1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 23

Konu: Sayin Yöneticilere

CENGİZHAN isimli Üye şuanda  online konumundadır Üye
    Tecrübe Puanı
    1

Standart Sayin Yöneticilere

1)Bu web sitesi cüppeli ahmet hocanın mensubu olduğu cemaatin formu mudur..??

2) Bu forunda cüppeli ahmet hoca eleştrilebilir mi..??

Bu soruları sormamın nedeni Cüppeli ahmet hocanın tevkif edilmesinden sonra diğer islami sitelerde
    çok geniş cüppeli ahmet hoca tartışmaları yapıldı ve cüppeli ahmet hocayı müdafaa edenler
    yanında çok ağır tenkit edenler de oldu...

Bu forumda sadece hoca hakkında aşırı methiyelere rastladım.

Bu soruları sormamın nedeni eğer böyle ise cüppeli hocayı eleştirmekte kaçınayım da forumdan dışlanmayayım
    meselesidir...

Bilvesile Selamlar...

mehmet87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Spam
    Tecrübe Puanı
    0

bu forumdan cüppeli ahmeti savunuyorlar diye üyeliğimi silmiştim..bu yazıyı gördüm dayanamadım tekrar geldim...cengizhan senin inançların cüppelinin dediklerine ters geliyorsa bunu söylemek için neyden çekiniyorsun..forumdan dışlanmak mı önemli senin için inançların mı...senin allah ın forum mu..yada cübbeli mi allah..sen affet yarabbi..."allah ete kemiğe büründü mahmut kılığına girdi" diyor cübbeli efendi..bunun adı sapıklıktır..ne ilmi..ilim bunun neresinde..

Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı mehmet87 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu forumdan cüppeli ahmeti savunuyorlar diye üyeliğimi silmiştim..bu yazıyı gördüm dayanamadım tekrar geldim...cengizhan senin inançların cüppelinin dediklerine ters geliyorsa bunu söylemek için neyden çekiniyorsun..forumdan dışlanmak mı önemli senin için inançların mı...senin allah ın forum mu..yada cübbeli mi allah..sen affet yarabbi..."allah ete kemiğe büründü mahmut kılığına girdi" diyor cübbeli efendi..bunun adı sapıklıktır..ne ilmi..ilim bunun neresinde..
    Oraya gelince, o mübarek yerdeki vâdinin sağ kıyısından, (oradaki) ağaç tarafından kendisine şöyle seslenildi: «Ey Musa! Bil ki ben, bütün âlemlerin Rabbi olan Allah'ım. (kassas 30)

Şimdi Ağaç Allah mı oldu mehmet kardeş? Sohbetin başını sonunu dinlemeden sapık birisinin seni yönlendirmesiyle aklın karşıyor. Araştır biraz anlatılmak istenileni.

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şuanda  online konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Sayın CENGİZHAN
    İslamForum'un ne olduğu üye olurken okuyup kabul ettiğiniz yada okumadan kabul ettiğiniz forum kurallarında yazmaktadır. Eğer okumadan kabul ettiyseniz okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Anlamayanlara anlatmak adına söyleyeyim ki; İslamForum hiç bir gurup, cemaat, tarikat ve sairenin güdümünde değildir. Hiç bir güdümde olmamakla beraber birilerine sövmek için bir panoda değilidr. Kimi isterseniz eleştirebilirsiniz. Ancak eleştirilerinizin kişisel hak ve hukuka zarar vermemesi, yalan ve dedikodu kokmaması, gıybet ve iftira olmaması, kabul edilebilir delil taşıması ve İslam dairesinden çıkmaması gerekir.

Cübbeli Ahmet Hoca hakkında da yazabilirsiniz, yazdıklarınızdan eminseniz. Biz burada özel hayatları değilde İslama münhasır fikirleri, "adabı dairesinde" münazara etmeyi uygun buluyoruz.

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

mehmet87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Spam
    Tecrübe Puanı
    0

o ağaç allah ın evrende emrinde olan nesnelerden biridir..onda ne nefs vardır nede ona musallat olan şeytan..sesde allah ın sesi..allah cebrail vasıtasıyla peygamberleriyle konuşuyordu..o sefer direk kendisi konuşmuş..cüppeliyle allah ın peygamberi bir tutulmaz..insanda en üstün derece olan peygamberler bile tebliğ etmekle görevli..insanın allah katında en üstünü bile tebliğ etmekle görevli..."ete kemiğe büründü mahmut kılığına girdi" deme cesaretini nerden buluyor kendinde..ayrıca benim o vahhabiyle bir alakam yoktur tanımam bile..ben vahhabi değilim..

CENGİZHAN isimli Üye şuanda  online konumundadır Üye
    Tecrübe Puanı
    1

Alıntı bekir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayın CENGİZHAN
    İslamForum'un ne olduğu üye olurken okuyup kabul ettiğiniz yada okumadan kabul ettiğiniz forum kurallarında yazmaktadır. Eğer okumadan kabul ettiyseniz okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Anlamayanlara anlatmak adına söyleyeyim ki; İslamForum hiç bir gurup, cemaat, tarikat ve sairenin güdümünde değildir. Hiç bir güdümde olmamakla beraber birilerine sövmek için bir panoda değilidr. Kimi isterseniz eleştirebilirsiniz. Ancak eleştirilerinizin kişisel hak ve hukuka zarar vermemesi, yalan ve dedikodu kokmaması, gıybet ve iftira olmaması, kabul edilebilir delil taşıması ve İslam dairesinden çıkmaması gerekir.

Cübbeli Ahmet Hoca hakkında da yazabilirsiniz, yazdıklarınızdan eminseniz. Biz burada özel hayatları değilde İslama münhasır fikirleri, "adabı dairesinde" münazara etmeyi uygun buluyoruz.
    SAYGIDEĞER BEKİR KARDEŞİM,

Aslında forum kurallarını okumuştum. İnanmayacaksınız inanamamıştım. Foruma üye olma nedenimdi.

Cüppeli hoca konusu diğer forumlarda hemde 2-3 başlık altında çok büyük tartışmalara neden olmuşken formumuzda hemen hemen hiç tartıuşılmamsı yukarıdaki soruyu sormama neden olmuştur...

TEŞEKKÜRLER.....

Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı mehmet87 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o ağaç allah ın evrende emrinde olan nesnelerden biridir..onda ne nefs vardır nede ona musallat olan şeytan..sesde allah ın sesi..allah cebrail vasıtasıyla peygamberleriyle konuşuyordu..o sefer direk kendisi konuşmuş..cüppeliyle allah ın peygamberi bir tutulmaz..insanda en üstün derece olan peygamberler bile tebliğ etmekle görevli..insanın allah katında en üstünü bile tebliğ etmekle görevli..."ete kemiğe büründü mahmut kılığına girdi" deme cesaretini nerden buluyor kendinde..ayrıca benim o vahhabiyle bir alakam yoktur tanımam bile..ben vahhabi değilim..
    Fena ve beka olan Mürşid'tede nefsinin arzuları yoktur, Onlar Allah celle celaluhu'nun sıfatlarında ve zatında kaybolmuşlardır. Bunu ne kadar anlacaksınız bilmiyorum, ama sırf bir Allah dostuna düşman olmayın ona karşı tavır almayın diye açıklıyorum.

Nefsin dereceleri vardır nefsi emmare, nefsi levvame, nefsi mülhime, nefsi mutmainne, nefsi raziye,nefsi mardiyye, nefsi safiye..

Bir Allah dostunun ağaç kadar değeri yokmu ki Allah celle celaluhu ona tecelli etsin? Cübbeli hocanın açıklamış olduğu konu tam olarak şöyle. Tarikatı aliyye sayesinde çeşitli zuhuratlar gözükür, bunu herkes göremez. İşte bu zuhuratlarda gözüken bir konuyu anlatıyor. Allah c.c. dostuna tecelli ediyor. Ağacın Musa a.s.'a "Ben Alemlerin Rabbiyim" demesi gibi. Zuhuratta görüken de Allah c.c. Efendi Hazretlerine tecelli edip "Ete kemiğe büründüm Mahmud diye göründüm" diyor. Allah dostları Peygamber varisleridir..Bilmem anlatabildim mi?

radikal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    radikal isimli Üye şuanda  online konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    147

"Biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik her halde Sen onu Allah korkusundan başını eğmiş çatlamış görürdün, o temsiller yok mu, işte biz onları insanlar için yapıyoruz gerek ki tefekkür ederler" ( Haşr : 21 )

Dağın burada nefsimi var ki; Kur'an'ın dağa indirildiği takdirde itaat edeceğini temsil veriyor Rabbimiz.

Anlayana diyelim, geçelim...
    Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!

radikal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    radikal isimli Üye şuanda  online konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    147

Ete kemiğe büründüm, Yunus diye göründüm" (Yunus Emre K.S.)

"Mevlana Hüdavendigar bize nazar kılalı
    O'nun görklü nazarı gönlümüz aynasıdır." (Mevlana K.S.)

Yunus ve Mevlana gibi zamanın dervişleri söyleyince oluyor da, bu zamanın arifi billahı söyleyince olmuyor mu ?

Allah'ın (Celle celaluhu) sadece o zamanlara has bir lütf mudur ? Bu zamana ait bir lutuf yokmudur ? Bunu düşünmek bile kopkoyu bir şirktir.

Anlayana...
    Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!

mehmet-5 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Üyeliği durduruldu
    Tecrübe Puanı
    0

ben mevlananın sözlerini inkar etmekten gayet mutluyum...neyse

bekir ve samanyolu..arşivde açtığım o 2 tane saçmasapan konuyu niye silmiyorsunuz...internette çoğu insan gerçek adını bile söylemiyor..benim adım soyadım adresim öylece duruyor orda..maskot gibi 800 kere izlenmiş o konu..mahalle muhtarının adı bile yazıyor...saçmasapan...silin kardeşim benim iznim olmadan niye tutuyorsunuz o yazıları orda...