Ben gördüm kardeş, vaktimiz helal olsun faydamız olursa ALLAH razı olsun. Abdestin farzları vardır. abdest alırken bunları yerine getirmek zorundadır her müslüman. Sizin mazeretiniz sağlık ile ilgili ise eğer. Bizim dinimiz kolaylık, akıl ve ihlas dinidir. Bizim dinimizde kolaylık vardır. Eğer özürlü iseniz ALLAH (c.c) kimseyi yapamadıklarından dolayı sorumlu tutmaz. Özürlü değilseniz veya mest yapmak istiyorsanız eğer size iki örnek vereyim: ben bir ara sakalımı uzatmıştım uzun sakalınız varsa ve ne kadar yıkarsanız yıkayınca kuru bir tel kalıyorsa, sakalınızdan namaz kılarken sular namaz boyunca akıyorsa o zaman sakalımı mest edebileceğimi bana birisi söylemişti ama ben sakalımı kesmeyi daha uygun buldum. Ancak herşeyde ölçülü olmak gerek, sakalınızı uzatmaktan tutun her konuda aşırısını uygun görmüyorum. Eğer bir engeliniz yoksa ALLAH (c.c) mest giymeden doğrudan abdest almanız daha uygundur. Ne kadar ALLAH için niyet ederseniz o kadar ALLAH'a yaklaşırsınız. Ben kendimden ikinci bir örnek vereyim ben işin kolayına kaçmak demiyorum ama mest etmek konusunda genelde mest giyen yaşlıları görüyorum. Benim babamda mest giyer, namazını kılarkende oturarak kılabilir. Kendime yakıştırmıyorum ben mest giymeyi ama ben bir abest ile bazen 3 vakit namazımı kılıyorum. şunu unutmayın kalbinizdeki niyetinizi ALLAH sizden daya iyi bilmektedir. Ona göre niyet ve ibadet ediniz.
Pirimiz Seyyid Ahmet Er Rıfai ve Abdülkadir Geylani Hazretleridir.
Paylaş