+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 20

Konu: Hafızlık için 3 yaş erkenmi?

Tecrübe Puanı
    16

Standart Hafızlık için 3 yaş erkenmi?

Arkadaşlar benim 8 aylık oğlum var ve ben onu hafız olarak yetiştirmek istiyorum ama kaç yaşında başlasa hafızlığa onu bilemiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz? Bana kalırsa 3 yaşını doldurduktan sonra hafızlık için kursa giderim oğlumla hergün. Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Tecrübe Puanı
    9

Ben Anaokulu öğretmeniyim. Bence Dediğiniz Yaş çok Erken çünkü Biz Kurani Kerimi 5 Ve 6 Yaşinda ögretiyoruz.ama
    Ezber Olayi Farkli önce Kurani Kerimi ögretip Onu Sikmadan Sürekli Okumaya önem Verin Zaten Okudukça Dil Alişacaktir Ve Ileride Ezberledigi Zaman Kolaylik Sagliyacaktir.ama önce çocuga Dinimizin Geregi Sünnetleri Ve Farzlarini Işlemeliyiz Sonra Zaten Oda Kendiliginden Gelecektir.çünkü Bazi Egitimler Erken Verilince Ters Tepki Verebilir Yani Ailenin Zoruyla Yapabilir.
    HER ŞEY KADER İLE TAKDİR EDİLMİŞTİR, KİSMETİNE RAZI OL Kİ RAHAT EDESİN.....

hannane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hannane isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    76

ablacım bende bi anaokulu eğitmeni olarak çokda tasvip etmiyorum 0_3 yaş arası hafızlık eğitimini..denizin sesi arakadaşımın da dediği gibi o dönemde çocuklar zihinleri boş hafızaları ezbere çok yatkın ama zihinsel ve psikolojik olarak hazır değiller ..bunun yanı sıra tabiki sureler ve Kur_an ı kerimi yüzünden okuma çalışmaları başlayabilir..We daha çok ahlaki eğitimlerine özen gösterip Efendimiz a.s ın sünnetlerini ahlakına yerleştirirsek daha güzel sonuçlar ortaya çıkıcaktır inşaallah..hem ileride bunu kendi isteği ve bilinçli olarak yapması hem kendisi için hem akibeti için hemde ümmetimiz için daha hayırlı olacaktır..
    Rabbim cümlemizi ve cümle evlatlarımızı Kuran ehli olan topluluk içinde haşretsin..
    dua ile..
    ..kelâmın ağusu ikram olunsa, şeker şerbet der içeriz
    ..yağmur yağanda su vermesen, ağlar, gözyaşımızı içeriz
    ..ger sen bize kaşın çatsan, biz kendimizden geçeriz
    ..gönül ko'maz hiçbir demde, cânan için candan geçeriz

Tecrübe Puanı
    16

allah razı olsun kardeşlerim...hmmm tamam o zaman ben bu hafızlık konusunu oğlumun hevesine göre geliştirim ve 5 yaşında başlim buna daha önce kolay sureleri öğrenir inşallah. Ya ben çok takıyorum bu annelik görevini ...hiçbişey yanlış yapmak istemem ve özellikle birşey öğretmeyide kaçırmak istemem ...bol bol kitap okumam gerekiyo anlaşılan...allah razı olsun sizden ben rahatladım şimdi.

hannane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hannane isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    76

rahatlamanıza sevindim inşaallah..
    Bu gayret sonucunda hayırlı evlad yetişicektir....Rabbim muhakkak hiç bir gayreti karşılıksız bırakmaz..
    dua ile...
    ..kelâmın ağusu ikram olunsa, şeker şerbet der içeriz
    ..yağmur yağanda su vermesen, ağlar, gözyaşımızı içeriz
    ..ger sen bize kaşın çatsan, biz kendimizden geçeriz
    ..gönül ko'maz hiçbir demde, cânan için candan geçeriz

gulya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    17

Allah razi olsun ornek bi annesiniz masallah

Tecrübe Puanı
    16

Allah razı olsun ve aminnnn bana motivasyon verdiniz teşekkürler allah kat kat razı olsun ....görevimiz zor!!! Allahım yardım et!!!

alina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    alina isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı münevver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar benim 8 aylık oğlum var ve ben onu hafız olarak yetiştirmek istiyorum ama kaç yaşında başlasa hafızlığa onu bilemiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz? Bana kalırsa 3 yaşını doldurduktan sonra hafızlık için kursa giderim oğlumla hergün. Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Neden bu seçimi çocuğunuza bırakmıyorsunuz.
    Bence insanları meslekleri inançları konusunsa serbest bırakmak lazım.
    PİRSULTAN KIZIYIM BENDE BANAZDA
    KANLI YAŞ AKITTIM BAHARDA YAZDA
    DEDEMİ ASTILAR KANLI SİVASTA
    DAR AĞACI AĞLAR PİRSULTAN DEYU

hüma-gül Misafir

Ama kardesim biz anne ve babalar olarak cocugumuza dogru yolu göstermek zorundayiz.Bizin en önemli görevimiz de ebeveyn olarak, dinimizin en inceliklerini ta cocukluktan baslayarak onlara göstermektir.Bundan sorumlu olanlar biz ebeveynleriz.Allahim islam dinini dolu dolu yasayan evlatlar büyütmemizi nasip etsin insallah

alina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    alina isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı hüma-gül Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ama kardesim biz anne ve babalar olarak cocugumuza dogru yolu göstermek zorundayiz.Bizin en önemli görevimiz de ebeveyn olarak, dinimizin en inceliklerini ta cocukluktan baslayarak onlara göstermektir.Bundan sorumlu olanlar biz ebeveynleriz.Allahim islam dinini dolu dolu yasayan evlatlar büyütmemizi nasip etsin insallah

Anne ve babalar çocuklarını topluma birer akıl ve ruh sağlığı iyi olan bireyler yetiştirmekle sorumludur.3 yaşındaki çocuğun beynini bu tür şeylerle yıkamanın ne anlamı var.zamanı geldiğinde oda inancını nasıl yaşayacağına karar versin.Sonuçta aileden etkileniyor.Müslüman olan bir aile ortamında yetişen çocuklar gidipte bogomil,mazdek budist veya yahudi olacak değil ya.
    olanlar vardır ama sayıları sınırlıdır.İslamı yaşayanların amacı kapalı bir toplum oluşturmak.Dolayısıylada başka bir olasılık yok.

Gerçi konuşmanın anlamıda yok.Bunu buraya yazan kişi zaten kararını vermiş.Ama sanırım biraz pohpohlanmaya ihtiyaç duymuş.

sevgilerimle
    PİRSULTAN KIZIYIM BENDE BANAZDA
    KANLI YAŞ AKITTIM BAHARDA YAZDA
    DEDEMİ ASTILAR KANLI SİVASTA
    DAR AĞACI AĞLAR PİRSULTAN DEYU

+ Konu Cevaplama Paneli