+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 11 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 103
Like Tree2Kişi beğendi

Konu: Iste Nurcu Fetvasi... Hristiyanlar CENNETLİKTİR!

Enver İstek isimli Üye şimdilik offline konumundadır metin mete
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Iste Nurcu Fetvasi... Hristiyanlar CENNETLİKTİR!

Hristiyanlar CENNETLİKTİR!
    18 Kasım 2008 Salı 00:51
    Yeni Asya yazarı (fakih) Süleyman Kösmene, 'Ehl-i kitap, ehl-i necat mıdır?' sorusuna inanılmaz bir cevap verdi.

Yeni Asya yazarı Süleyman Kösmene, Fıkıh köşesine ilginç bir konuyu taşımış.

'Ehl-i kitap, ehl-i necat mıdır?' sorusuna verdiği cevapta önce Kur'andan ayetlerle "Ehl-i Kitap" hakkında te'vilde bulunan Kösmene, "Ehl-i kitabın, geçmişte her ne kadar Allah’ın sıfatlarını yanlış tanımış ve yanlış inanmış olsalar da; günümüzde eski batıl inançlarından her geçen gün biraz daha uzaklaşarak “Tevhid İnancına” yaklaştıkları ve hatta çok yerlerde “Tevhid İnancına” ulaştıklarını şükranla görmek mümkün." sözleri ile yumuşatıcı ve kabul görür ifadeler kullanmış.

EHL-İ KİTAP CENNETLİKMİŞ!

Daha sonra Bediüzzaman Said Nursi'nin sözlerini kendisine kaynak kabul eden Kösmene, " 'adem-i kabul başkadır; kabul-ü adem başkadır.' Bilmeyenlerin ve kasıtsız bulunanların durumu bunlarla bir değildir." diyerek günümüz Ehl-i Kitabını İslam anlatılmadığı için mecburen Hristiyan yahut Yahudiymiş gibi göstermeye çalışmış.

Bununla yetinmeyen Kösmene "bununla beraber Allah’ın var ve bir olduğunu tasdik eden bir ehl-i Kitab’ın ehl-i necat olduğunu; binâenaleyh Cennet ehli olduğunu söylemek mümkündür." diyerek Hristiyan ve Yahudileri CENNETLE MÜJDELEMİŞ...

Tecrübe Puanı
    0

Ayetleri gecsek dahi,Hala Hiristiyanlarin en büyük yetkilisi Papa Isanin Tanri oldugunu israrla söylerken Diyalogun geldigi durumu kavramak inanin akil kari degil,Hala bizi delilsizlik ile suclayanlar varken bu taze delil dahi bizim korkumuzu destekliyor...

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şuanda  online konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Bu gün " Ehl-i Kitap " diye adlandırılan Hıristiysan ve Yahudilerin sadece, yalın bir "tevhid" inancına dönmeleri onları hangi noktaya getirebilir ki, "cennetlik" olabilsinler?

Hazreti Muhammed Mustafa (sav) in risaletinden itibaren, O'nu ve getirdiğini duyan, bilen, davası hakkında bilgi sahibi olan, O'nun tebliğlerini herhangi bir şekilde öğrenen veya duyan veya tüm bunlardan dolaylı olarak haberdar olan ve bunlara iman etmeyenlerin ve
    O'nun ve getirdiğinin aksinin hak olduğunu iddia edenlerin, cennetlik olabilme ihtimali olduğunu, bu dinin bize öğrettikleri çerçevesinde, zannetmiyorum.

Bu iddiayı yapan kim olursa olsun, her platformda tartışabilirim.

Ve bu tür iddia sahiplerinin Hakk'tan konuştuğuna da inanmıyorum, vesselam...

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekir isimli Üye şuanda  online konumundadır sadece bir kul
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Duha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bekir Abi, sen de mi?

Daha neyin ne olduğunu bilmeden hemen kılıçları çekiyorsun.

İşte İslamı bölen bu zihniyettir.

Kim demiş ki, İslam'ı Kur'anı ve Peygamberi bildiği halde iman etmeyen cennete gider. Nerde yazıyor?

Hiç mümkün mü? Olur mu öyle şey?

İşte itham edilen yazıyı yapıştırdım. o yazı bir okurun sualine cevap olarak gazetemizin fıkıh köşesinde çıkmıştır. Okuyun ve itirazınız varsa delilleri ile söyleyin ki tartışalım.

Yoksa müfteri olacaksınız?
    Sinir katsayın artmış yine Duha Kardeşim...

Ben birinci permalinkte iddia edilen ifadeye, hiç kimseyi işaret etmeden; varsa birinci permalinkte ki iddianın arkasında her hangi bir kimse, o kişiye atfen yazı yazdım.

Bu tarz ve hareketle, "kılıç çekmek", "müfteri" olmak nasıl olabiliyor, anlayamadım, hayırlısı.
    ..

Ve tevekkel alellah ve kefa billahi vekila

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.
    Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,
    Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Bütün Tağutları Red...

Tecrübe Puanı
    0

İşte Metin Mete Abi, senin sorunun burda. Bizi Üstadımız Peygamber gibi görmekle itham ediyorsun, sen herkezi peygamber gibi hatasız görüyor ve sözlerini araştırmadan kabul ediyorsun.

Oysa bir fasık bir haber getirdiğinde araştırmak lazım

İşte bahsi geçen yazı. Buyur iman etmemiş ehl-i kitabın cennete gittiğini nerde yazmış göster.

Diyor ki "bilmeyen, duymayan ehl-i necat olabilir. Necat olur, demek başka necat olabilir demek başka.

Kur'an ayetlerinde görüyoruz ki, Allah bir kavme peygamber göndermedikçe azab etmez.

Bu hükmün tevilini yapıyor.

Nasıl Hz. İsa'dan Peygamberimize kadar geçen süreye fetret denir. O devirde yaşayan zalim olmadıkça ehl-i necat olduğu söylenmiş ve ümit edilmiş.

Üstad'da diyor, bu asırda yarı fetretttir. İyi ve kötü birbirine karışmış Ehl-i Kitab olan biri eğer Kur'an ve Peygamberimiz hakkında malumatı yoksa ehl-i necat olacağı ümit ediliyor ve isteniyor. Müslümanlar herkezi cehenneme değil cennete gitmesini arzu eder. Bu arzu ile yazılmış söz neden sapıklık olsun.
    Hem Yahudi ve Hristiyanlar sadece kendi dinlerine tabi olanların cennete gitmesini istiyor. Biz de yahudi ve hristiyan gibi mi olalım?

Hem biri Kur'an ve Peygamberimizi duyduğu vakit araştırma niyet etse, lakin bir fasık dese (haşa) O yalancıdır, inanma. O kişi araştırmayı bıraksa fetrete düştüğü için o meyli rahmet neticesinde necatına vesile olur ümit edilmiştir.

Meseleleri çarpıtmakta üstünüze yok.

Bak güzel kardesim Duha,Seyhinizin bu konudaki durumunu daha önce yazmistim.Ve inan ben o yaziyi zaten okudum.Ama genel kani buki nereye gittigimizi o göstermek amacli yazilmisti sadece baslik olarak..Detayi olsada olur olmasada sözün sonu bu baslik.Gerisi Seyhinizin dedigi gibi teferruat..Allahin cennetine ortakligimiz yok,Hatta herkesi oraya koysun isterse beni cehenneme atsin gibi bir taasubumda yok.Kim kurtulusa kucak acmis ise Allahin verdigine sükretmesi gerekir,yoksa her önüne geleni cennete gönderecek lüxümüz yok,Böyle bir yetkimizde yok.Bak su diyalog ile Vatikanda dahil hepsini melek ilan edenleri görünce eeee artik ne diyelim Fetvada sizin seyhinizden olsun....

Tecrübe Puanı
    0

Bekir Abi, sen de mi?

Daha neyin ne olduğunu bilmeden hemen kılıçları çekiyorsun.

İşte İslamı bölen bu zihniyettir.

Kim demiş ki, İslam'ı Kur'anı ve Peygamberi bildiği halde iman etmeyen cennete gider. Nerde yazıyor?

Hiç mümkün mü? Olur mu öyle şey?

İşte itham edilen yazıyı yapıştırdım. o yazı bir okurun sualine cevap olarak gazetemizin fıkıh köşesinde çıkmıştır. Okuyun ve itirazınız varsa delilleri ile söyleyin ki tartışalım.

Yoksa müfteri olacaksınız?

Gösterse Allah onuda kabule yanasan cikmaz sanirim...Cünki onlar Allahin yaninda mutlaka ortak icat ederek iman ederler diyor....

mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mhmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    41

Peki netleştirip bir soru sormak istiyorum:

"La ilahe İllallah Muhammedün Resulullah", demeyenler içinden, nasıl inanırsa inansın, Cennete gidecek olanlar var mıdır? Varsa, neye göre vardır?

selametle..
    CİHAD: Fert, cemaat ve toplum bazında iyiliklerin yaşanır hale gelmesi, kötülüklerin kaldırılması için bütün gücümüzle hep beraber ve teşkilatlı bir şekilde çalışma mecburiyetini üzerimize yükleyen farzdır...

heryazdığımiçinالله يعلم(ALLAH bİliR)diyorum...

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı mhmt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki netleştirip bir soru sormak istiyorum:

"La ilahe İllallah Muhammedün Resulullah", demeyenler içinden, nasıl inanırsa inansın, Cennete gidecek olanlar var mıdır? Varsa, neye göre vardır?

selametle..

Soruyu biraz daha acsana Mehmedim tam anlamlandiramadim.Tevhid olarakmi yoksa nasil?tam aciklik getirirsen bir acizane fikir beyani yapariz Insallah....

mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mhmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Tercübeli Üye
    Tecrübe Puanı
    41

Kusura bakma abi, karışık yazmış olabilirim.
    ...
    Kelime-i Tevhid'i; "Muhammedün Rasulullah"ı ekleyerek GETİRMEYENLER, yani Allah'ın TEK olduğuna inanıp, Hz. Muhammed (SAV)'yi Peygamber kabul etmeyenler içinden Cennete girecek olanlar var mıdır? Varsa, Kuran'dan ayetler ile delili nedir?

Kısaca: Peygamber efendimizi kabul etmeyen birinin cennete gitmesi mümkün müdür?

selametle..
    CİHAD: Fert, cemaat ve toplum bazında iyiliklerin yaşanır hale gelmesi, kötülüklerin kaldırılması için bütün gücümüzle hep beraber ve teşkilatlı bir şekilde çalışma mecburiyetini üzerimize yükleyen farzdır...

heryazdığımiçinالله يعلم(ALLAH bİliR)diyorum...

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı mhmt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kusura bakma abi, karışık yazmış olabilirim.
    ...
    Kelime-i Tevhid'i; "Muhammedün Rasulullah"ı ekleyerek GETİRMEYENLER, yani Allah'ın TEK olduğuna inanıp, Hz. Muhammed (SAV)'yi Peygamber kabul etmeyenler içinden Cennete girecek olanlar var mıdır? Varsa, Kuran'dan ayetler ile delili nedir?

Kısaca: Peygamber efendimizi kabul etmeyen birinin cennete gitmesi mümkün müdür?

selametle..

Bende eklemiyorum Mehmedim,ama velakin Ben onun asigiyimdir.O Alemlere Rahmettir,O son Allahin Resulüdür.Inandim Iman ettim Elhamdülillah.Gerisine bugün cevap veremeyecegim.

+ Konu Cevaplama Paneli

Paylaş