+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 3 ve 3

Konu: Arkadaşlar benim bir sorum olacak lütfen cvplayın

Michael Angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Beitrag Arkadaşlar benim bir sorum olacak lütfen cvplayın

Arkadaşlar ilk önce selamün aleyküm...Ben size birşey sormak istiyorum...Benim kardeşim daha doğmadan önce ölmüş...ben ozamanlar 2 yaşındaymışım...Acaba kardeşim şimdi nerede? Yani doğmadan önce ölenlerin melek olduğu gibi birşey de duydum acaba öyle mi? Lütfen yardım edin...

h-a-m-z-a isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üye
    Tecrübe Puanı
    5

Alıntı Michael Angel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ilk önce selamün aleyküm...Ben size birşey sormak istiyorum...Benim kardeşim daha doğmadan önce ölmüş...ben ozamanlar 2 yaşındaymışım...Acaba kardeşim şimdi nerede? Yani doğmadan önce ölenlerin melek olduğu gibi birşey de duydum acaba öyle mi? Lütfen yardım edin...

sorunuzu Hadis i Şerif ler eşliğinde cevaplayalım :

Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Onumden gonderecegim bir dusuk cocuk, arkamdam birakacagim bir atlidan, bana suphesiz daha sevimlidir."

Hz. Ali radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
    "Allah, dusuk cocugun baba ve annesini cehenneme sokacagi zaman, dusuk cocuk Rabbi ile mucadele eder. Sonunda ona: "Ey Rabbine karsi gelen dusuk, haydi ebeveynini cennete sok!" denilir. Bunun uzerine dusuk cocuk, onlari gobek bagi ile cekerek cennete sokar."

Hz. Muaz Ibnu Cebel radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Nefsim elinde olan Zat-i Zulcelal'e yemin olsun ki, dusuk cocuk, ahirette annesini gobek bagindan tutup cennete cekecektir, yeter ki annesi dusuk sebebiyle sevap kazanacagina inanip sabretsin."
    Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başka yük yüklemez. Herkesin kazandığı hayır kendisine, yaptığı kötülüğün zararı yine kendisinedir.(BAKARA 286)

gokhan koc isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

angel kardeşim selam öncelikle

ben ölen bebeklerin melek oluğuna inanmam
    melek kadar temiz dersen o farklı

kuranı kerimdeki insanın yaratılış aytetlerini okursan sorunun cevabını alırsın

ben sana örnek olarak şu ayeti göstereyim kardeşim

Rabbin meleklere "Ben yeryüzünde bir halife var edeceğim" demişti; melekler, "Orada bozgunculuk yapacak, kanlar akıtacak birini mi var edeceksin? Oysa biz Seni överek yüceltiyor ve Seni devamlı takdis ediyoruz" dediler; Allah "Ben şüphesiz sizin bilmediklerinizi bilirim" dedi ( bakara / 30 )

bu ayetten anlıyabilirz'ki insan yaratılmadan önce melek vardı en doğrusunu ALLAH bilir

muhtemelen o bebek şimdi ALLAH ın imetinin içindedir gerisini hangi anda ne yaptığını ALLAH bilir

+ Konu Cevaplama Paneli