+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 5 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 50

Konu: Bugün İnanmayı Denedim

kompLeks Misafir

Standart Bugün İnanmayı Denedim

Evet bugün inanmayı denedim. birazcık da old_preacher'in yazdıklarından etkilendim. deist olduğum için zaten Allah'ın varlığına inanıyorum. fazladan bir de son peygamberin dediklerine inanmam gerekiyor. tamam ona da inanırım dedim. zaten daha önce müslüman olduğum için bir dönem inanıyordum yani iman ediyordum. bir daha ederim. ilk önce kelime-i şahadet getirdim. eşhedü enla ilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden abdühü ve resuluhü. dedim. sonra la ilahe illallah dedim. sonra namaz kılayım dedim. ama unutmuşum kılmayı kılamadım. sonra tekrar çalışır kılarım dedim. oruç tutmayı ramazanda yaparım dedim. kurbanı da bayramında keserim dedim. hacca gidemem zaten. ne kaldı geriye zekat verme işlemi kaldı. onu yapmam için çevremde zekat verecek birilerini bulmam gerekiyor. onu da araştıracak vaktim yok. ki iman etmesem de sene içerisinde yardım ettiğim kişiler oluyor zaten. iman etmek adına başka ne yapayım dedim. kapanayım dedim. muallak bir konu olduğu için kapanmayı erteledim. kapanmasam da olur dedim. islamın 5 şartı değil sonuçta. sonra yaptığım her şeyi sorgulamaya başladım. dün yaşadığım hayat bana anlamsız gelmiyordu. kendi adıma iman etmek ile etmemek arasındaki farkı sorgulamaya başladım. dünkü yaşantımla bugünkü imanımı karşılaştırdım. çoğu insani şeyi zaten kendimde erdem olarak barındırıyorum. çevremde sevilen güleç ve mutlu birisiyim. yardım etmeyi ve iyilik yapmayı seviyorum. gıybet etmeyi sevmiyorum. hak yiyenleri hiç sevmiyorum. haksızlık karşısında hiç bir şey yapamazsam sinirimden ağlayabilirim. duygusalımdır. duygusal bir filme kaptırırsam kendimi ağlarım. çocukluğumu düşünürken bazen duygulanır ağlarım. bilerek kimseyi kırmamaya ve kötülük yapmamaya çalışırım. iyi olmaya çalışırım. kötülük yapınca huzursuz oluyorum. iyilik yapınca mutlu oluyorum. çevremdeki kimse deist olduğumu bilmiyor. deist olduğumu söylesem de inanmazlar zaten. kesin sen deist değilsin müslümansın derler o kadar iyilik yapıyorum ama hiç birinin karşılığında cenneti istemiyorum. ben karşılıksız yapıyorum. cennet bana çok anlamsız geldi. sonra daha da derin düşüncelere daldım. neden deist olduğumu sorgulamaya başladım bu sefer. geçmiş değildi sebep. tartıştığım insanlar da değildi. tarihi kaynaklar da değildi. o zaman beni iman etmekten alıkoyan şey ne diye düşündüm. mantığımdı cevap. iman etmemek için tek sebebim buydu. kuranın yazılışı, meali, islam tarihi, incilin değiştirilmesi, yahudilik falan filan. bunların hepsi hikayeydi benim için. tek gerçek mantığım. durmadan soru soruyorum kendime. keşke bir tane daha peygamber gönderse. ben olsam gönderirdim. hatta ara ara kıyamete kadar sürekli peygamber gönderirdim. yani binlerce peygamber gönderdiysem biraz daha gönderirdim. en azından şuan bir peygamber gelse şuan bu tartışmaları yapıyor olmazdık. veya peygamber göndermese bile son peygamberi daha uygun bir dönemde gönderirdim. mesela son peygamber bizim dönemimiz de gönderilmiş olsa daha güzel olurdu. en azından matbaa var kamera var internet var. tüm dünyaya büyük bir hızla yayılırdı islam. sorularımızı burada tartışmazdık. peygambere sorardık. mezhepler oluşmazdı. çok daha güzel olurdu. amaç inanmak ise eğer. ben olsam namazı orucu zorunlu kılmazdım. amaç inanmaksa düşünce de inansın. düşüncede iman etsin. kötülük yapmasın, iyilik yapsın. güzel bir ahlak sahibi olsun yeter. insanlığı daha ileri taşısın, insanlığa yararlı olsun yeter. çalışarak üreterek iman etsin. yağtığı iyi ve kötü işlerle cennete veya cehenneme gidileceğine karar verilsin.

sonra duraksadım tekrar düşünmeye daldım. kıyameti kopardım beynimde. herkes hesaba çekildi. kimisi cennete kimsi cehenneme gitti. peki ya sonra. sonsuz hayat. e sonra. sonrası yok mu? cennettekiler sonsuza kadar ne yapacak orada. cehennemdekiler sonsuza kadar ne yapacak oarada. şuan ne cehennem korkutuyor beni ne de cennet cezbediyor. ikisi de anlamsız geliyor. varsa da ikisini de istemiyorum. belirsizlik bana daha anlamlı geliyor. belirsizliğe katlanabiliyorum. belirsizlik beni huzursuz etmiyor. ya varsa? varsa da hesabım belli. mantığım kabul etmiyor. herşeyi bilen birine hesap vermek de saçma geliyor bana. sanki son bir kez kendimi kurtarmak için hesaba çekiliyorum.

anladım ki inanmak amelde değil düşünce de bitiyor. e amel ederek neyi kandıracağım. düşünce de inanmadığım allahı mı? düşünce de inanıyorsam amel ederek kime neyi ispatlayacağım. agnostikim artık.

soru sormayın bana çünkü bilmiyorum hiç birinin cevabını. evren nasıl oluştu bilmiyorum. dünyada hayat nasıl başladı bilmiyorum. belirsiz hepsi ben de. belirsizlik bende boşluk yaratmıyor. belirsizliğe katlanabiliyorum. belirsizlik huzursuz etmiyor beni. bilmemek de huzursuz etmiyor. düne göre daha huzurluyum.

ama iyilik için çalışıyorum. insanlığı daha da ileriye taşımak için çalışıyorum. ben doğrularımla huzurluyum. tartışmak istemiyorum artık kimseyle. son kez bu foruma yazdığımı düşünüyorum. kalın sağlıcakla...

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şuanda  online konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

İhlas, kalbin saf olması, çıkar ve şöhret amacı güdmemek, içten, riyasız, samimi sevgi ve bağlılık demektir.

İhlâs; bir kalp hareketi ve ruhanî davranıştır. Kalp temizliğinin ve sağlamlığının bir delilidir. Yalnız Allah'ın rızasını arayan bir niyettir. Kişinin bütün varlığı ve benliği ile Allah'a kulluk etmesi ve bu kulluğu yaparken ondan başkasını düşünmemesidir.

İhlâs, kalbi garaz şüphesi ve zan eğriliğinden temiz tutmaktır.

İhlâsta Hakkın rızâsı talep edilir, yapıları işlerde, riya, gösteriş, menfaat ve şöhret gayesi güdülmez.

İhlâs, kalp sağlamlığının bir delilidir.

Cenâb-ı Hakk'ın rızası ihlâs ile kazanılır. Bazen ihlas ile söylenmiş bir tek kelime ile kişi kurtuluşa erer ve Cenab-ı Hakk'ın rızasını elde edilebilir. Bazan bir tek adamın irşadı, bin kişinin irşadı kadar Allah rızasına sebep olur.

Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurur: "Ben Cebrail'den ihlâsın ne olduğunu sordum. Şöyle cevap verdi: Ben de Aziz ve Celil olan Allah'a: "İhlâs nedir?" diye sordum o şöyle buyurdu: "İhlas benim bir sırrımdır. Onu kullarımdan sevdiğim kimselerin kalbine koyarım."

Yazdıklarınızda samimi olduğunuzu düşünüyorum, ciddi bir ihlas seziyorum ve nihayette iyi bir kul olacağınızı düşünüyor, temenni ediyorum.

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    10

De ki; O Allah bir tektir.Allah eksiksiz, Samed'dir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir Doğurmadı ve doğurulmadı O 'na bir denk de olmadı. (112/1-2-3-4)

De ki; Allah katında tek din İslam'dır (3/19)

Ahirete inanmayanlara gelince; biz onlara kendi yaptıklarını süslemişiz, böylece onlar, körlük içinde şaşkınca dolaşırlar. (27/4)

İşte onlar; en kötü azab onlarındır ve ahirette de en büyük kayba uğrayanlardır. (27/5)

Ve şüphesiz, ahirete inanmayanlar için de acı bir azab hazırlamışızdır (17/10)

Allah celle celaluhu iman nasip eylesin.

sinang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sinang isimli Üye şimdilik offline konumundadır Mesajlari Onaylanacak
    Tecrübe Puanı
    40

dünya imtahan dünyası zaten amellerimiz bizi cennete kavuşturmaktan uzak.ama amel-iman bir bütündür.imanımızı amellerimizle korumalıyız.cennet bir ihsanı ilahidir.hak hukuk mevzuna girsek kaybederiz.Allah bizleri son nefeste müslüman biri olarak alsın.amin.süremiz ölmedikçe vardır.
    "Doğrudan doğruya Kur'an'dan alıp ilhamı / Asrın idrakına söyletmeliyiz islamı..." M.AKİF ERSOY

silverhand isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üye
    Tecrübe Puanı
    18

Rehberi Ihlas olan sonunda doner gelir meclisini bulur...
    Acili Silik Sonuk Yuzleri Biz hic Yasamadik ki Diyor.

gozcelik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

"İnsanlık için çalışmak ve iyi bir insan olmak" yeterli değil gibi geliyor bana. Çünkü niyetler önemlidir der dinimiz, değil mi? Siz insanlık adına iyi bir şey yapma niyetiyle bir fakire yardım ederseniz niyetiniz gerçek olur ve insanlık adına iyi bir şey yapmış olursunuz. Ama Allah'ın rızasını kazanmak için bir fakire yardım ederseniz, kazanacağınız şey -Allah kabul ederse- Allah'ın rızası olur.
    Bir amca muhabbet ortamında sormuştu. "Adam gavur ama elektriği bulmuş. Tüm insanlar yıllardır o gavur sayesinde geceleri önünü görüyor, medeniyet o gavur sayesinde sıçradı. Şimdi böyle iyilik ve faydası dokunmuş bir kişi hiç gavur diye cehenneme gider mi?"
    Mantıklı bir soru aslında ama sorunun cevabı "o gavur"un niyetinde. Tabii ki kimse kmin nereye gideceğini bilemez. Ama "o gavur" dediği elektriği bulurken "Allah rızası için insanlığa bir faydam dokunsun" diye mi çalışıyordu, yoksa "Şanım yüzyıllarca hatırlansın, ünlü olayım, para kazanayım" diye mi çalışıyordu. Eğer niyeti ikincisi ise elde edeceği şey de sadece bu değil midir? En azından benim gözümde Allah rızası için bir çocuğun başını seven bir insanının cennete gitme ihtimali daha yüksektir.

Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı gozcelik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "İnsanlık için çalışmak ve iyi bir insan olmak" yeterli değil gibi geliyor bana. Çünkü niyetler önemlidir der dinimiz, değil mi? Siz insanlık adına iyi bir şey yapma niyetiyle bir fakire yardım ederseniz niyetiniz gerçek olur ve insanlık adına iyi bir şey yapmış olursunuz. Ama Allah'ın rızasını kazanmak için bir fakire yardım ederseniz, kazanacağınız şey -Allah kabul ederse- Allah'ın rızası olur.
    Bir amca muhabbet ortamında sormuştu. "Adam gavur ama elektriği bulmuş. Tüm insanlar yıllardır o gavur sayesinde geceleri önünü görüyor, medeniyet o gavur sayesinde sıçradı. Şimdi böyle iyilik ve faydası dokunmuş bir kişi hiç gavur diye cehenneme gider mi?"
    Mantıklı bir soru aslında ama sorunun cevabı "o gavur"un niyetinde. Tabii ki kimse kmin nereye gideceğini bilemez. Ama "o gavur" dediği elektriği bulurken "Allah rızası için insanlığa bir faydam dokunsun" diye mi çalışıyordu, yoksa "Şanım yüzyıllarca hatırlansın, ünlü olayım, para kazanayım" diye mi çalışıyordu. Eğer niyeti ikincisi ise elde edeceği şey de sadece bu değil midir? En azından benim gözümde Allah rızası için bir çocuğun başını seven bir insanının cennete gitme ihtimali daha yüksektir.
    İman etmeyenin amelleri boşa gitmiştir. İman şartlarıda ayrıca bellidir.

İsterse hergün dünyayı doyuracak kadar sadaka versin.. İman etmezse ebedi Cehennem'dedir , ayetlerle sabittir, inkar eden kafir olur.

Rablerini inkar edenlerin işleri, fırtınalı bir günde, rüzgarın şiddetle savurduğu küle benzer; yaptıklarından hiçbir şey elde edemezler. İşte bu uzak sapıklıktır. (İbrahim 18)

Ey inananlar! Allah’a itaat edin, Peygambere itaat edin; amellerinizi boşa çıkarmayın.(Muhammed 33)

kompLeks Misafir

Alıntı Selim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İman etmeyenin amelleri boşa gitmiştir. İman şartlarıda ayrıca bellidir.

İsterse hergün dünyayı doyuracak kadar sadaka versin.. İman etmezse ebedi Cehennem'dedir , ayetlerle sabittir, inkar eden kafir olur.

Rablerini inkar edenlerin işleri, fırtınalı bir günde, rüzgarın şiddetle savurduğu küle benzer; yaptıklarından hiçbir şey elde edemezler. İşte bu uzak sapıklıktır. (İbrahim 18)

Ey inananlar! Allah’a itaat edin, Peygambere itaat edin; amellerinizi boşa çıkarmayın.(Muhammed 33)
    selim;

cennete gitmek için ne yapmak lazım ya da cehenneme gitmemek için?

kompLeks Misafir

Alıntı gozcelik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cennete gitme ihtimalimizi nasıl arttırırız ya da cehenneme gitmeme ihtimalimizi?

mehmet_87 Misafir

şimdi de kendini iyilik meleği melaike gibi anlatmaya başladı..senin neren iyi..buraya 178 tane mesaj atmışsın çoğu münafıklıkla dolu..bundan başka iki tane daha nickin varmış..musa ve hrstyn diye..bu nickleri görsem ya hristiyan ya yahudidir derim..ne yahudisin ne hristiyan..aklınca milleti kandırıyorsun..geçende missılgına başını açmayı sevgilisiyle yolda dolaşmayı öğütlüyordun..gözünün önündeki kuranı bırakıp muhammedi dağa gönderdiler ona okuma yazma öğrettiler gibi bir senaryo uyduruyorsun..eski mısırın mu kıtasıyla bağlantılı olduğu gibi bir efsaneye inanıyorsun..senmisin iyi şimdi..
    ayrıca edisonun elektriği bulması örneğini veren arkadaş..allahın kul hakkına ne kadar önem verdiğini biliyorsundur..dinimizde gavurda olsa kul hakkı yemek haram..edison ömrü boyunca çalışmış çabalamış sonunda almış istediğini..allah bence kafirde olsa kuluna hakkını verir..ne kadar çalışıyorsa karşılığını verir..

+ Konu Cevaplama Paneli