+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 30

Konu: Bankacının Kazancı Helalmidir?

eee87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Bankacının Kazancı Helalmidir?

Arkadaşlar ben üniversitede turizm okudum fakat o sektördeki pisliklerden ve içkiden kaçtığım için o sektörde çalışmak istemiyorum.Bankacılık sınavlarına girdim kazandım ve şube bekliyorum olunca çalışıcam ama bankadada faiz durumu var.Acaba ordan alacağım maaş haram risklimi?Dini bilgisi kuvvetli arkadaşlar yardımcı olun lütfen.

radikal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    radikal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    147

Ya şimdi haksızmıyım ?

Hadi ama, acil yardım üstelik. Bakın, gecenin bu saatinde atılmış bu mesaj, o kadar acil yani !

Eğer bankadan alacağı maaş haram olursa, bu arkadaşımız gelen banka çağrısına belki olumsuz cevap verip, turizme geri dönmeyi bile düşünebilir.

Hatta turizme de dönmez belki, hamballığı dahi düşünebilir. Yeter ki bir lokma dahi olsa, helal kazanç, alınteri karşılığı olsun. Tek isteği bu, lütfen çok acil yardım, lütfen!
    Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!

Tecrübe Puanı
    0

Bu konuda hassas olup yardım istemem bu kadarmı dalga geçilcek bir konu kardeş sizin için?Benim yardım istemem sizin dalga konunuzmu olacaktı?

Tecrübe Puanı
    147

Turizm okudun,
    bankacılık konusunda sınavlara girip kazandın,
    İçki ile faiz arasında gidip geldiğin için yardım istedin,
    Ben de böyle yazınca alınganlık gösterdin...Hımm, garip!

Peki, maden turizm okudun senin aldığın eğitim üzerinden gidelim, ben de sana bir soru sorayım:
    Kişnişli Mantar ile rizotto arasında bir tercih yapmak zorunda kalsam, ne tavsiye edersin ? Daha da farklı bir soru ile genelleyeyim hatta: tavsiye edermisin ?

Tecrübe Puanı
    0

şunun ayrımını yapayım.turizmde 2 bölüm vardır.birisi seyahat işletmeciliği diğeri konaklama işletmeciliği.konaklama işletmeciliğinde içki ve içkili yemekle alakalı dersler vardır.fakat seyahat işletmeciliği bölümünde asla içki ve üzerine bir ders ya da yemekli uygulama mevcut değildir.ben seyahat işletmeciliği okudum.ve turizm meslek lisesi okuduğum için mecbur kaldım onu okumaya.tavsiyelerine gelince ben içkili bir yemek yapmadım ve yemedimde.şimdi ben haksızmıyım?bu konuda yardım istemeye.

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şuanda  online konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı eee87 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ben üniversitede turizm okudum fakat o sektördeki pisliklerden ve içkiden kaçtığım için o sektörde çalışmak istemiyorum.Bankacılık sınavlarına girdim kazandım ve şube bekliyorum olunca çalışıcam ama bankadada faiz durumu var.Acaba ordan alacağım maaş haram risklimi?Dini bilgisi kuvvetli arkadaşlar yardımcı olun lütfen.

Bu soruya cevap vermek için dini bilginin çok olması gerekmiyor aslında. Onun için ben cevaplayayım.

Faizi alanda, verende, yazanda, aracı olanda aynıdır, Allah'ın (cc) emrine muhalefet etmiş olur.

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

Tecrübe Puanı
    0

Allah razı olsun.

Tecrübe Puanı
    147

Arkadaşlar ben üniversitede turizm okudum fakat o sektördeki pisliklerden ve içkiden kaçtığım için o sektörde çalışmak istemiyorum.
    Önce yukarıdaki ifadeyi kullanıyorsun, daha sonra biz sana cevap verince de bu sefer;

...fakat seyahat işletmeciliği bölümünde asla içki ve üzerine bir ders ya da yemekli uygulama mevcut değildir.ben seyahat işletmeciliği okudum.
    böyle yazıyorsun.

eee 87 model kardeşim, sen ne istiyorsun ? Önce samimi olun, ne istediğinizi kendi içinizde belirleyin ondan sonra gerçekten yardıma ihtiyaç duyarsanız, buradaki en adi adam ben dahi olsam size doğru düzgün cevap veririz. Samimi olmak her zaman insanı kurtarır.

Ayrıca, hamballık yapmak ayıp bir şey de değildir. Bendeniz bu işi tam 9 hafta yaptım. Hem de bir un fabrikasında haftalık ücreti üzerinden yaptım. Bu işi yaparken de 4 yıllık üniversitenin ekonomi bölümünü de iyi derece ile bitirmiştim. Tek fark; ben ne istediğimi biliyordum sanırım.

Tecrübe Puanı
    0

ben gayet samimi davranıyorum.buraya üye olmamın sebebi saygılı düzgün şekilde yardımlaşmak ve sizlerle fikir alışverişinde bulunmaktı.fakat siz bana karşı dalga geçer gibi cevap veriyorsunuz kardeşim.ben sadece rahatsızlığımı dile getirdim ve fikirlerinizi istemiştim.siz bana karşı sıcak ve kardeşce yaklaşmalıydınız.

Tecrübe Puanı
    147

Yahu neden alınganlık gösteriyorsun ki ? Mesajına dön bak bir daha oku, sanki kendi kafanda aslında karar vermişte, sırf bazı ufak tefek kırıntıların rahatsızlığından da kurtulmak istermiş gibi bir de bize sorarak, kafanda daha önceden yer alan fikirlere yakın cevaplar gelirse; sanki iç huzurun tamamlanacakmış gibi bir havada yazdığın belli oluyor. Konunun bu tarafına vurgu yapmak için de öyle bir cevap verdim sana.

Peki, tamam istediğin gibi yapalım o zaman. Hangi banka bu ? özel banka mı yoksa devlet bankası mı ? Konunun bu tarafından gidelim, güzel bir sohbet olsun aramızda.

+ Konu Cevaplama Paneli

Paylaş