+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 5 ve 5

Konu: Dedikodu Nedir ?

eee87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Dedikodu Nedir ?

Şimdi ben dedikodu yapıldığı zaman bakın bu yaptığınız dedikodu günah diyorum.bana diyorlarki bu huy ve olay gerçek ve o kişide var dedikodu olmaz diyorlar.böyle bir mantık ne demek sizce?

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şuanda  online konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Yukarıda anlattığınız dedikodu yani gıybettir. Eğer olmayanlar anlatılırsa da ifitra olur. Her ikisi de günahtır.

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

sumisali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üyeliği durduruldu
    Tecrübe Puanı
    0

Allah Kuran’da insanları dedikodudan men etmiş ve bunun Kuran ahlakına uygun olmadığını şu şekilde bildirmiştir:

"Ey iman edenler, zandan çok kaçının; çünkü zannın bir kısmı günahtır. Tecessüs etmeyin (birbirinizin gizli yönlerini araştırmayın). Kiminiz kiminizin gıybetini yapmasın (arkasından çekiştirmesin.) Sizden biriniz, ölü kardeşinin etini yemeyi sever mi? İşte, bundan tiksindiniz. Allah'tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah, tevbeleri kabul edendir, çok esirgeyendir." (Hucurat Suresi, 12)

Arkadan çekiştirip duran, kaş göz hareketleriyle alay eden her kişinin vay haline;" (Hümeze Suresi, 1)
    Bu nedenlerden dolayı dedikodudan şiddetle kaçınmak, dedikodu yapılan ortamlardan uzak durmak dedikoduya şahit olunduğunda da buna engel olmak en onurlu ve asil davranışlar olacaktır
    insanlar arasında normal karşılanan dedikodu, görmezlikten gelinecek bir davranış değildir. Çünkü dedikodu yapmayı alışkanlık haline getiren kişinin vicdanı farkında olmadan öyle körelir ki, kişi artık bunun bir suç olduğunu bile hissetmemeye başlar ve çekinmeden, her fırsatta dedikodu yapar. Kuşkusuz bu, şeytanın iman etmeyen insanları sürüklediği büyük bir beladır. Yüce Rabbimiz, şeytanın bu oyununa karşı kullarını bir ayette şöyle uyarmıştır:

Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır. (İsra Suresi, 53)

pinhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Cevaplar yeterli olmuştur sanırım. konuyu açan arkadaş yeterli olmadığını düşünüyorsanız eklemeler yapılabilir.
    Gücünüzün tükendiğini sandığınız yer, bir adım daha direnirseniz kurtuluşun aniden kolunuzdan tutacağı yerdir.
    Dr. Muhammed BOZDAĞ

eee87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı pinhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cevaplar yeterli olmuştur sanırım. konuyu açan arkadaş yeterli olmadığını düşünüyorsanız eklemeler yapılabilir.
    Yok kardeş ben cevaptan emindim ama insanlar garipler yani sizlerede aktarmak istedim yaşadığım olayı sadece.sağolun.

+ Konu Cevaplama Paneli