bcetin811 Nickli Üyeden Alıntı
Kur’an ayetleri:
a) Hazret-i Meryem’in kıssası: Ali İmran suresinde bunun bahsi geçti. Şöyle ki:
,,Rabb’i onu güzel bir şekilde kabul buyurdu; onu güzel bir bitki gibi yetiştirdi ve Zekeriyya’yı da ona memur etti. Zekeriyya onun yanına, mâbede her girdiğinde yanında bir rızık bulurdu. Ey Meryem, bu sana nereden, derdi. 0 da bu, Allah tarafından, derdi. Zira Allah, dilediğine hesapsız rızık verir.” (Ali İmran, 37)
Beyzavî’nin beyanına göre, Zekeriyya Aleyhisselam Hz. Meryem’in yanına belli zamanlarda girer, çıkarken de kapıları kilitlerdi. Ve her girdiğinde kış mevsiminde yaz meyvelerini, yaz mevsiminde kış meyvelerini görürdü. Ve işte o zaman ,,Bunlar sana neden geliyor...” derdi. 0 da, ,,Allah tarafından” derdi...
b) Asef b. Berhiya:
Kur’an şöyle der: "Süleyman (a.s.) Ey ileri gelenler, dedi; Onların bana teslim olarak gelmelerinden önce hanginiz onun tahtını bana getirebilir? Cinlerden, bir ifrit: ‘Sen makamından kalkmadan önce ben onu sana getiririm,’ dedi.
Bunu yapmağa gücüm yeter ve ben güvenilir bir kimseyim! Yanında kitabtan bir ilim bulunan kimse de (Veziri Asef b. Berhiya yahut Hızır): ‘Sen gözünü açıp yummadan ben onu sana getirebilirim,’ dedi. (Süleyman tahtı yanına yerleşmiş görünce şöyle dedi: ‘Bu Rabb’imin lütfudur. Lütfune şükür mü edeceğim, yoksa nankörlük mü edeceğim diye beni sınamak istiyor. Şükreden kendisi için şükretmiş olur; nankörlük eden de bilsin ki, Rabb’in müstağnidir, çok kerem sahibidir.” (Neml, 38-40)
İşte bu zatın, bir anda Belkıs’ın tahtını Süleyman Aleyhisselam’ın yanına getirmesi bir keramet eseridir.
c) Ashab-ı Kehif:
Ashab-ı Kehif’in, yani o gençlerin mağarada 309 sene hiçbir afete uğramadan uyuya kalmaları keramettir ve keramet kabilindendir. Ve yine güneşin hararetinden korunmaları, Allah’ın onlar için bir lütfu, kendileri için de ayrı bir keramettir. Kur’an şöyle der:
"Uykuda oldukları halde sen onları uyanıklar zannedersin. Uyudukları yerde onları sağa ve sola çeviririz.."(kehf 18)
Keramet meselesinin "Yanlız Kur'an diyenler" konusunuyla ne alakası var diyenler olabilir..Burda birşeye dikkat çekmek istiyorum.."Allah(c.c) razı olduğu kimselere hesapsız rızık veriyor"..Peki Allah(c.c)'in dünya üzerinde böyle bir teminatı varsa ve bu Kur'an da sabitse neden evliyaları ya da velileri Allah'a ulaşma yolunda bir vesile olarak görmüyorsunuz??(Aynı örneği hadis ilmi içinde düşünebilirsiniz)
Paylaş