+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 3 ve 3

Konu: ölüm anında tevbe

hikmetimm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hikmetimm isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    32

Standart ölüm anında tevbe

mevlam affetsin
    Artık gözünüzü açın! ne zaman ki can köprücük kemiğine dayanır, "tedavi edebilecek kimdir?" denir. (Can çekişen) bunun gerçek bir ayrılış olduğunu anlar. Ve bacak bacağa dolaşır. İşte o (peygamberin getirdiğini) doğru kabul etmemiş, namaz da kılmamıştı. Aksine yalan saymış ve yüz çevirmişti. Sonra da çalım sata sata yürüyerek kendi ehline gitmişti. Layıktır (o azap) sana layık! Evet, layıktır sana (o azap) layık. İşte o gün sevk, ancak Rabbinedir " (Kıyame Suresi, 75/26-35)

ebedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ebedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    13

Bence Bu Durum şöle Can Abim. Rabbimizin Ayetlerini Açiklamak Bize Düşmez Haşa. Ama Hayatta Akli Varken 5 Dakikasini Ayirip Tövbe Etmeyenler ölüm Gelince Korkudan Tövbe Edenler Işte Onlarin Sonu Kötüdür. Ama O Zamana Kadar Ona Kimse Dinden Bahsetmemiştir, ölüm Aninda Birşey Olmuş 5 Dakika ölmeden Iman Etmesine Birşey Kalp Ile Sebep Olmuş O Kişide Kalp Ile Iman Etmişse Işte Bence Onlar Kurtulmuştur. Yorumum Yanliş Anlaşilmasin. Benim Fikrim
    ENES YARDIM

hikmetimm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hikmetimm isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    32

Alıntı ebedi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence Bu Durum şöle Can Abim. Rabbimizin Ayetlerini Açiklamak Bize Düşmez Haşa. Ama Hayatta Akli Varken 5 Dakikasini Ayirip Tövbe Etmeyenler ölüm Gelince Korkudan Tövbe Edenler Işte Onlarin Sonu Kötüdür. Ama O Zamana Kadar Ona Kimse Dinden Bahsetmemiştir, ölüm Aninda Birşey Olmuş 5 Dakika ölmeden Iman Etmesine Birşey Kalp Ile Sebep Olmuş O Kişide Kalp Ile Iman Etmişse Işte Bence Onlar Kurtulmuştur. Yorumum Yanliş Anlaşilmasin. Benim Fikrim
    fikrin için teşekkür ederim

orasını mevlam bilir bizler kimse için bu cennetliktir yada bu cehennemliktir diye bir tabir kullanamayız son andaki tevbenin kabulü yüce mevlaya kalmış ama hayatı boyunca kafir yada münafık yaşamış son anlarında can boğaza dayandığında ben iman ettim gibi kelimeleri sarf etmesi boş bence sen gel hayatın boyunca mevlayı tanıma can boğazda rabbim sana inandım eşşhedü..... demeden göç

mevlam merhametlilerin en merhametlisidir

seyda muhammet raşit erol ALLAH (c.c) ondan razı olsun (menzildeki)

demişki öbür dünyada bana iki seçenek sunulsa seni rabbin mi yoksa annen-baban mı hesaba çeksin deseler sen kimi tercih edersin

oda demiş ki

beni rabbim hesaba çeksin çünkü o bana anne-babamdan daha merhametlidir

mevlam affetsin

selam ve dua ile
    Artık gözünüzü açın! ne zaman ki can köprücük kemiğine dayanır, "tedavi edebilecek kimdir?" denir. (Can çekişen) bunun gerçek bir ayrılış olduğunu anlar. Ve bacak bacağa dolaşır. İşte o (peygamberin getirdiğini) doğru kabul etmemiş, namaz da kılmamıştı. Aksine yalan saymış ve yüz çevirmişti. Sonra da çalım sata sata yürüyerek kendi ehline gitmişti. Layıktır (o azap) sana layık! Evet, layıktır sana (o azap) layık. İşte o gün sevk, ancak Rabbinedir " (Kıyame Suresi, 75/26-35)

+ Konu Cevaplama Paneli