mhmt Nickli Üyeden Alıntı
İslam en güzel yaşayarak tebliğ edilir. Yaşamak için özgür olmak lazım. Özgür olunca yaşamak mümkün olur ve en güzel tebliği, yani göstererek, ıspat ederek İslam'ı tebliğ yapılır. Şimdi, yaşamak için önce özgür olmak lazımsa, özgürlüğü kazanmak için ne yapmak lazım? Düşman zalim ve acımasız ise, bu zalim ile anlaşma mı beni özgür kılar yoksa ondan güçlü olmak mı? Heralde güçlü olmak özgür kılar ki dinimi yaşayarak gösterebileyim.
Bunlar bizden razı olmazlar. İnsanlar olarak değil, düşünce olarak söylüyorum. Yoksa, hıristiyan bir kapı komşumuz çok iyi bir insan olabilir. Yardımsever ve fedakar olabilir.
Ama benim demek istediğim şu: Bosnalılar; Bosna savaşında, yıllarca beraber yaşadığı farklı dindeki kapı komşusunun savaş başladığında nasıl kendisine silah sıkan bir düşman olduğunu görünce, kendisinin Müslüman olduğu için buna muhatap olduğunu anlamışsa, aynen bu durum bize bir örnek olmalıdır.
İşte bizim tam ve kalıcı özgürlüğümüz, hürriyetimiz; gücümüzle orantılıdır. Eğer güçlü isek Adaleti sağlayabiliriz. Değilsek, zulme maruz kalıyoruz. vs vs..
Kardinale gelince, konuşurlar.. İstediklerini söylerler.. İyiliğimizi istemezler, bu kesin..
selametle..
Paylaş