+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 17

Konu: Aleviler ve Zorunlu Din Dersi

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şuanda  online konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Standart Aleviler ve Zorunlu Din Dersi

Gündemde zaman zaman yer alan ve okullarda ki zorunlu din dersine karşı çıkan Alevilerin haberleri idrakleri zorluyor.

Bilindiğim kadarı ile okullarda ki din derslerinde İslamın temel kuralları, buna bağlı ahlak, Kur'an ayetleri ile Peygamber Efendimizden (sav) hadisler öğretilmekte.

Bizim Aleviler de Allah diyor, Muhammed diyor Ali diyor da, ama bu din derslerinden neden bu kadar nefret duyuyor anlamak mümkün değil.

Alevilerin bu itirazlarının siyasal olmayan dini yönünü bilen var mı?

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

sinang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sinang isimli Üye şimdilik offline konumundadır Mesajlari Onaylanacak
    Tecrübe Puanı
    40

ALLAH IN ESENLİĞİ İNANLARIN ÜZRERİNE OLSUN.
    bu mesele kaşındıkça yara olmuştur.Bu tür meselelerde önemli olan kimin haklı olduğu değildir.Burada önyargılar hakimdir.Öncelikle bunun kırılması gerekir.Bunun kolay olmadığını söyleyelim.Evet din dersi bir zorunluluktan çıkmalıdır,lakin dini eğitime şahıs veya velileri dışında kimse karışmamalıdırda.En kötü durum birine zorla bir meseleyi kabul ettirmektir,ki kabul ettirelemez.inanç bir gönül işidir,bir yönüyle.Gönle girmeyen iman muteber midir.O halde bu yarayı çok hassas ve özgürce ele almalıdır.İncinmeye müsait bir kolla çok fazla bir iş yapılamaz.Ancak yavaş ça halline gidilir.
    "Doğrudan doğruya Kur'an'dan alıp ilhamı / Asrın idrakına söyletmeliyiz islamı..." M.AKİF ERSOY

Tecrübe Puanı
    10

Konu Müslüman olmayana zoraki İslam dersi vermek değil, Müslüman olduğunu iddia eden Alevilerin İslam bilgisinden kaçmalarıdır, bunu sorguluyorum, neden?..

Bütün Tağutları Red...

Tecrübe Puanı
    10

Ayrıca Aleviler eğer Müslüman değiliz diyorsa, ne şekilde olursa olsun, bu din dersleri de bir tebliğ sayılmaz mı?

Bütün Tağutları Red...

radikal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    radikal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    147

Alıntı bekir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alevilerin bu itirazlarının siyasal olmayan dini yönünü bilen var mı?
    Sevgili Bekir;

Aslında sorarken cevap veriyorsunuz her zaman. Bunu da özellikle yapıyorsunuz ki; (kanaatimce) bir arkadaş bu sorunuza cevap verirse, siz; daha geniş açıklamalarınız ile bu sorunuza yine kendiniz cevap vererek biginizi paylaşma yönüne geçiyorsunuz. Allah razı olsun.

Evet sizin de dediğiniz gibi dini siyasal anlamda tarafgirlik olarak değerlendirdikleri için Din derslerine karşı çıkıyorlar. Çünkü, yüzyıllar öncesinden ekilen nifak tohumu her dem sulandığı için, maalesef siyaseti tercih ediyorlar ve karşı çıkıyorlar.

Hulefai Raşidin efendilerimizin ilk üçünü siyaseten red ediyorlar ve tanımıyorlar. Siyaseten muhalif görme işini o kadar abartıyorlar ki, hatta tanımayı bırakın, (haşa) en galiz küfürleri bu insanlara ediyorlar. Bu konuda hasmane tutumları o kadar ileridir ki, hiç bir alevi ailesinde Bekir, Osman ve Ömer isimlerini bulamazsınız. İster istemez yine aynı nakaratı tekrarlamak durumundayız, ibn-i sebe türü insanlar olduğu müddetçe de bu nifak her dem ortaya çıkacaktır.

Okullarda Din derslerinde Din ve ahlak ile beraber bu mübarek ashab'ı güzin (r.anhüm ecmain) efendilerimizin gözbebeği Hz. Ebu Bekr, Hz.Ömer ve Hz.Osman (r.anh) efendilerimizin de hayat hikayeleri ve başlarından geçen bazı hadiseler yer alır. Elbette düşman gibi gördükleri bu efendilerimizin hayatlarını bırakın okumayı öğrenmeyi çocuklarına anlatılmasına dahi razı değiller.

Oysa bilseler, ah! bilseler ne kadar yanılgı içinde olduklarını tevbeye gelecekler ama, maalesef bu öyle bir fitne ki, bu fitneye kapılan iliklerine kadar! yanmadan düzelmeyecektir.

Her alevi böyle mi ? Elbette hayır. Sessiz kalıp namazını orucunu tutup, ashab'ı Kiram efendilerimize karşı edebini muhafaz edenler de mevcut. Ama, sayıca o kadar az ki, ve bu fitneye girmemek için o kadar sabr edip bekliyorlar ki, sadece bu insanları yakından görüp tanıyanlar bu inceliği görebiliyor.

Şu an sesini çıkaran zümre ise, ne Din ile alakası var ne de Hazreti Ali efendimizi sevmek gibi bir arzuları var. Olsaydı, Din dersinin zorunlu hale gelmesi için kalkmayan kolları kökünden kırarlardı !...
    Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!

muhacir_b isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üye
    Tecrübe Puanı
    6

kardeşim aslında gerçek şu.bizler bir ümmettik bizi böldüler farklı farklı fırkalara ayırdılar.ama bir söz var ak koyun ile kara koyun geçitte belli olur.bir insan ben allahı ve resulu seviyorum der ve kabul eder.ama icraata gelince tam tersi.burda hataydada var haşa ben küçük görmüyom kimseyi sadece itikaatlarının kuran ve sünnet olması için aksine duacıyım inş.kardeşim allah resulu s.s.a yaşantısınabakın hiç kendini övmüşmü yahutta ben bilirim demişmi.eyer biriniz karşınıza çıktı onun dilinde hep allahı övmek ve onu tanıtmak varsa sözüm yok inş o doğru yoldadır ama birisi çıkıpta kendini tanıtırsa ondan aslandan kaçar gibi kaçın zira onları zehri size bulaşır.eyer ehlibeyti sevmek alevilikse bende aleviyim,eyer hz aliyi sevmekse alevilik bende aleviyim,anlayamadığım şu elhamdulillah hz hüseyin dedem olur sinsilede ki hz alide ama ben onları hep namaz kılarken ve hayırda yarışırken duydum.dedelerim bana hep bunu aktardı .ama ben namaz kılmıyorsam ,ve munafık gibi olmuşsam ben ehlibeytimi sevmiş oluyom senin kilon kaç olur allah katında.ehlibeyti sevenler 5 vakit namaz kılanlar,allahyolunda harcayanlar,ve onların yaptığı gibi yapmaya çalışanlar.adam ehli beyti seviyo ama ebubekiri kabul etmiyor,osmanı ve ömeri sevmiyor.eyer bu fikirdesen vallahi allahta seni sevmiyor .yok sen bütün eshabı seviyor ve allahın ve resulunun getirdiği ile amel ediyosan vallahi sen ehlibeytide seviyon allahta seni seviyor.adam burda diyo biraz içki içersen günah değil bunu diyen alevi şıhı görseniz ama alevilerin içindede fırkalar var allahu alem 7 fırkaları var.allah bizi kuran ve sünnet fikrinden ayırmasın.allah bizi islah etsin.dediğim gibi kardeşlerim benim amacım alevileri küçük görmek değil aksine onlara duacıyım inş.

radikal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    radikal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    147

Alıntı muhacir_b Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim aslında gerçek şu.bizler bir ümmettik bizi böldüler...
    Güzel kardeşim; yazdıklarımızı okudunuz mu ?...
    Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!

Tecrübe Puanı
    6

Allah razı olsun kardeşim bende bu yazdıklarına karşı san bir tastik edici olarak kendimi görmüştüm.belki hatalıyım hakkını helal et.özürdilerim

Tecrübe Puanı
    6

Allah razı olsun kardeşim bende bu yazdıklarına karşı seni bir tastik edici olarak kendimi görmüştüm.belki hatalıyım hakkını helal et.özürdilerim

Tecrübe Puanı
    6

Bana ve ümmete dua et radikal kardeşim.onlara merhametle ve şevkatle dua et.onlar bilmiyor .nede olsa onlarda peygamberimiz s.a.s inş ümmetinden olur şefaat bekleyen değil şefaat edenlerden eder rabbin inş.

+ Konu Cevaplama Paneli