1. Sayfa - Toplam 7 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 68

Konu: sünneti inkarcıları buraya

firsaf isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üyeliği durduruldu
    Tecrübe Puanı
    0

Standart sünneti inkarcıları buraya

Şimdi bu arkadalarımıza soralım eğer sadece Kur an öğretisi yeterse Kuran da Allah c.c "Meryem71 ayetinde""İçinizden oraya uğramayacak hiç kimse yoktur. Bu, Rabbin üzerinde kesinleşmiş bir hükümdür."" buyuruyor.sünnet inkarcıları kendi bilinçsiz inanışlarıyla bu ayete göre cehenneme girerler. İşte bu ayeti anlamak için sünnet /hadis bilmeye muhtaçtırlar. Çünki Başka türlü açıklayamazlar. Hadistede cehennemin üzerinden geçen sırat köprüsü olduğunu öğrenirler.

Diğer bir husus: Maide 3 Size şunlar haram kılındı: Ölü, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına kesilen, boğulmuş, vurulmuş, yuvarlanmış, süsülmüş, yırtıcı hayvanlar tarafından yenmiş olup da henüz canlı iken kesmedikleriniz, dikili taşlar üzerinde boğazlananlar ve zararla kısmet paylaşmanız. Bunlar, birer yoldan çıkıştır. Bugün kafirler dininizi söndürebilmekten ümitlerini kestiler; onlardan korkmayın, yalnız benden korkun!... Sadece Kurana bakacak ve ondan deliller çıkaracak olursak balık etine haram dememiz gerekir. Şimdi inkarcıarkadaşlarımıza soralım Balık eti harammı? Kuranın neresinde geçiyor helallığı. Eğer helal diyorsan ve sakın Maide 96 ayetini delil getirmeye kalkışmayın çünki o ayetten size delil çıkmaz. 3. ayette boğazlanmamış hayvandan bahsediyor 96 ayette ise deniz avından bahsediyor....

Maide 3. göre balık etinin harammı helal mı olduğunuda açıklasanız.

Başka bir örnek Allah c.c Kuranda hırsızın elini kesin der "hangi elinin ve neresinden kesileceğini" açıklasanız. Meryem 71. deki ayete göre hadis kabul etmeyerek cehenneme giderim mi diyorsunuz? Bu hususları açıklayında engin ve derin ilminizden faydalanalım inş. Bunları merak ediyorum ve cevabınızı bekliyorum..

Muhacirlerden ve Ensar'dan ilklerle, güzel düşünüp güzel davranmada onları izleyenler var ya, Allah onlardan razı olmuştur; onlar da O'ndan razıdırlar. Onlara altlarından ırmaklar akan cennetler hazırlamıştır. Sürekli orada kalacaklardır. Büyük kurtuluş işte budur!" TEVBE: 100

sünneti kabul etmeyen inkarcılar tevbe 100. ayete göre nasıl davranıyorlar muhacir kimdir ensar kimdir
    bu insanlar nasıl izlenecekte ayetin hükmü yerine gelsin

Tecrübe Puanı
    0

Sayin Mete AciklamalarinizI Bekliyoruz

Enver İstek isimli Üye şimdilik offline konumundadır metin mete
    Tecrübe Puanı
    0

Önce tesekkür ederim tek tek yazacagim ama benim aciklamalarim bitmeden tek kelime yazmayacaksiniz önce söz verin biraz kaba yazacagim ama ne zaman cevabim biterse o zaman isterseniz küfredin.Önce anlasalim sonra yazayim...

hocam isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaşlar sünneti inkarcılık insanı imansızlığa götürür.

Dünyada sünneti en iyi yaşayanlara uymak duası ile ismail ağa cemaati lideri ve nakşibendi tarikatı şeyhi mahmud efendi (ks) hazretlerine özel site açılmış buyrun www.efendim.tripod.com

MAhmut ustaosmanoğlu:
    4000 küsür sünnet vardır bunlardan birine uymassam bana tabi olmayın

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı hocam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar sünneti inkarcılık insanı imansızlığa götürür.

Dünyada sünneti en iyi yaşayanlara uymak duası ile ismail ağa cemaati lideri ve nakşibendi tarikatı şeyhi mahmud efendi (ks) hazretlerine özel site açılmış buyrun www.efendim.tripod.com

MAhmut ustaosmanoğlu:
    4000 küsür sünnet vardır bunlardan birine uymassam bana tabi olmayın

Imansizligi sendenmi ögrenecegiz önce konuyu oku sonra cevap istiyorlarsa yaz konuyu bulandirmayin...

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı metin mete Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Önce tesekkür ederim tek tek yazacagim ama benim aciklamalarim bitmeden tek kelime yazmayacaksiniz önce söz verin biraz kaba yazacagim ama ne zaman cevabim biterse o zaman isterseniz küfredin.Önce anlasalim sonra yazayim...

Cevap bekliyorum firsaf ne oldu hosunuza gitmez ise hemen konuyu dagitacakmisiniz?

Tecrübe Puanı
    0

Bekledim bekledim cevap yazmadin eger verirsen ben hazirladim birinci sorunun cevabini Meryem 71 i nasil anlayacagiz nereden bulacagiz bi siratmi firatmi denen köprümüdür yoksa cukurmudur olan yeri...eger cevap verirsen yazacagim....

Tecrübe Puanı
    0

Bekledim bekledim cevap yazmadin eger verirsen ben hazirladim birinci sorunun cevabini Meryem 71 i nasil anlayacagiz nereden bulacagiz bi siratmi firatmi denen köprümüdür yoksa cukurmudur olan yeri...eger cevap verirsen yazacagim....

buyrun yazın neymiş öğrenelim

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı firsaf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    buyrun yazın neymiş öğrenelim

Bu kelimeyi söz olarak aliyorum.

Önce size bir seyleri hatirlatmak lazim aslinda gereksiz okursaniz gereksiz oldugunu yani sizin icin gereksiz demek istedim;

Saptıran da, hidayete erdiren de sadece Allah`tır:
    “Meşiet” kavramını tüm boyutları ile incelememiş olanlar, saptırma ve hidayet konusunda yanılmakta ve “dalâlet ve hidayetin herhangi bir esasa ve kurala bağlı olmadığını, Allah`ın rastgele birilerini saptırdığını kimilerini de hidayete erdirdiğini” ileri sürebilmektedirler.
    "Allah`ın durup dururken bir kimseyi saptıracağını iddia etmek, “zulüm”ü Allah`a yakıştırmak olur ki, böyle bir şey Allah hakkında düşünülemez bile."
    Zaten konu detaylı araştırıldığında işin öyle olmadığı anlaşılacaktır. Önce iki örnek verelim:
    Fatır; 8: “… feinnAllahe yudıllu men yeşau ve yehdiy men yeşa’…”
    "… Ama Allah, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. …"
    En`âm; 39:”Velleziyne kezzebu biayatina summün ve bükmün fiyz zulümat* men yeşeillahu yudlilhu, ve men yeşe'yec'alhu alâ sıratın müstekıym;”

"Ayetlerimizi yalanlayanlar, karanlıklar içinde kalmış sağırlar ve dilsizlerdirler. Allah dilediğini saptırır, dilediğini de sırat-ı müstakıym üzere kor. "
    İbrahim; 4: “Ve ma erselna min Rasûlin illâ bi lisani kavmihi li yübeyyine lehüm* feyudıllullahu men yeşau ve yehdiy men yeşa'* ve huvel Aziyzül Hakiym;”

"Biz her Rasûlü ancak kendi kavminin lisanı ile irsal ettik ki, onlara apaçık beyan etsin.Allah dilediğini saptırır ve dilediğini de hidayet eder. O, Aziyz’dir, Hakiym’dir. "
    Nahl; 93:” Ve lev şaAllahu lecealeküm ümmeten vahıdeten ve lâkin yudıllu men yeşau ve yehdiy men yeşa'* ve letüs'elünne amma küntüm ta'melun;

"Eğer Allah dileseydi, elbette sizi tek bir ümmet kılardı... Fakat dilediğini saptırır ve dilediğini de hidayete erdirir.Yaptıklarınızdan elbette mes’ul tutulacaksınız. "
    Müddessir;31Ve ma ce'alna ashabennari illâ Melaiketen, ve ma ce'alna 'ıddetehüm illâ fitneten lilleziyne keferu liyestekınelleziyne utülKitabe ve yezdadelleziyne amenu iymanen ve la yertabelleziyne utülKitabe velmu’minune ve liyekulelleziyne fiy kulubihim meredun velkafirune mazâ eradAllahu bihazâ mesela* kezâlike yudillullahu men yeşa'u ve yehdiy men yeşa’* ve ma ya'lemu cunude Rabbike illâ hu* ve ma hiye illâ zikra lilbeşer;

"Nar Ashabı’nı ancak melaike kıldık. Onların sayısını da kafir olanlar için ancak bir fitne kıldık. Kendilerine kitab verilenler yakinen bilsin ve iman edenler de iman bakımından artsın; kendilerine kitab verilmiş olanlar ve mü’minler de kuşkuya düşmesinler diye. Kalblerinde hastalık bulunanlar ve kafirler de: “Mesel itibarıyla Allah bununla neyi murad” desinler diye. İşte böylece Allah, dilediğini saptırır ve dilediğini hidayet eder. Rabbinin ordularını ancak O bilir. Bu beşer için ancak bir zikradır /öğüt, uyarı, hatırlatmadır."
    Zümer; 23:”… zâlike hüdAllahi yehdiy bihi men yeşa'* ve men yudlilillahu fema lehu min Had;”

"…İşte bu Allah’ın hidayetidir. Onunla dilediğine hidayet eder. Allah kimi saptırırsa onun için hidayet edici yoktur. "
    Görüldüğü gibi bu ayetlerde Allah`ın kudret sıfatı öne çıkarılarak her şeye güç yetiren Allah`ın, dilediğini saptırdığı, dilediğini de doğru yola ilettiği ifade edilmiştir.
    Ancak dikkat edilirse bu ayetler bir “rastgelelik” değil bir seçim, yani “Meşiet/ İrade” ifade ederler.
    Bakmasını bilirsek, Kur`an bize, Yüce Allah`ın saptırma ve hidayete erdirmeyi rastgele dilemediğini açıkça göstermektedir:

Mücahid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mücahid isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    139

Arkadaşlar şunu göz ardı etmeyiniz kabalaşan,çirkin söz sarfeden genelleme ve dayatma yapan kişisel yada tatsız ikili sohbete giren,başka üyeye hakaret ceza gerektiren hususlardır.Sizden rica ettiğimiz çok bi şey değil tartışmalarınızı ilmi zemin üzerinde delillendirerek yapınız.Kimse kimsenin tezini benimsemek yada inancına ortak olmak zorunda değildir.Tekfir gerektiren bir durum bile ictihaddır.İctihadlarda şüpheden arınmış mutlak doğrular değil zanna dayalı mevzulardır.Ezcümle şahsi zan ve anlayışa dayalı bir konuda kimse kimseye hakaret etmesin,zira rencide edici üslup müsamaha görmeyecektir tarafımızdan.Dua ile
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Suskunluğum aseletimdendir...
    Her lafa vercek bi cevabım var elbet...
    Lakin bir lafa bakarım , lafmı diye...
    Birde söyleyene bakarım adammı diye...