benimde 12 yaşında bir kızım var, ALLAH bağışlasın. Onun saçı çok uzun bellerine kadar geliyor. En kıymetli şeyi saçları. Üstüne varamıyorum ağlıyor bende dayanamıyorum annesine yönlendiriyorum, annesi benden daha yufka yürekli. Ama esas beni rahatsız eden başörtüsünü artık takması gerektiği, benim kızım şu anda 12 yaşında seneye orta 3 e gidecek lisede takması yönünde karar almıştım. Artık lise çağında başörtüsü takmamasını düşünemiyorum bile. Bu konuda karar aldım ve İnşallah uygulayacağım. Belki bu yıl takması gerekiyor. benim isteğim başörtüsünü kendi isteyerek takması ve ileride büyüdüğü zaman hiç çıkarmamasıdır. Ben şimdi baskıyla taktırırsam ileride yaşı büyüyünce çıkarıverirse ben kahrolurum. Şimdi oğlum Muhammed'te eğer büyüğüdünde camiye gitmezse yine ben kahrolurum. Sevdirmem lazım hem kardeşleri birbirine sevdirmem lazım hem onları İslamın yaşam biçimini, Kuranın emirlerine Peygamberin sünnetine uygun olanı sevdirerek yönlendirmem lazım. Benim birinci sorumluluğum budur. Yukarıda belirtilen örneği inşallah yerine getireceğim eşimli birlikte. Aile büyüklerini çağırıp onun için hazırlanmış bir tören havası içerisinde onu hoşnut edecek şekilde hediyeler alarak artık hazırlık yapacağım. Seneye 13 yaşında olacak liseye giderken de 15 yaşında olacak başörtüsünü 15 yaşında takmış olacak. benim vicdanım bence hemen taktır diyor. Ama uygulamaya gelince yapamıyorum. Üstüne gidemiyorum. Uçlarından düzelttirmek istesek bile ağlıyor saçlarına dokundurmuyor. ALLAh yardımcım olsun, benim gibi olanlarında ALLAH yardımcısı olsun. Dersleri çok iyi takdir alıyor, okulda sınıfta öğrentmenleri memnun, dersanede sınıfta birinci, dersanede 7. oldu. Onun için üstüne gidemiyorm. Eğer bu başarıları bozulursa diye de çekiniyorum.
Pirimiz Seyyid Ahmet Er Rıfai ve Abdülkadir Geylani Hazretleridir.
Paylaş