+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 7 ve 7

Konu: Dilek

ogrenci007 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Frage Dilek

Yaklaşık olarak bir aydır Rabbim'den bir şey istiyorum. Ama çok içten , sabırla ve namazla istiyorum. Dileğim henüz gerçekleşmedi. Acaba hayırlısı böyleymiş deyip yalvarmayı bırakayım mı yoksa dileğim gerçekleşene kadar yalvarayım mı? Siz böyle bir durumlarda ne yapıyorsunuz? Teşekkürler.

Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    10

Duada aceleci davranılmaz yani duam kabul görmedi artık ben bu duayı bırakayım demek yanlıştır.
    Hz Musa ile Harun a.s. duası kabul edildi diye nida geldi fakat duanın kabulu 40 yıl sonra gerçekleşti.

Müminin duası bu fani dünyada kabul görmezse, Allah c.c. dünyada gerçekleştirmediği duasına karşılık duanın sevabını mizan tartısına koyar, o zaman insanda keşke hiçbir duam kabul olmasaydıda hepsi mizana koyulsaydı der.

esmer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    esmer isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üye
    Tecrübe Puanı
    5

Dualara herzaman cevap vardır.Belki istediğimiz şekilde olmayabilir biz o zaman kabul olmadı sanırız,işte kabul olmadı sandığımız duayı bir misalle açıklamaya çalışayım.
    Bir çocuk hastalanır ve ısrarla bir ilacı ister.Doktor onun hastalığına daha iyi geleceğini bildiği başka bir ilaç verir ya da çocuğun istediği ilacı vermez,çünkü bu ilaç onu daha da hasta edecektir.
    Biz geleceği ve herşeyi bilemeyen yaradılmışlar bu örnekdeki çocuklarız ve istediğimiz ilaç da dua ettiğimiz mevzudur.Doktor da herşeyin ihtisasını yapmış ve bizden daha iyi bilen Yaratıcımız.
    Duan kabul olmamıştır demek istemiyorum sadece böyle bir hisse kapılmanı istemem eğer istediğin olmazsa bilki bu kadar şiddetle yalvarışların boşuna değil belki de daha iyisi olacaktır.Zaten insanın dualarının kabul olmadığı düşüncesi bile başlı başlı başın abir yıkımdır.

Tecrübe Puanı
    0

Tabi Allah'tan umut kesilmez ama bir süre sonra acaba daha küçük bir dilek mi dilesem , acaba hayırlı olmayacak bir şey mi istiyorum diyorum. Biraz umutsuzluk oluyor. Sizce istemeye devam mı etmeliyim?

Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    10

Eğer istediğiniz helal birşey ise büyüğü küçüğü olmaz, haşa Allah c.c. büyük duaları kabul edemez veya etmez gibi düşünmemek gerekir. Allah c.c. herşeye Kadir'dir.

Dualar bölümünde hacet namazıyla ilgili konu açtım bakmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca duaların kabulü için 33 kere Fetih suresi okumak çok fayda verir.

Tecrübe Puanı
    0

Verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkürler. Ben Fetih suresini öğreniyim

sıyah_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sıyah_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    6

ALLAH (c.c) büyüktür en güzel olanı ve en zor olanı iste, küçük bir şey isteme pazarlık yapar gibide isteme, ALLAH'tan canı gönülden iste. İnşallah duaların kabul olur. Müminin mümine duası kabul olur, o zaman duam ile; Hayırlısıysa versin Rabbim demiyorum. ALLAH (c.c) istediğini versin inşallah. Duanla talep ettiğin senin için hayırlı değilse, hayırı ve şerri yaratan Rabbim, istediğini hayırllı halde yaratıp sana bağışlasın inşallah. ALLAH'ın şüphesiz gücünün yetmeyeceği emrinin geçmeyeceği bir durum olamaz. ALLAH (c.c) kün fe yekün buyurur ve oluverir.
    Pirimiz Seyyid Ahmet Er Rıfai ve Abdülkadir Geylani Hazretleridir.

+ Konu Cevaplama Paneli