsun ben doğruyu buldum ve allahın izni ile cennetligim düşüncesi içine kapılıyorlar,tabi bu tür zayıflık içinde olanların yüzünden henüz hiç bir cemaat ile tanışmamış insanlarda farklı yorumlarda bulunabiliyorlar şöyle ki; marifet bir ceaate bağlı bulunmak degildir marifet onun gereklerini layıki ile yerine getirebilmektir, hani şimdi hepimize sorsalar elhamdülillah müslümanız der ve müslümanlığı hiç kimseye vermeyiz ama marifet onda degil işte onun şartlarını layıki ile yerine getirebilmekte,tabi ki bu belli şartları yerine getirirken ayağımızın daha sağlam basması için sağlam bir ipe tutunmamız gerekir,bunu bir hadis-i şerifle açıklayabiliriz araştırma fırsatım yok hakkınızı helal edin ama hafızam inşaallah yanıltmaz hadis diye biliyorum ben sahabeler birer yıldızdır hangisine tabi olursanız hidayete erersiniz

radikal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    radikal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    147

Alıntı bekir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Amerika (BOP) ve Vatikan bağlantıları mı?
    Doğru bir yaklaşım olmuş burası. Üst tarafında yazanlar da doğru da, sanki bu sorulara cevap bulunursa diğer bölümler de kendiliğinden tamamlanacakmış gibi bir anlam içeriyor.
    Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!

Tecrübe Puanı
    147

Alıntı sinang Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selamün aleyke..ben müceddidi grublara mesafe taşırım.hepsi hocamız müceddid,mehdi öncesi v.s sonucuna varıyor.bu itikadi bir durum,Allah inancından haşa öte sanki...Allah a emanet.
    Aleyküm selam sinan. Müceddidi gruplara mesafe taşımanıza gerek yok. Müceddidlik izafiyet teorisi gibi bir anlam içermiyor. Objektiftir. Mürşid üstünlüğü tartışmasını kasd ettiyseniz, işte o kişiye göre subjektiftir. Mürşidin subjektifliği söz konusu dahi olamaz. Olursa, zaten mesleğinin ruhuna aykırı bir durum sözkonusu ortaya çıkar ki, gerçek mürşidi kamiller bu durumdan her zaman Allah'a (Celle celaluhu) sığınmıştır. Lütfen dikkat: Gerçek mürşidi kamiller. İsmi kamil mürşidler değil !

Tecrübe Puanı
    147

Alıntı sevdadedim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...helede bazı kardeşlerimizin çok çok yanlış düşünceleri oluyor efendim ben falanca cemaatteyim işte şeyhim bana el vermiş hamd olsun ben doğruyu buldum ve allahın izni ile cennetligim
    "Ya Fatıma! Babanın peygamberliğine sakın güvenme, seni kurtaracak amellerde bulun" (Hz.Muhammed Mustafa [s.a.v.] ) Bu hadisi okuyan, duyan ve anlamını yaşamaya çalışan, gerçek bir mürşide bağlı bir müslüman şu yukarıdaki ifadeyi dile getirmez.

Ayrıca; şeyh el vermez, şeyhten el alınmaz...Verir alır gibi iddiaya sahipseniz, o takdirde bahsini ettiğiniz şeyh değil şıh'tır, zaten o gibi insanlardan her köyde bir tane mevcuddur.

Bahsini ettiğiniz "Ashabım gökteki yıldızlara benzer. Hangisinin eteğine yapışırsanız inşaallah kurtuluşa erersiniz" sözünü doğru hatırlıyorsunuz, hadisi şeriftir.

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı radikal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ayrıca; şeyh el vermez, şeyhten el alınmaz...Verir alır gibi iddiaya sahipseniz, o takdirde bahsini ettiğiniz şeyh değil şıh'tır, zaten o gibi insanlardan her köyde bir tane mevcuddur.
    Bu çok önemli bir hakikattır, haktır. Bu payeler alınıp satılmaz, vitrinde durmaz, müracaatla olmaz. Envai tür koku gibidir ki, aniden siner insanın rengine, benzine, genzine. Sonra nüvesine işler insanın da, uzatmayalım, öyle işte...

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

+ Konu Cevaplama Paneli