Slm arkadaslar benim bir süt kuzen nim var süt dayimin kizi onun ile evlenebilir miyim caiz midir??
Slm arkadaslar benim bir süt kuzen nim var süt dayimin kizi onun ile evlenebilir miyim caiz midir??
Caizdir veya değildir desek; dinleyecekmisin sözümüzü ?
Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!
elbette dinleyeceyim abi , zor ama allahin izin vermediyi seyi yapmam
Aynı yerden süt emmediğin için kuzenin ile evlenmen caizdir.
"Geçmişte olanlar hariç, (bundan böyle) babalarınızın evlendiği kadınlarla evlenmeyin: Muhakkak ki bu, ahlaksızlık, iğrenç bir yol ve (Allah'ın) hışmı(na uğrama)dır.
Size (şunlarla evlenmeniz) haram kılındı: Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren (süt) anneleriniz, süt bacılarınız, karılarınızın anaları, birleştiğiniz kadınlardan olup evlerinizdebulunan üvey kızlarınız -eğer onlarla birleşmemişseniz (kızlarını alamaktan ötürü) üzerinize bir günah yoktur- kendi sülbünüzden gelen oğullarınızın karıları ve iki kız kardeşi bir arada almanız. Ancak geçmişte olanlar hariç. Şüphesiz Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir.
Cariyeler hariç evli kadınlar(la evlenmeniz) de haramdır. (bunlar) Allah'ın üzerinize yazdığı (haramlar)dır."
(4 NİSA, 22-24)
Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir.
Ayrıca süt dayı nasıl oluyor anlamadım ben. Süt kardeş olmasın sakın ?
Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir.
Süt dayının kızı kuzen olur. Gerçek dayı kızından farksızdır.
Süt dayı; anneniz ile başka bir erkek çocuk beraberce aynı kadından süt emerse, zahiri süt kardeş olmuş olurlar. Bazı yerlerde annenizin süt kardeşine süt dayı denir. Dolayısı ile sizin dayınız gibidir.
Paylaş