niyet ettiğiniz anda (ALLAH rızası için Abdest almaya) artık ALLAH'a teslim olmuş bir vaziyette onun yardımıyla ibadetinize başlamış olursunuz. % kaç özürlüsünüz bunuda belirtmeniz gerekirdi sadece kollarınızın % 10 kapasite özürlü olduğunu belirtmişsiniz ama en önemli olan abdestte niyeti yaptığınız zaman arkasından size birisi su dökebilir, bu şekilde abdest alabilirsiniz, her zaman size bir su dökenin bulunamıyacağını kabul edersek; abdestti alırken şunu unutmayınız şurama değdimi burama değmedimi diye evham etmeyiniz. Niyet ettikten sonra yıkayabildiğiniz yerleri yıkarsınız, yıkayamadığınız yerleri de yetişebildiğiniz kadarıyla, yapabildiğiniz kadarıyla yaparsınız. Bunu size şu şekilde daha anlaşılır bir şekilde anlatayım, başka bir hususla karşılaştırarak; kuran okuyan bir insan kuran okuduğu sırada bilmeden yanlış okusa hatta anlamı bile değişse ALLAH'ın yanlış anlamıyacağını kabul ederek okuduğumuz kuranın kabul edildiğini biliriz. Aynı şekilde ALLAH sizi yanlış anlamaz yapabildiğiniz kadar yaparsınız. Ben özürlülerin hayatları hakkında ilgili olarak baya bir tecrübeliyim. Öncelikle sizin özürlü olarak rehabilitasyon eğitimi aldınızmı ve vücudunuzun kaçta kaçı özürlü bunları bilmek istiyorum. Rehabilitasyon eğitimi almanız çok önemlidir, bu eğitim sayesinde hayatınızı özürlü olarak nasıl devam edeceksiniz bu eğitimi alırsınız, bu eğitimin içerisinde namaz ve abdest almak yoktur. Bu konuda yardım istemenize karşılık size öncelikle ALLAH size ve sizin gibilere yardım etsin, kendi halimizden ALLAH'a şükürler olsun diyerek cümleyi toparlayayım. Bizim dinimizde mantık ve kolaylık vardır. Abdestin farzlarını ve abdesti bozan şeyleri öğreniniz, niyetinizi yapınız sonra abdest alırken yapabildiğiniz kadarını yapınız, elindenizden geleni yaptığınızı ALLAH elbet biliyor. ALLAH kimseye yükelenemeyeceği yükü yüklemediğini Kuranda bildirmiştir. Yapamadıklarınızdan sorumlu değilsiniz. ALLAH sizi en güzel ihlasla ödüllendirmiş. Siz, sağlam gezen insanlar gibi isyan etmiyorsunuz, ALLAH'a sabırla, erdemle ve kuvvetli bir imanla yöneliyorsunuz. Ne mutlu size. ALLAH sizden razı olsun.
Pirimiz Seyyid Ahmet Er Rıfai ve Abdülkadir Geylani Hazretleridir.
Paylaş